VIDEO „Familia Simpson“, un magnet pentru multe celebrităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După două decenii de la debut, serialul este un fenomen. Homer a fost numit „cel mai grozav personaj din ultimii 20 de ani“. Homer, grăsanul chel, întruchiparea americanului tipic, are o companie selectă pe micile ecrane: vedete precum Meryl Streep, The Beatles şi Alec Baldwin l-au însoţit de-a lungul anilor.

VIDEO Mike Reiss: „Nimeni nu vroia să scrie pentru The Simpsons la început”

Coldplay joacă într-un episod din noul sezon al animaţiei "The Simpsons"

"The Simpsons Movie", topul celor mai de succes filme de animaţie în SUA

Cel mai longeviv serial de desene animate pentru adulţi este apreciat şi de celebrităţile de la Hollywood. Homer Simpson l-a întrecut în „Topul celor mai grozave 100 de personaje din ultimii 20 de ani", realizat de „Entertainment Weekly", pe mult mai „profitabilul" Harry Potter, clasat pe locul secund, sau pe Jokerul din „Cavalerul întunecat", interpretat de Heath Ledger.

Creatorul serialului, Matt Groening, a declarat că succesul lui Homer se datorează abilităţii publicului de a se identifica cu personajul a cărui replică devenită clasică, „D'Oh", a intrat şi în dicţionar. „Oamenii se simt apropiaţi de el pentru că suntem cu toţii conduşi de dorinţe pe care ne e greu să le recunoaştem", a mai spus Groening, pentru publicaţia „Entertainment Weekly".

Dustin Hoffman, fan al serialului

Impactul lui Homer Simpson şi al familiei lui de buclucaşi asupra societăţii americane nu poate fi negat. După 441 de episoade grupate în 21 de sezoane, şi un lungmetraj de succes în box-office, nu-i de mirare că vedetele din varii domenii se luptă pentru un rol episodic în serialul animat.

Nebunia a început chiar din sezonul al doilea. Dustin Hoffman şi Michael Jackson şi-au împrumutat vocile unor personaje din serial în mai multe episoade de la început şi nici nu au ţinut morţiş să fie prezenţi pe generic, fiind fani declaraţi ai serialului.

Aerosmith şi Magic Johnson

„Familia Simpson" se poate lăuda că este singurul serial în care au apărut, separat, vocile celor patru membri Beatles. Paul McCartney a apărut în propriul rol în al treilea sezon al serialului, alături de prima sa soţie, Linda McCartney, decedată între timp. George Harrison a apărut în episodul „Homer's Barbershop Quartet", iar mai târziu, când a fost răpus de cancer, serialul a avut un episod-omagiu pentru el. Şi Ringo Starr a fost prezent pe genericul episodului „Brish With Greatness".Deşi John Lennon fusese asasinat deja la apariţia serialului, acesta a fost prezent pe coloana sonoră a unui episod, cu piesa „Mother".

Printre cei care şi-au mai interpretat propriile roluri în „Familia Simpson" se numără Sting, baschetbalistul Magic Johnson, membrii trupei Aerosmith, Larry King şi Tom Jones. În universul Simpsonilor există câteva celebrităţi care s-au interpretat pe sine şi pentru care o singură apariţie nu a fost de ajuns: Elizabeth Taylor, Susan Sarandon, Alec Baldwin, Mark Hamill (interpretul lui Luke Skywalker din „Războiul Stelelor"), Steve Buscemi şi Joe Mantegna.

Actori faimoşi vor să apară în serial

image

Meryl Streep şi Alec Baldwin

Apariţiile episodice sunt un prilej pentru actori faimoşi care vor să-şi mai treacă un „job" de scurtă durată în CV, astfel încât publicul să nu uite de ei între două premiere de filme, dar şi o ocazie bună de autoironie a imaginii publice create de specialiştii lor în PR.

Anul trecut, pentru a sărbători 20 de ani de „Familia Simpson", revista „Entertainment Weekly" a publicat un clasament cu cele mai grozave roluri episodice interpretate de vedete în serialul de animaţie. Acesta conţine nenumăraţi artişti premiaţi cu Oscar sau cu Grammy. Anne Hathaway se află în clasament cu două prezenţe în serial, în 2009 şi în 2010, cucerind inima lui Bart Simpson şi a idolului acestuia, Clovnul Krusty.

Alec Baldwin, protagonistul serialului „30 Rock", a apărut acum trei ani în lumea Simpsonilor, în rolul unui salvator de vaci-de-mare care o seduce pe Marge, soţia lui Homer. Şi grăsanul chel a fost pe cale să fie sedus de o colegă sexy de la serviciu, a cărei voce a fost oferită de Michelle Pfeiffer.

Bart, îndrăgostit de Meryl Streep

Glenn Close a avut parte în 1995 de un rol „suculent", cel al mamei lui Homer Simpson, pe care acesta o credea moartă. Winona Ryder a interpretat-o pe rivala la învăţătură a Lisei Simpson, în timp ce personajul lui Meryl Streep, Jessica Lovejoy, l-a făcut pe Bart să se îndrăgostească de ea şi apoi l-a terorizat. Apariţii insolite au avut şi magnatul presei Rupert Murdoch, solistului Coldplay Chris Martin, Sascha Baron Cohen, Kim Cattrall şi Jodie Foster.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite