VIDEO Facebook are cei mai mulţi prieteni la Globurile de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Reţeaua de socializare“, regizat de David Fincher, a fost cel mai popular la gala de duminică şi a câştigat patru statuete. Natalie Portman, Christian Bale şi Annette Benning s-au numărat şi ei printre câştigătorii Globurilor de Aur.

Pelicula„Reţeaua de socializare" a fost desemnată Cea mai bună dramă şi premiată pentru Cel mai bun regizor (David Fincher), Cel mai bun scenariu (pentru Aaron Sorkin) şi Cea mai bună coloană sonoră (Trent Reznor, solistul trupei Nine Inch Nails). Filmul a demonstrat că are mulţi „prieteni" printre membrii asociaţiei presei străine la Hollywood, cei 80 de jurnalişti care votează câştigătorii pentru această gală. Celălalt candidat puternic, „Discursul regelui", care avea mai multe nominalizări decât „Reţeaua de socializare", şapte la număr, a câştigat doar la capitolul Cel mai bun actor principal într-o dramă, premiu care i-a revenit britanicului Colin Firth. La categoria Cea mai bună actriţă într-o dramă, victoria lui Natalie Portman, pentru rolul din „Black Swan/ Lebăda neagră", a fost destul de previzibilă, însă tânăra actriţă, radiind de la sarcina vizibilă, a înseninat atmosfera din sală povestind despre logodnicul ei, Benjamin Millepied. Acesta, coregraf şi actor, a avut un mic rol în „Lebăda neagră".

Premiile pentru roluri secundare au fost adjudecate de filmul „The Fighter" al lui David O. Russell, despre un boxer jucat de Mark Wahlberg. Mai exact, premiile au mers la Christian Bale, interpretul fratelui personajului principal, şi la Melissa Leo, cea care a jucat-o pe mama celor doi fraţi.La capitolul comedie sau musical, pelicula „The Kids Are All Right" a fost învingătoare. Iar actriţa în rol principal Annette Benning a câştigat o statuetă pentru rolul uneia dintre cele două mame lesbiene din aceeaşi peliculă. Mai puţin cunoscutul, dar nu mai puţin talentatul actor Paul Giamatti l-a învins de două ori pe Johnny Depp şi pe ceilalţi din categoria Cel mai bun actor într-o comedie sau musical, pentru rolul din filmul „Barney's Version".

La capitolul televiziune, serialul muzical „Glee" („Bucurie") a avut supremaţia, cucerind nu mai puţin de trei premii: pentru Cel mai bun serial de comedie sau musical, pentru Cel mai bun actor de televiziune în rol secundar (Chris Colfer) şi pentru Cea mai bună actriţă de televiziune în rol secundar (Jane Lynch).

„Peggy Bundy", la Globuri

Natalie Portman Foto: Reuters

Actriţa Katey Sagal, cunoscută pentru rolul Peggy Bundy din serialul „Familia Bundy", a câştigat pentru Cea mai bună actriţă într-un serial dramatic, datorită rolului din „Sons of Anarchy" - în care este lidera unei găşti de motociclişti, rol extrem de diferit faţă de cel care a consacrat-o. Serialul „Mad Men" a fost detronat pentru prima oară, după trei ani de supremaţie, de noua producţie HBO, „Boardwalk Empire". Serialul, produs de Martin Scorsese, a câştigat şi premiul pentru Cel mai bun serial dramatic, dar şi pentru protagonistul său, Steve Buscemi, Cel mai bun actor într-un serial dramatic. Buscemi joacă rolul unui mafiot în vremea prohibiţiei.

Gazdă neiertătoare

Comicul britanic Ricky Gervais a fost, pentru al doilea an consecutiv, gazda Globurilor de Aur. El n-a iertat pe nimeni cu glumele lui usturătoare, de la scientologi, credincioşi la personajele jucate de Angelina Jolie şi Johnny Depp în „Turistul", pe care le-a numit „bidimensionale în epoca 3D". El a mai râs şi de echipa care le-a întinerit pe protagonistele din „Totul despre sex 2". Un alt entertainer desăvârşit a fost şi Robert Downey jr, care a prezentat categoria Cea mai bună actriţă într-o comedie. „Nu ştiu dacă o actriţă poate juca la potenţial maxim până nu mă culc cu ea", a spus Downey, care a glumit pe seama fiecărei nominalizate.

Principalele premii

- Cea mai bună dramă: „Reţeaua de Socializare"
- Cea mai bună comedie: „The Kids are All Right"
- Cel mai bun actor - dramă: Colin Firth („Discursul regelui")
- Cea mai bună actriţă - dramă: Natalie Portman („Black Swan")
- Cea mai bună actriţă - comedie: Annette Benning („The Kids are All Right")
- Cel mai bun actor în rol secundar: Christian Bale („The Fighter")
- Cel mai bun regizor: David Fincher („The Social Network")
- Cel mai bun film animat: „Toy Story 3"

"Nu ştiu dacă o actriţă poate juca la potenţial maxim până nu mă culc cu ea."
Robert Downey jr prezentator premiu

Indicii pentru Premiile Oscar

Deşi votanţii Globurilor de Aur şi cei ai Oscarurilor nu se intersectează deloc, gala care a avut loc duminică noapte poate fi un barometru, mai ales în ceea ce priveşte categoriile de actorie (ghicite în proporţie de 100% anul trecut). Astfel, şi Academia Americană îl va alege, probabil, tot pe Colin Firth la categoria Cel mai bun actor în rol principal, mai ales pentru că principalul concurent, Jesse Eisenberg din „Reţeaua de socializare", are mai puţină experienţă. În acelaşi timp, Colin Firth a mai fost nominalizat şi anul trecut la Oscarul Cel mai bun actor principal, iar în 2011 ar putea primi statueta pentru ambele roluri, compensatoriu.

Cât despre premiile pentru Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor, „Reţeaua de socializare" are şanse mai mari decât britanicul „Discursul regelui", pentru că membrii Academiei de Film vor prefera producţiile americane. La categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, lucrurile se complică. La Globuri, cele două câştigătoare, Annette Benning şi Natalie Portman, au concurat la categorii separate, de comedie şi, respectiv, dramă, însă la Oscaruri vor fi rivale. Annette Benning ar putea primi premiul drept compensaţie pentru cele trei dăţi în care a fost nominalizată, dar nu a câştigat. Pe de altă parte, votanţii Academiei Americane preferă să premieze rolurile dramatice şi apreciază mai rar comediile. Christian Bale este ca şi premiat cu Oscar pentru rolul secundar din „The Fighter", mai ales că nu prea are parte de concurenţă serioasă: poate doar din partea britanicului Geoffrey Rush din „Discursul regelui". Nominalizările la Oscar se vor anunţa săptămâna viitoare, în timp ce gala va avea loc la 27 februarie, la Teatrul Kodak din Los Angeles.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite