VIDEO Excentricii din showbiz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lady Gaga, Michael Jackson, Marilyn Manson au şocat prin ţinutele pe care le-au îmbrăcat pe scenă, dar şi în apariţiile publice. Pantofii antigravitaţie ai lui Michael Jackson, măştile din dantelă ale lui Lady Gaga, un ochi căprui şi unul albastru la Marilyn Manson: strategiile de marketing care au făcut din artişti „nişte ciudaţi“.

Măşti din dantelă care îi acoperă toată faţa, pălării din păr, lenjerie intimă asortată doar la un sacou şi purtată ca ţinută de zi, costume transparente din latex, pantofi fără toc, dar cu talpă de câţiva zeci de centrimetri sunt doar o parte din elementele vestimentare care au transformat-o pe Stefani Joanne Angelina Germanotta în cea mai excentrică vedetă actuală, cunoscută publicului ca Lady Gaga.

Mai citiţi şi:

VIDEO Un miliardar rus a plătit un milion de dolari pentru a apărea alături de Lady Gaga

La doar 24 de ani, solista a reuşit să ajungă una dintre cele mai de succes cântăreţe, cu milioane de albume vândute, nu numai datorită hiturilor care au urcat-o în fruntea topurilor internaţionale, dar şi datorită unei înfăţişări excentrice, ieşită din tipar. Dacă gurile rele ar spune că în spatele artistei stă o uriaşă maşinărie de marketing, care a gândit foarte bine apariţia pe piaţă a unei astfel de cântăreţe, Lady Gaga creează senzaţia că, de fapt, în realitate este la fel ca şi pe scenă: extravagantă, excentrică şi chiar ciudată.

Din sânii ei săreau scântei

Ţinutele artistei şochează de fiecare dată, fie că apare purtând pe cap un imens homar încrustat cu diamante, fie o rochie făcută din bucăţele de oglindă sau din plastic transparent. Extravaganţa cu care cântăreaţa şi-a obişnuit fanii la fiecare apariţie este dusă la cote maxime atât în videoclipuri cât şi în show-uri.

Exemplele sunt multe: dacă într-unul din spectacolele sale Gaga a purtat un sutien cu conuri din care au sărit la propriu scântei, în concertul susţinut în 2009, în cadrul MTV Video Music Awards, vedeta a cântat plină de sânge, „ingredient" care făcea parte din show.

Dacă Lady Gaga a reuşit să urce în topul unora dintre cele mai excentrice vedete prin ţinutele controversate, „regele muzicii pop", Michael Jackson s-a impus prin alegerile cel puţin extravagante pe care le-a făcut de-a lungul vieţii sale. De la cimpanzeul Bubbles (care a devenit o vedetă după ce cântăreţul l-a salvat dintr-un centru de cercetare a cancerului din Texas şi care îl însoţea pe Jackson peste tot) viaţa megastarului american a fost presărată cu excentricităţi.

Capsula cu oxigen a lui Michael

Deşi nu a recunoscut niciodată că şi-ar fi comandat un pat cu oxigen, sub forma unei capsule, gurile rele spun că starul american obişnuia să doarmă în interiorul capsulei pentru a-şi păstra tinereţea. La fel de excentrici sunt renumiţii pantofi antigravitaţie ai megastarului, care îl ajutau pe acesta să facă figura prin care se apleca cu corpul extrem de mult în faţă fără să cadă, din videoclipul „Smooth Criminal".

După moartea sa, fanii au putut să descopere pentru prima oară, în cadrul unei expoziţii desfăşurate anul trecut, la Londra, o serie de articole personale ale artistului: un tablou în care Michael Jackson era încoronat, ţinând în mână o sabie şi un pian din secolul al XVIII-lea la care artistul obişnuia să cânte.

Buzele negre ale lui Manson

Rockerul american Marilyn Manson se poate alătura galeriei celor mai excentrice vedete internaţionale. Cu un ochi albastru şi unul căprui, cu faţa albă şi cu buzele negre, Manson şi-a obişnuit fanii cu apariţia sa bizară.

Pe lista celor mai excentrice vedete se mai numără cântăreţul pop Prince, care şi-a schimbat, în anii ‘90, numele într-un simbol care nu se poate pronunţa. Şi cântăreaţa „cheală" Sinead O'Connor s-a numărat printre cele mai controversate vedete ale aceleiaşi perioade.

image

Marilyn Manson, „diavolul“ rock 

Michelangelo şi Da Vinci, excentricii de altădată

Unul dintre cei mai cunoscuţi pictori ai perioadei Renascentiste, Michelangelo, este considerat şi unul dintre cei mai ciudaţi artişti al vremurilor sale. Deşi era bogat, Michelangelo nu îşi schimba hainele foarte des şi prefera să doarmă încălţat. La fel de snob şi excentric era considerat şi Leonardo Da Vinci, contemporanul şi rivalul lui Michelangelo. Da Vinci şoca prin hainele sale în culori ţipătoare, de obicei tunici scurte, considerate nepotrivite pentru vârsta sa.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite