VIDEO Europa vrea Akcent românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desemnată cea mai bună trupă din Balcani, formaţia nu mai face faţă solicitărilor din străinătate. Membrii trupei Akcent, Adrian Sână, Mihai Gruia şi Sorin Brotnei, stau în România doar trei zile pe săptămână. În rest, aleargă între India, Grecia şi Germania.

Boybandul care făcea furori la începutul anilor 2000 chiar dacă „n-avea bani de bilet" are la ora actuală un program atât încărcat în străinătate încât unii cârcotaşi au speculat că trupa a dispărut de pe piaţa muzicală românească.

Cea mai bună trupă din Balcani, Akcent

„Akcent nu a dispărut, chiar este foarte activă! Ce-i drept, mai mult peste hotare", precizează Mihai. Cei trei cântăreţi spun că acum încearcă să facă cunoscută muzica românească peste hotare, mai ales că „are priză".

Din Iordania în SUA

Akcent a avut anul acesta concerte în ţări precum Polonia, Bulgaria, Grecia, Iordania, Rusia şi Canada, iar cel mai recent show a fost în India. „E ceva unic atunci când cânţi în Rusia sau Canada sau undeva în Orientul Mijlociu şi vezi localnici fluturând steagul României când urcăm pe scenă. Şi să vezi fani din Polonia sau Rusia încercând să înveţe limba română doar ca să înţeleagă versurile pieselor noastre", spune cu încântare Adrian.

Întrebaţi de ce au ales să concerteze în aceste locuri, Adrian, Mihai şi Sorin spun că nu ei au ales ţările, ci acestea i-au ales pe ei. „Suntem foarte bucuroşi să avem aşa multe concerte în toată lumea, este incredibil ce ni se întâmplă", completează Sorin. „Într-o săptămână stăm maximum trei zile în ţară. Suntem tot timpul plecaţi. Este greu să ne împărţim în aşa multe locuri, dar încercăm să acoperim cât mai mult", explică Mihai. Chiar dacă au foarte puţine concerte în România, băieţii nu uită de ţară şi spun că se bucură de fiecare dată când au cântări aici. Totuşi, ofertele din străinătate curg: „Mai nou avem cereri şi chiar o să mergem în august în Statele Unite, la New York şi Miami".

Succes în Balcani

Luna trecută, Akcent a câştigat titlul de cea mai bună trupă din Balcani la prima ediţie a Balkan Music Awards de la Sofia. „A fost superb când am intrat pe scenă şi toată lumea a izbucnit. În backstage, toţi artiştii care concurau au venit să facă poze cu noi şi să ne spună că în ţara lor suntem numărul unu", îşi aminteste Mihai. Cel mai recent single Akcent este „Love Stoned", iar pentru vară băieţii pregătesc alt cântec nou.

Formaţia Akcent s-a lansat la începutul anilor 2000 şi a făcut furori printre adolescenţi cu single-ul de debut „Ţi-am promis" (c-o să te iau cu mine, dar n-am bani de bilet). Nu este una dintre formaţiile „de-o zi", pentru că s-a menţinut în atenţia publicului prin hituri ca „Buchet de trandafiri" (2003) sau „Dragoste de închiriat" (2005). Din trupă a făcut parte şi Marius Nedelcu, care în 2008 a optat pentru o carieră solo.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite