VIDEO Eric Martin: „Femeile îşi aruncau hainele pe scenă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solistul formaţiei Mr. Big, unul dintre idolii rock ai anilor ’90, a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul“ despre perioada de aur a trupei, dar şi despre cariera solo şi planurile de reunire. La 49 de ani, Martin pare acelaşi tânăr care cucerea admiratoarele cu hitul „To Be With You“. Duminică seara, artistul a concertat în clubul Silver Church din Bucureşti.

În ciuda celor câteva riduri săpate pe chipul lui, Eric Martin se comportă ca un băieţel nerăbdător în timp ce acordă interviul. Gesticulează mult şi completează aproape fiecare propoziţie cu o glumă.
 
Şi-a început cariera muzicală în 1978, la sfârşitul adolescenţei. Până în 2002 a fost solistul formaţiei Mr. Big, trupă care l-a propulsat în elita muzicii şi alături de care pregăteşte acum un album şi un turneu de reuniune. În anii ce au urmat a colaborat cu alte formaţii şi a lansat albume solo, printre care un disc de coveruri ale unor piese pop cunoscute, sub titulatura Mr. Vocalist.

30 de ani de carieră

În concertul desfăşurat duminică, la Bucureşti, Martin şi-a sedus fanii cu piese proprii, dar şi cu hituri din discografia Mr. Big. „E incredibil de greu să alcătuiesc un setlist din piese cântate în peste 30 de ani de carieră", mărturiseşte Martin, care a fost acompaniat de o trupă de muzicieni europeni. „E scump să iei americani în turnee europene, iar instrumentiştii americani sunt nişte primadone. Europenii muncesc mai mult. Şi sunt băieţi mai de treabă", glumeşte el.

O viaţă pe drum

Eric Martin şi-a petrecut mai toată viaţa pe drum, încă din copilărie, iar asta pentru că tatăl său a fost militar, apoi toboşar. „Am crescut în Vicenza, în Italia, şi în Heidelberg, în Germania, aşa că am o legătură profundă cu muzica europeană. M-am mutat în Statele Unite la jumătatea anilor '70. San Francisco seamănă mult cu Europa. E ca un creuzet al diferitelor culturi şi stiluri muzicale", dezvăluie artistul.

Muzică în sânge

În copilărie, Martin era „timid, introvertit, nesigur şi foarte slăbănog", după cum se descrie. „Reuşeam să vorbesc cu femeile doar prin cântece", spune acesta. Lucrurile s-au schimbat abia când hitul „To Be With You" al trupei Mr. Big a apărut la MTV.

„Femeile mă urmăreau prin hoteluri, îşi aruncau hainele pe scenă, îmi trimiteau scrisori parfumate şi şerveţele sărutate cu ruj. Nu ajunsesem la nivelul lui Elvis, dar pentru mine era anormal", povesteşte Martin, amuzat. Deşi flatat de atenţia fanelor, el a avut mereu o iubită stabilă. „Eram prietenos cu admiratoarele şi câteodată eram înţeles greşit. Dar vă mulţumesc, doamnelor, pentru că m‑aţi ajutat să ies din carapacea mea!", a ţinut să menţioneze cântăreţul.

Vremea fanelor dezlănţuite s-a dus, iar Eric Martin este acum căsătorit cu Denise, de meserie toboşar. Cei doi au băieţi gemeni, în vârstă de cinci ani. „Sunt un tată disciplinat, dar şi prietenul copiilor mei. Petrec mult timp cu ei", mai spune artistul care precizează că cei doi copii sunt pasionaţi de muzică şi îi calcă pe urme. 

Album nou de la Mr. Big

Trupa Mr. Big a devenit celebră datorită hitului „To Be With You" (1991), care a ajuns numărul 1 în 15 ţări, dar şi datorită solistului Eric Martin. Considerat unul dintre băieţii frumoşi ai rockului, în anii '90, Martin s-a remarcat totodată şi ca vocal, prin timbrul său special. Un alt hit al formaţiei a fost „Wild World" (1993), un cover după melodia lui Cat Stevens. Trupa Mr. Big s-a reunit anul trecut, iar acum pregăteşte un nou album, melodiile urmând să fie compuse de Eric Martin.

"Femeile mă urmăreau prin hoteluri şi îmi trimiteau scrisori parfumate şi şerveţele sărutate cu ruj. Nu ajunsesem la nivelul lui Elvis, dar pentru mine era anormal."
Eric Martin
cântăreţ

Frumuşeii anilor '90

Kurt Cobain

Vocea gravă, look-ul rebel şi viaţa expusă în văzul lumii l-au transformat pe regretatul solist al trupei Nirvana într‑unul dintre „băieţii răi" ai muzicii, dorit şi aclamat de publicul majoritar feminin. Deşi s-a sinucis în 1994, continuă să fie o figură emblematică a anilor '90.

Jon Bon Jovi

Cântăreţul american a fost desemnat de mai multe ori „cel mai sexy rocker". Şi-a câştigat admiratoarele cu balade rock precum „Bed of Roses", „Always" şi „This Ain't a Love Song", dar şi cu roluri în filme de casă.

Dan Bittman

Şi româncele au avut parte de idoli autohtoni. Dan Bittman, solistul formaţiei Holograf, a cucerit fanele cu melodii precum „Stai în poala mea" sau „Banii vorbesc" şi a fost supranumit „Don Juanul rockului românesc".

image
image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite