Epopeea ţiganilor a ajuns la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii îşi iau astăzi adio de la State şi Flacăra Potcovaru, personaje nelipsite de pe micul ecran în ultimii patru ani. În această seară, de la 22.15, Pro TV difuzează ultimul episod din „Moştenirea“, serialul care încheie aventurile ţiganilor din familia Potcovaru.

După patru ani, patru: „Inimă de ţigan", „Regina", „State de România" şi „Moştenirea", două lungmetraje: „State de România - student la Sorbona" şi „State şi Flacăra - vacanţă la Nisa", după ce au obţinut audienţe uriaşe şi fani în toată ţara, după ce au fost adulaţi, dar şi criticaţi, ţiganii pleacă de pe micul ecran.

Carmen Tănase e „Doctor Honoris Flacăra“

„State face parte din viaţa mea"

Ultima zi de filmare a fost una foarte emoţionantă pentru actorii din distribuţia serialului difuzat la Pro TV. „Am trăit atât de multe momente aici încât aş putea să scriu o carte. Mi-am format o familie de care nu e uşor să te desparţi", a declarat actriţa Carmen Tănase, interpreta personajului Flacăra. Şi Gheorghe Visu, care l-a întruchipat pe cel care avea să devină unul dintre personajele preferate ale românilor în ultimii ani, State Potcovaru, a mărturisit că despărţirea e dificilă.

„Am un sentiment de tristeţe. M-am obişnuit cu State, face parte din viaţa mea şi, în acelaşi timp, ştiu că trebuie să-l dau puţin pe uşă afară şi o fac oricât de mult rupe din mine chestia asta", a spus Gheorghe Visu. În cele patru seriale care au adus în prim-plan viaţa ţiganilor au jucat actori consacraţi precum regretatul Gheorghe Dinică, Marin Moraru şi Dan Condurache, dar şi artişti din generaţia tânără: Doiniţa Oancea (Minodora), Octavian Strunilă (Stiven), Denis Ştefan sau Nicoleta Luciu.

Deşi s-au bucurat de un succes uriaş în rândul publicui larg -, drept urmare, în viaţa reală, în unele comunităţi de ţigani, copiii au fost botezaţi cu numele unor personaje ca Roza şi Flăcărica -, serialele au fost şi criticate pentru că nu redau adevărata viaţă şi cultură rromani, promovând, în schimb o comedie de prost gust.

Audienţe în scădere

Serialul „Moştenirea" (difuzat în perioada 4 octombrie 2010  - 24 mai 2011)  nu a reuşit să capteze foarte mult interesul telespectatorilor şi a obţinut la nivelul publicului urban o audienţă medie de 3,8 puncte de rating (429.400 de persoane) şi o cotă de piaţă de 10,5%. În schimb, primele două seriale, „Inimă de ţigan", „Regina", difuzate la Acasă TV, au avut ratingurirecord. Astfel, „Regina" a fost lider de audienţă cu peste 90% din episoadele sale. La fel au stat lucrurile şi în cazul telenovelei „Inimă de ţigan". Cel mai vizionat episod a înregistrat 15,5 puncte de rating în mediul urban şi o cotă de piaţă de 33,1%, fiind urmărit, în medie, de 1.751.500 de persoane.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite