O stea pentru Emma Thompson pe Hollywood Walk of Fame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă stea pe celebrul bulevard Walk of Fame din Hollywood a fost oferită actriţei britanice Emma Thompson, informează france24.com.

Aceasta este cea de-a 2.416-a stea de pe renumitul bulevard al celebrităţilor din Los Angeles, steaua actriţei britanice fiind amplasată în faţa barului cu specific britanic Pg'n' Whistle.

Emma Thompson, în vârstă de 51 de ani, a fost însoţită la această ceremonie de bunul ei prieten, actorul Hugh Laurie, starul serialului de televiziune "Dr. House", şi de colega ei din filmul "Nanny McPhee: Marea înfruntare", actriţa Maggie Gyllenhaal, informeză Mediafax

Hugh Laurie, care a fost iubitul actriţei britanice pe vremea când cei doi erau studenţi la Universitatea Cambridge, a declarat că talentul Emmei Thompson era evident încă din perioada studenţiei.

"Era cea mai talentată persoană - este şi acum - pe care am cunoscut-o vreodată. Tot ceea ce făcea dovedea talent. Spunea lucruri «talentate», purta haine «talentate», mergea pe o bicicletă «talentată» şi făcea spaghete «talentate». E cu adevărat o persoană remarcabilă, un prieten foarte bun şi nu aş putea fi mai mândru ca acum", a declarat Hugh Laurie.

Maggie Gyllenhaal a vorbit despre generozitatea actriţei britanice: "Întotdeauna Emma mi-a făcut cadouri, atât mie cât şi fiicei mele. Cunoaşte numele tuturor persoanelor din echipa de filmare, numele copiilor şi soţiilor lor".

Emma Thompson, singura persoană premiată de Academia de film americană atât pentru interpretare, cât şi pentru scenariu - pentru filmele "Înapoi la Howards/ Howards End" şi "Raţiune şi simţire/ Sense and Sensibility" - a dedicat steaua de pe Hollywood Walk of Fame regretatului ei tată, actorul, scenaristul şi regizorul Eric Thompson.

Actriţa britanică a anunţat cu această ocazia că are nevoie de o pauză în carieră şi că îşi va lua un an de vacanţă.

Emma Thompson, în vârstă de 51 de ani, a obţinut premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1993, pentru rolul din "Întoarcere la Howard's End", şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, pentru adaptarea cinematografică a romanului "Raţiune şi simţire" de Jane Austen.

Thompson este printre puţinii actori de la Hollywood care au fost nominalizaţi la Oscar pentru un rol principal şi un rol secundar, în acelaşi an - 1994, pentru două producţii diferite. În cazul Emmei Thompson este vorba despre rolul principal din "Rămăşiţele zilei" şi de rolul secundar din "În numele tatălui".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite