Elena se pregăteşte pentru Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, promovarea piesei de la Eurovision se va face mai mult pe internet, la radio şi TV, decât prin concerte în străinătate. Reprezentanta României la Moscova a filmat zilele acestea videoclipul melodiei „The Balkan Girls”, cu care va participa la concurs.

„Este un clip regizat de Dragoş Buliga, realizat de Cat Music, casa de discuri a Elenei, în colaborare cu TVR. Filmările au avut loc atât în interior, cât şi în exterior, iar în clip apar mulţi dansatori”, a declarat pentru „Adevărul” Dan Manoliu, coordonatorul delegaţiei României la Eurovision.

Deşi Elena Gheorghe (23 de ani) va fi prezentă săptămâna viitoare la Berlin, Dan Manoliu spune că anul acesta va miza pe o promovare masivă pe internet, pe radio şi tv.

„Ceea ce prinde într-un an, poate să nu mai meargă în anul următor, aşa că ­ne-am hotărăt să promovăm piesa pe site-urile fancluburilor concursului, pe radiouri şi televiziuni din toată Europa”, explică el. „Vom merge şi în câteva oraşe din străinătate, însă nu în foarte multe. În ultimii doi ani, acest gen de promovare nu prea ne-a ajutat”, mai spune Manoliu.

Se lucrează încă la show

Acesta a dezvăluit că încă se lucrează la forma finală a proiectului, de la costume, până la show. „În ceea ce priveşte costumele, vom primi câteva propuneri din partea unor studenţi de la Academia de Arte Frumoase din Cluj, urmând să alegem dintre acestea.

La show încă se lucrează, nu ştim care va fi forma finală, dar pot spune că, alături de Elena, pe scenă vor fi şi dansatori. Oricum, este pentru prima dată când avem o interpretă care arată bine, se mişcă bine, cântă bine”, spune Manoliu.

Şanse mici, potrivit sondajelor

Chiar dacă în emisiuni radio şi tv din România, cât şi pe diverse forumuri internaţionale dedicate concursului, au apărut mai multe comentarii referitoare la versurile piesei şi sugestii ca acestea să fie schimbate, Dan Manoliu precizează că textul nu va fi modificat.

„Rămân aceleaşi versuri, în limba engleză. Într-adevăr, nu sunt versuri shakespeariene, dar sunt multe piese în engleză, care, odată traduse în română, sună hilar”, explică el.

În diferite sondaje de pe Internet, România este cotată cu şanse destul de slabe în acest an, însă Dan Manoliu este optimist şi crede că ţara noastră va ajunge în finală.

„Este prea devreme să vorbim de sondaje, contează foarte mult ce se va întâmpla de acum înainte şi mă refer la promovare. Prima semifinală, în care participă România, e mult mai uşoară decât cea de-a doua.

Cred că favoritele pentru câştigarea competiţiei sunt Grecia, Turcia şi Danemarca. Piesa Franţei este slăbuţă, dar Patricia Kaas poate aduna puncte datorită numelui ei”, crede Dan Manoliu.

Eurovision Song Contest 2009 se va desfăşura la Moscova pe pe 12 mai (prima semifinală), 14 mai (cea de-a doua semifinală) şi 16 mai (finala). În finală sunt calificate direct cele patru state mari plătitoare (Franţa, Spania, Marea Britanie şi Germania) şi câştigătoarea ediţiei precedente (Rusia), cărora li se vor alătura primele zece ţări clasate în fiecare semifinală.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite