Elena Gheorghe se duce optimistă la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solista va schimba show-ul cu care se va prezenta la Moscova pentru că vrea să impresioneze publicul cu ceva „specific românesc”. Elena Gheorghe va reprezenta România la cea de-a 54 ediţie a Eurovision, după o selecţie naţională care a adus un “suflu” proaspăt, artişti tineri şi lipsa scandalurilor.

Cântăreaţa în vârstă de 23 ani - despre care s-a comentat câteva săptămâni bune că va pleca la Moscova - a fost favorita juriului de specialitate şi s-a clasat pe locul al doilea în preferinţele publicului, după Blaxy Girls. Primarul Alin Nica nu a reuşit să impresioneze nici juriul, nici telespectatorii.

image

Chiar dacă scandalurile au lipsit, comentariile fanilor concursului nu au întârziat să apară, iar taberele sunt împărţite.
“Nu sunt fan Elena, dar sunt fan România şi îmi place să cred că, în sfârşit, avem o melodie bună, care o să facă o figură frumoasă”, comentează Cristizone pe forumul TVR. “Am o nedumerire: Elena reprezintă România sau una din ţările balcanice? România nu este o ţară balcanică”, scrie Camyp, pe acelaşi forum.

Nici fanii străini ai concursului nu au rămas indiferenţi. “Îmi place această piesă, îmi plac «elementele estice», va fi grozavă la Eurovision. Succes România”, spune Dennis din Marea Britanie pe www.esctoday.com, unul din site-urile consacrate ale concursului, însă este contrazis de un alt fan: “O, Doamne, e o glumă? Daca România va ajunge în top 10, va fi un mare succes”.

Clasament modificat

Clasamentul prezentat sâmbătă seară de TVR a fost modificat, deoarece unii concurenţi au avut acelaşi punctaj final. Concurenţii de pe locurile 2 şi 3, 4 şi 5, 10 şi 11 au obţinut punctaje identice, însă a urcat pe locul superior interpretul cu note mai mari din partea juriului. 

Audienţele spectacolului

TVR a fost lider de audienţă la nivelul publicului urban în cea de-a doua parte a transmisiunii în direct, atunci când prezentatorii Orlando, Escu şi Popescu au anunţat rezultatele finalei Eurovision. 811.000 de telespectatori din mediul urban (7,1% rating mediu şi 15,6% cotă de piaţă) au urmărit partea a doua a finalei transmise pe TVR 1 şi pe TVR Internaţional. Minutul de aur din această a doua parte a transmisiei (desfăşurată în intervalul orar 21.51-23.01) a fost înregistrat la ora 22.45, când 949.000 de telespectatori au rămas pe TVR 1.

Clasament final

1  Elena Gheorghe - „The     Balkan Girls“ - 22 de puncte
2 Cătălin - „Stop“ - 18 (2 note de 12)
3 Blaxy Girls - „Dear     Mama“ - 18 puncte (nicio nota de 12)
4 Tabassco - „Purple“ - 12 puncte (o notă de 12)
5 Zero - „Sunny Days“ - 12     puncte (nicio nota de 12)
6  Dalma - „Love Was Never Her Friend“ - 11 puncte
7  Tina - „Pleacă“ - 8 puncte
8  Popas Band - „Strigă“ - 5 puncte
9  Red Blonde - „Nu am cu cine“ - 4 puncte
10  Costi - “Can You     Forgive” - 3 puncte (o notă de 7)
11  Alin Nica - „Don`t     leave“- 3 puncte
12  Imba - „Round and round“ - 0 puncte

Carte de vizită

Elena Gheorghe s-a născut pe 30 iulie 1985, în Bucureşti, şi este fiica unui preot. Şi-a făcut debutul la doar 3 ani, când a urcat pe scenă alături de mama sa, Mărioara Man Gheorghe, cântăreaţă de muzică populară. A început să ia lecţii de canto în clasa a cincea şi a devenit solista Cercului Armonia.

A participat la multe concursuri, printre care şi Festivalul Mamaia, iar în 2003 a devenit solista formaţiei Mandinga. În 2006 a părăsit formaţia pentru a se lansa în cariera solo şi a început colaborarea cu Laurenţiu Duţă. A lansat albumele “Vocea ta”, “Ador” şi “Lilicea Vreariei” (cu muzica amenească). A câştigat mai multe premii printre care premiul Radio România Actualităţi pentru cea mai bună interpretă a anului 2006 şi premiul pentru Cea mai bună piesă a anului 2007 (“Ochii tăi căprui”), la Romanian Top Hit-Music Awards 2007.

Elena Gheorghe, cântăreaţă: “Plec la drum cu multă încredere”

Adevărul: Ai avut vreun moment în care te-ai îndoit de şansele tale sau ai fost tot timpul încrezătoare?

Elena Gheorghe: Am fost tot timpul optimistă şi nici nu m-aş fi implicat atât de mult în acest concurs dacă nu aveam încredere în mine şi în piesă. Am muncit foarte mult şi am fost ajutată de mulţi oameni pentru ca show-ul să iasă atât de bine.

A fost un proiect conceput pentru Eurovision?

Da. Eu am mai participat la acest concurs în 2005, când am ocupat locul patru în semifinală. Apoi, în anii următori, lumea mă întreba de ce nu particip din nou şi răspundeam sincer: nu eram pregătită cum trebuie, nu aveam o piesă special creată pentru Eurovision. Anul trecut, am văzut pe TVR un promo pentru înscrieri şi m-am gândit că e momentul să particip.

Aşa că l-am sunat pe Laurenţiu Duţă şi i-am spus: vreau să îmi compui o piesă pentru Eurovision. Din prima clipă în care am ascultat melodia « The Balkan Girls» am zis: Asta e! Şi alţi oameni de muzică au ascultat-o, iar comentariile au fost favorabile.

Pe ce mizezi la Moscova?

Acum vom încerca să găsim şi plusurile şi minusurile acestui proiect - mă refer atât la show, cât şi la piesă – ca să vedem exact unde putem „ataca”. Eu plec la drum cu multă încredere, iar în aceste trei luni şi jumătate care au rămas până la semifinală voi munci foarte mult.

Veţi schimba ceva?

Cu siguranţă vom schimba show-ul. Trebuie să fie unul mult mai puternic, de impact. E un concurs european, iar eu voi reprezenta România, deci trebuie să aduc ceva specific.

La selecţia din acest an nu au mai fost scandaluri…

Fiecare dintre concurenţi s-a concentrat pe momentul lui şi, când fiecare îşi face treaba, nu au cum să intervină scandaluri. Şi în culise a fost o atmosferă degajată, ne-am înţeles foarte bine, nu a existat nicio răutate, nici măcar o privire mai urâtă. Chiar sunt mândră că am participat la această ediţie şi, chiar dacă nu aş fi câştigat, tot ar fi fost o experienţă frumoasă. Vreau să le urez tuturor contracandidaţilor mei multă baftă şi vreau să-i felicit pentru că au muncit mult. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite