Ea a îmbrăcat-o pe Madonna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corina Vlădescu a pregătit ţinutele de scenă ale „Reginei muzicii pop“ la concertul de anul trecut de la Bucureşti. Corina este „răspunzătoare“ de look-ul Elenei Gheorghe la Eurovision 2009 şi a participat la festivaluri internaţionale de modă.

În luna iunie a anului trecut, aproape 60.000 de români aşteptau întâlnirea „istorică" cu Madonna. Unul dintre ei urma să aibă parte de mai mult de două ore de muzică live. Corina Vlădescu (26 de ani) a fost contactată cu două luni înainte de concert de către producătorii
Madonnei, care i-au propus să facă parte din echipa de „fashion assistents".

Adică să fie unul dintre oamenii care îi pregătesc ţinutele Madonnei pentru scenă. Stafful starului american a ales-o dintr-o listă de designeri români propuşi de Emagic Entertainment, organizatorul show-ului din România.

A creat o ţinută pentru Roisin Murphy

image

Roisin Murphy poartă o creaţie a Corinei Vlădescu

„Am acceptat şi am trăit o experienţă impresionantă, am lucrat într-un mediu de cel mai înalt nivel de profesionalism", spune Corina. „Am fost angajată în echipa personală a Madonnei, însă am semnat un contract care nu-mi permite să fac multe dezvăluiri. Ce pot spune este că toţi oamenii cu care am lucrat - de la asistenţi, dansatori, producători şi chiar Madonna şi familia ei - sunt extraordinar de simpatici şi prietenoşi. Cu mulţi ţin şi acum legătura", povesteşte Corina. Are numai cuvinte de laudă despre „experienţa Madonna", despre care spune că „a fost o lecţie de profesionalism, disciplină şi dedicaţie", care o va ajuta de acum înainte.

Cu un an în urmă, în 2008, a avut parte de o întâmplare la fel de plăcută, care o implica pe Roisin Murphy, fosta solistă a trupei Moloko. „Am cunoscut-o pe Roisin la concertul ei din Bucureşti, când i-am făcut cadou o rochie de care a fost foarte încântată. Eu eram îmbrăcată cu o salopetă din colecţia mea pentru toamnă-iarnă 2008/2009 iar artistei i-a plăcut atât de mult, încât am primit propunerea să o produc drept ţinută de scenă pentru turneul ei mondial din 2009", spune Corina. Tot ea este „vinovată" şi pentru lookul Elenei Gheorghe la concursul Eurovision 2009.

Corina se alătură numeroşilor designeri şi profesionişti care lucrează în domeniul modei, în ciuda greutăţilor care apar în sistemul românesc. „Trebuie să fii foarte pasionat, să-ţi doreşti foarte mult să faci asta şi să fii foarte tare. Piaţa de fashion din România este total atipică în ciclul furnizori-producţie-desfacere, principalul obstacol fiind desfacerea", este de părere aceasta. Dacă în afara ţării, un tânăr designer începe prin a-şi vinde colecţiile magazinelor multibrand, după care, în timp, îşi poate deschide propriul butic, în România nu există niciun magazin care să cumpere piese din colecţiile creatorilor.

Lupta cu sistemul

„În cel mai bun caz, sunt de acord cu sistemul de consignaţie. Însă adaosul lor, cuprins între 100% şi 300%, duce la pierderea clienţilor din cauza preţurilor exagerate. Aşa că singura soluţie este să-ţi faci cât mai multă promovare pentru a vinde direct din atelierul propriu sau din showroom", spune Corina.

Soluţia despre care vorbeşte designerul are riscurile ei, pentru că promovarea costă, iar piaţa căreia i se adresează este una de nişă. Designerul este de părere că, deocamdată, clienţii nu caută ţinute de zi semnate de designeri, menţinându-se impresia generală că nu se găsesc decât ţinute pentru eveniment, ceea ce nu este cazul. Corina vinde deja în oraşe precum Paris, Londra, Tokyo şi Miami şi are propriul showroom, în Capitală. Cu toate acestea, se poate considera străină de Săptămânile de Modă din România la care nu este invitată.

Prima rochie, după un poster al formaţiei The Beatles

Corina a absolvit în 2006, ca şefă de promoţie, cursurile secţiei Design Vestimentar din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. Prima rochie creată în facultate a fost un model retro pictat după un poster al formaţiei The Beatles. La 22 de ani a lansat prima colecţie, vândută integral în magazinul Zebra Society, singurul care promova designerii români.

Corina spune că primeşte cereri de la diverse persoane publice din România, însă nu le poate onora în acest moment, deoarece este ocupată cu pregătirea noii colecţii. În august va participa la Săptămâna Modei de la München. În luna mai a fost prezentă la Athens Fashion Week, iar mai înainte, la un festival de modă desfăşurat la Oxford. „Tocmai am aflat că am fost selectată din circa 700 de expozanţi să particip la prima prezentare de modă organizată de Who's Next Paris, în septembrie", declară Corina.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite