"Duet" inedit: Romica Puceanu şi Prodigy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vocea cântăreţei a fost mixată pe o melodie interpretată de trupa britanică. Ce au în comun Romica Puceanu şi Prodigy? Din combinaţia melodiilor "Floricică de alun" şi "Smack My Bitch

Vocea cântăreţei a fost mixată pe o melodie interpretată de trupa britanică.

Ce au în comun Romica Puceanu şi Prodigy? Din combinaţia melodiilor "Floricică de alun" şi "Smack My Bitch Up"a ieşit "Smack My Floricică de alun". Aceasta este ultima trăsnaie din muzica zilelor noastre. Mai mult, inedita piesă are un videoclip făcut de amatori şi cu mare priză pe internet.

Reţeta este cât se poate de simplă: se iau două hituri, de preferinţă piese de genuri total diferite, şi se îmbină armonios de DJ amatori sau profesionişti. Apoi, se ia mixul şi se dă gratis pe internet. Sunt piese pe care nu le vom găsi niciodată pe vreun album muzical.


Puceanu, o "Billie Holiday a Estului"

Una dintre cele mai inedite "colaborări" neoficiale este cea a trupei Prodigy cu Romica Puceanu, considerată "Billie Holiday a Estului", numită de UK Telegraph şi "o Marlene Dietrich balcanică". Melodia celor de la Prodigy, "Smack My Bitch Up", a fost mixată cu "Floricică de alun", interpretată de regretata cântăreaţă, şi a rezultat… "Smack My Floricică de alun". În general, se îmbină nu numai armoniile, ci şi titlurile pieselor.
Aceeaşi piesă de la Prodigy a fost mixată cu una angelică, a artistei irlandeze Enya, din care a ieşit un "Smack My Orinoco Flow", care are deja succes în întreaga lume.


Gratis pe internet

Cele mai trăsnite combinaţii de melodii au deja şi videoclipuri pe internet, realizate de amatori. Secvenţele din ambele piese sunt suprapuse artistic. Nu de puţine ori, unele melodii deja consacrate au videoclipuri neoficiale, făcute tot de amatori.


La ora actuală, programele de muzică şi prelucrarea ei sunt deosebit de accesibile amatorilor şi, din lipsă de compoziţii proprii, cei mai mulţi dintre ei se "joacă" cu melodii deja cunoscute.


Mixul s-a născut din necesitate


Industria remixurilor a luat amploare în ultimii 20 de ani, din dorinţa producătorilor de a-şi promova artiştii prin cluburi, făcând din unele piese lente adevărate hituri pentru ringul de dans.


Există chiar şi artişti care s-au lansat cu succes nu datorită variantelor originale ale pieselor, ci mixurilor, care păstrau mai mult sau mai puţin izul melodiei iniţiale. Este cazul artistei americane Tori Amos.
Stuntmasterz este un proiect muzical iniţiat de doi englezi, la începutul anului 2001. Debutul s-a făcut cu un remix a două melodii de succes: "Lady", interpretată de Modjo, şi "The Boy Is Mine", un duet Brandy&Monica. După acest mix, nu prea s-a mai auzit prea mare lucru de Stuntmasterz.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite