VIDEO Duelul muzical al festivalurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicul român are de ales între B’Estfest Summer Camp şi Rock the City, evenimente care se vor desfăşura în paralel, în Capitală, de astăzi până duminică. Nume grele precum Judas Priest, Mika, Prodigy, Skunk Anansie şi Whitesnake concertează în acest weekend la cele două festivaluri.

B'Estfest Summer Camp şi Rock the City sunt organizate de doi dintre cei mai mari promoteri de pe piaţa din România: Emagic, res­pectiv D&D East Entertainment. După ce au fixat perioada de desfăşurare în acelaşi weekend - lucru ce a cauzat, în această primăvară, un schimb de replici destul de dur între managerii celor două companii, care şi-au disputat întâietatea şi s-au acuzat reciproc de lipsă de fairplay -, promoterii încearcă acum să vină cu o ofertă cât mai diversificată pentru a atrage spectatorii.

Pe lângă artiştii care vor susţine concerte, organizatorii festivalurilor promit tot felul de activităţi adiacente şi de distracţii suplimentare pentru cei care vor cumpăra bilete.

Iarba verde din Pipera

Ajuns la a patra ediţie, B'Estfest - eveniment care a adus la Bucureşti, în trecut, nume precum Pink, Santana, Marilyn Manson, Faithless şi mulţi alţii - s-a mutat la iarbă verde, în Pipera-Tunari, pe malul lacului Pasărea, la doar 10 minute de Piaţa Presei Libere.

Mika este cap de afiş sâmbătă, la B’Estfest Summer Camp    Foto: Reuters



B'Estfest Summer Camp 2011 ia modelul marilor festivaluri din străinătate şi, totodată, se adresează unui public cu precădere tânăr, după cum arată şi line-up-ul. Concertele celor peste 60 de artişti se vor desfăşura pe patru scene. „Ni s-a spus, de-a lungul anilor, să nu mai aducem «dinozauri», să nu mai aducem expiraţi, am avut astfel de comentarii şi la Santana, şi la Judas Priest. Am înţeles mesajul, iar acest festival se adresează unui public tânăr, cu o vârstă cuprinsă între 18 şi 35 de ani", a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic Entertainment.

„Am înţeles că un festival adevărat nu se face pe betoane şi nu se închide la ora 23.00, de aceea am decis să ne mutăm la iarbă verde, unde putem oferi posibilitatea fanilor de a avea o experienţă totală a festivalului", a completat ea.

Spectatorii care doresc o adevărată experienţă de festival vor avea la dispoziţie o zonă de camping, dotată cu toate facilităţile (parcare, unităţi sanitare, duşuri, toalete, magazine). Accesul în această zonă este permis începând de astăzi, de la ora 10.00, până luni, la ora 14.00, numai celor care deţin un vou­cher de camping. Voucherul poate fi achiziţionat la intrare, la preţul de 15 lei.

Linii speciale de transport

În perimetrul festivalului vor exista mai multe zone de distracţie şi relaxare, precum Sports Area, Playground, Lake Lounge, Arts & Crafts, Bazzar, Green Village, unde publicul va putea desfăşura diverse activităţi sportive, artistice sau culturale, dar şi un Food Court (restaurante cu specific indian, italian, libanez, românesc).

Astăzi, accesul în zona de festival se va face începând cu ora 16.00, urmând ca mâine şi poimâine publicul să poată avea acces încă de la ora 12.00. Pentru festival mai sunt disponibile bilete la preţul de 125 lei (tichet pentru o zi) şi 265 de lei (abonamentul de 3 zile). Biletele pot fi achiziţionate de la intrare şi din reţeaua Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, Sala Palatului şi The Ark. Copiii sub 12 ani au gratuitate.

Spectatorii care aleg să vină la eveniment cu transportul în comun vor avea la dispoziţie o linie specială, care va funcţiona inclusiv pe timp de noapte, de la Piaţa Charles de Gaulle (lângă staţia de metrou Aviatorilor), cu oprire în Piaţa Presei Libere, până la intrarea în B'Estfest Park. Autobuzele vor avea inscripţionat textul Linie specială B'Eestfest şi vor circula cu o frecvenţă de 15 minute, până la ora 22.00 şi la intervale de o oră, între 22.00 şi 2.00. La întoarcere, autobuzele vor pleca înspre Bucureşti în funcţie de fluxul de spectatori, la intervale de 15 sau 30 de minute, până la ora 04.00 dimineaţa. Publicul va avea la dispoziţie şi linia de maxi-taxi 445, care va circula şi pe timp de noapte.

Vreme răcoroasă

Vremea în Capitală va fi răcoroasă în acest weekend, cu temperaturi de până în 24 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, mai mult senin, atât sâmbătă, cât şi duminică şi este puţin probabil că va ploua. 

"Am înţeles că un festival adevărat nu se face pe betoane şi nu se închide la ora 23.00, de aceea am decis să ne mutăm la iarbă verde."
Laura Coroianu
CEO Emagic

Program B'Estfest Summer Camp

- Vineri, 1 iulie: Skunk Anansie, Flogging Molly, Roger Sanchez
- Sâmbătă, 2 iulie: Mika, Asian Dub Foundation, LAMB, Şuie Paparude, Electric Brother
- Duminică, 3 iulie: Pendulum, House of Pain, Hadouken!, ROA, Sarmalele Reci

 Rock the City va „zgudui" Piaţa Constituţiei

image

Trupa britanică Judas Priest concertează a doua oară în România   Foto: Reuters



Desfăşurat în Piaţa Constituţiei din Capitală, festivalul Rock the City prilejuieşte fanilor români reîntâlnirea cu trupe ca Judas Priest, The Prodigy şi Whitesnake, care au mai concertat în România, dar şi concerte în premieră precum cel susţinut de Mike and The Mechanics. 35.000 de fani, aşteptaţi „Pentru Rock the City, aşteptările noastre sunt în jur de 35.000 de spectatori, mai ales că avem un line-up puternic în zona de heavy metal şi rock progresiv. Fanii acestui gen sunt fideli şi cu siguranţă ne vor onora cu prezenţa", a declarat, într-un interviu acordat pentru Mediafax, Denise Sădulescu, general manager al companiei D&D East Entertainment.

Aceasta crede că evenimentul pe care îl organizează nu va fi afectat de faptul că se desfăşoară în paralel cu un alt festival. „Trebuie să ţinem cont de un lucru: cele două festivaluri nu vizează aceeaşi categorie de public. Noi i‑am obişnuit pe fanii noştri cu muzica rock şi cu evenimente în această zonă, rareori mergem spre zona pop, aşa că faptul că ne desfăşurăm activitatea în aceeaşi perioadă nu periclitează deloc bunul mers al lucrurilor", a adăugat ea.

Astăzi, accesul la festival este permis începând cu ora 16.00, mâine, de la ora 15.30, iar duminică, de la ora 15.00. Biletele pentru o zi costă 125 de lei (Normal Circle) şi 185 de lei (Golden Circle), iar abonamentele costă 180 de lei (Normal Circle) şi 280 de lei (Golden Circle), Biletele se găsesc în reţeaua Eventim.

Program Rock The City

- Vineri, 1 iulie: Therapy?, The Prodigy
- Sâmbătă, 2 iulie: Mike and The Mechanics, Sabaton, BooN, Voodoo
- Duminică, 3 iulie: Judas Priest, Whitesnake, Metrock, Trooper

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite