Dragoş Bucur: "Nu vreau să conduc blindata lui Wesley Snipes"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face surf pe noul val al cinematografiei româneşti. Vedetă tv, patron de club - nu de fotbal! - şi tatăl unei fetiţe de un an şi o lună, Sofia. Actorul Dragoş Bucur a făcut un mic

Face surf pe noul val al cinematografiei româneşti. Vedetă tv, patron de club - nu de fotbal! - şi tatăl unei fetiţe de un an şi o lună, Sofia. Actorul Dragoş Bucur a făcut un mic copy-paste la realitate şi a intrat în pielea personajului Boogie.

Lumină slabă, colorată. O muzică lentă curge din boxe. Dragoş Bucur ne aşteaptă în "Frame" în timp ce-şi bea cafeaua matinală. Vizitează rar locul, deşi este coproprietar împreună cu alţi doi prieteni. Boogie, cel pe care-l "tranşăm" în discuţie, este personajul interpretat de el în cel mai recent film (încă nedifuzat pe piaţă) al lui Radu Muntean. Dar şi personaj real, adică unul dintre cei doi parteneri de biznis. "Are o viaţă mai zvăpăiată şi i se spune Boogie.

Cred că Radu s-a inspirat din el", spune despre prietenul lui. În film, Dragoş este Bogdan Ciocăzanu, poreclit Boogie, un tip niţel sărit de 30 de ani, cu soţie ( Smaranda, interpretată de Anamaria Marinca) şi copil (Vlad Muntean). O minivacanţă pe litoral îi scoate în cale doi prieteni din perioada rebelă a vieţii, când se deda cu ei la aventuri bahice cu femei.

Preţ de o noapte, îşi ia revanşa şi trăieşte intens, alături de cei doi, ca-n tinereţe. "Filmul va fi cel mai bine înţeles de oamenii de 25-30 de ani, pentru că trec peste acel prag când priorităţile se schimbă. Am avut o mare surpriză când, după casting, Radu m-a sunat să-mi spună: "Băi Dragoş, vezi că ai luat tu". Eu mă aşteptam la rolul unuia dintre prieteni (interpretaţi de Mimi Bănescu şi Adrian Văncică, n.r.), nu la Boogie".


De ce în urmă cu doi ani nu era pregătit pentru Boogie şi acum, da? "Orice om care are un copil ştie că se vorbeşte într-un anume fel cu el. Lucrul ăsta îl intuieşti, dar până nu-l ai, nu prea ştii cum este. Opt luni după naşterea Sofiei, n-am făcut nimic, nici eu, nici Dana . Ne-am ocupat numai de ea. Mi-am permis chestia asta - am două mici afaceri care mi-au permis să stau acasă. Eu i-am făcut prima baie Sofiei, pentru că Dana făcuse cezariană. Experienţa aceasta m-a ajutat mult".

Nu doar în film. Acum o săptămână a născut soţia asociatului său, Eduard, iar el şi soţia sa, Dana Nălbaru, au fost chemaţi să-i facă baie copilului! În treacăt amintim că aceeaşi experienţă i-a ajutat să scoată pe piaţă un DVD despre cum să-ţi îngrijeşti copilul. Zilele acestea, Dragoş se va ocupa de producţia videoclipului Danei Nălbaru. De regie se ocupă alt prieten, Corneliu Porumboiu, cu care a şi lucrat. A filmat şi cu Wesley Snipes. E un fel de a spune, pentru că realitatea relevată de Dragoş Bucur nu are machiajul profesional: "Prefer să joc într-un film de Porumboiu, Muntean, Puiu, decât să conduc maşina blindată a lui Snipes. Nu mă interesează să lucrez cu regizori no-name din afară.

Am mai mult de câştigat ca experienţă, pregătire profesională" (aceasta era completare la faptul că a filmat "ceva" în Austria). "Altfel, ştii cum este cu filmele astea, cu actori străini care vin să fimeze în România? Tu, actor român, stai pe scaune de plastic în spatele studioului, în timp ce actorul străin este la rulota lui. Şi nu vorbesc despre mine, care sunt tânăr, ci şi de actori români cu experienţă, de 40-45 de ani". Asta-i poveste generalizată "made in Romania", nu de Hollywood!

L-aţi mai văzut în…

… "Marfa şi banii" a lui Cristi Puiu, "Furia", de Radu Muntean, "Visul lui Liviu", regia Corneliu Porumboiu, "Moartea domnului Lăzărescu" (regia Cristi Puiu), "Hârtia va fi albastră" (regia Radu Muntean), serialul "Băieţi buni" (difuzat de Pro TV). A realizat emisiunea "Marfă" pentru Realitatea TV.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite