Dracula din Turda se „bate“ în figuri cu Robo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a treia semifinală a emisiunii „Românii au talent“ are loc în această seară, de la ora 20.30, la Pro TV. Cristian Novac (27 de ani), zis Robo, şi Ioan Daniel Borşan (49 de ani) revin pe scena concursului alături de alţi zece semifinalişti, dintre care doar trei vor ajunge în finală.

CITEŞTE ŞI:

Rebeca Neacşu merge în finala „Românii au talent"! Minunea de copil a impresionat întreaga ţară cu vocea sa puternică

Ultimele două semifinale ale emisiunii vor avea loc în această seară, respectiv mâine-seară, urmând să fie votaţi concurenţii care vor lupta în finala de pe 25 aprilie. Dintre cei 12 semifinalişti care vor apărea diseară pe scenă cu numere noi, câţiva s-au făcut remarcaţi, pentru abilităţi diferite, în timpul preselecţiilor.

Talentaţii serii

Trupa Dance Fiction Crew, în frunte cu Robo, cum îşi spune dansatorul Cristian Novac, a ridicat sala în picioare după o demonstraţie de dans ca între roboţi. Tânărul electronist, originar din Lugoj, a reuşit chiar să smulgă zâmbetele lui Mihai Petre şi râsetele Andrei, fiind preferatul lui Andi Moisescu, judecând după reacţiile acestuia. Porecla lui Robo este inspirată din filmul „I Am Robot", după „Sony, robotul mic şi-al dracu'", cum a povestit Cristian Novac. „Noi nu ne aşteptăm să câştigăm această emisiune, cu toate că ne-am dori din tot sufletul să deschidem o şcoală de dans care să le prezinte noi perspective tinerilor talentaţi", a adăugat Cristian Novac.

Ioan Daniel Borşan, cunoscut drept Dracula din Turda, a reuşit să ajungă în semifinală cu un număr pe cât de incoerent, pe atât de aplaudat. Bărbatul şomer, în vârstă de 49 de ani, şi-a făcut apariţia costumat în personajul popular pentru că „Dracula nu este exploatat de români aşa cum este de englezi şi americani, iar după ce o să mă vedeţi, o să aveţi parte de fantasme".

Susţinut din culise de soţia sa, cea care „donează" de obicei, Borşan a început un dans ameţitor, mai mult haotic, pe hitul „Maria", al trupei Scooter, cunoscut în România şi ca imnul echipei de fotbal Steaua. Deşi a primit trei X-uri, Mihai Petre i-a cerut ironic să repete figura de dans pentru a o învăţa la rândul lui. Deloc ironic în continuare, acelaşi jurat cu reputaţia de „dur" a început să danseze precum Dracula din Turda, alături de publicul din sală, precum şi de Smiley, Pavel Bartoş şi Andra.

Singurul rămas pe scaun a fost Andi Moisescu, cel care a recunoscut ulterior că n-a înţeles ce s-a întâmplat. „Este pentru prima dată când n-am înţeles absolut nimic. Măcar s-au descătuşat nişte energii", a spus Moisescu, înainte să-i ofere „Nu" lui Dracula din Turda. „Mie mi se pare că e o tâmpenie, dar m-am distrat enorm. Cred că n-ai absolut nicio şansă, dar vreau să te văd în etapa următoare", i-a spus Mihai Petre concurentului.

A treia semifinală

Tot în această seară vor concura Rebeca Neacşu cunoscută drept „prinţesa cu părul cât China", corul Transylvania Voces, care l-a ruşinat pe Mihai Petre, dar şi Cosmin Agache, băiatul de 14 ani care a lăsat juriul cu gura căscată datorită execuţiei sale de beatboxing (imitarea sunetelor produse de instrumente de percuţie).

Săptămâna trecută au fost desemnaţi primii şase finalişti: Narcis Iustin Ianău, Trupa Ballance, Familia Luca, Adrian Ţuţu, Alina şi Cristina, Akikai. A venit rândul ultimilor 24 de semifinalişti să lupte pentru un loc în cursa pentru marele premiu de 120.000 de euro. Publicul va decide care sunt primii doi finalişti în această seară, dar şi mâine, iar Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu vor alege un finalist dintre cei clasaţi pe locurile trei şi patru. Horia Brenciu şi Marius Mihalache, muzicianul care a cucerit întreaga lume cu ţambalul său, vor fi invitaţii speciali, mâine-seară.

"Mie mi se pare că e o tâmpenie, dar m-am distrat enorm. Cred că n-ai absolut nicio şansă, dar vreau să te văd în etapa următoare."
Mihai Petre
jurat „Românii au talent"

Lista semifinaliştilor în ordinea emisiunilor

A treia semifinală (astăzi)

1. Trupa Clevers    Margita, Oradea    dansatoare
2. Cosmin Agache    14 ani, elev, Botoşani    beatbox
3. Alma Boiangiu    19 ani, studentă, Bucureşti    cântăreaţă, chitaristă
4. Cristian Stancu    30 de ani, magician, Timişoara    magician
5. Daniel Borşan    49 de ani, şomer, Turda    Dracula dansator
6. Rebeca Neacşu    7 ani, elevă, Braşov    cântăreaţă operă
7. AcroMystic    26 şi 38 de ani, acrobaţi, Bucureşti    număr acrobaţie
8. Transylvania Voces    15 fete, Cluj-Napoca    suflat în sticle
9. Ştefan Florescu    19 ani, elev, Botoşani    football freestyle
10. Marian Vasilescu    19 ani, barman, Drobeta Turnu Severin    cântăreţ
11. Roxana Rotaru    13 ani, elevă, Oradea    contorsionistă
12. Trupa  DFC    dansatori Lugoj    dans robotic

Ultima semifinală (mâine)

1. Trupa Frequency    Bucureşti    dansatori
2. Aleona şi Natalia    44 şi 20 de ani, Chişinău    dansatoare
3. Orlando Oprescu    25 de ani, acrobat, Bucureşti    acrobat
4. Veronica Fizeşan    43 de ani, Cluj-Napoca, cântăreaţă Operă   
5. Valentin Dinu    22 de ani, spălător auto, Ploieşti    cântăreţ
6. Fanfara Rottaria Junior    Vaslui     fanfară copii
7. Duo Mistik     Ionuţ (26) şi Amalia (25), Bucureşti    magie
8. Alin Stăniş    39 de ani, patiser, Timişoara    tenor
9. Mădălina Felea    28 de ani, Galaţi    gimnastică la bară
10. Mădălina Luca    18 ani, elevă, Piatra-Neamţ    naistă
11. Valentin Luca    25 de ani, barman, Braşov    maestru flair
12. Trupa Blockbusters     7-20 de ani, Bucureşti     trupă dans

Akikai, trupa de arte marţiale cu membri „disciplinoşi"

O parte din grupul Akikai, la antrenamentele zilnice  Foto: Bogdan Dimofte



Întrebat ce-i place cel mai mult la trupa Akikai, un băieţel a provocat bună dispoziţie cu răspunsul său: „Îmi place că suntem disciplinoşi şi ne învaţă să ne şi apărăm", a spus el, pe un ton foarte serios. Mesagerii artelor marţiale este un alt titlu pe care şi l-au aplicat cei 12 membri ai trupei calificate în finala concursului „Românii au talent".

Aceştia îşi întăresc psihicul şi fizicul cu şedinţe de supravieţuire în munţi sau pe malurile apelor. Unul dintre secretele cu care antrenorul şi mentorul trupei Akikai,Vasile Volanschi (43 ani), reuşeşte să-i ţină „în priză" pe membri este aşa-zisa tehnică de supravieţuire în natură.
„Legătura dintre club şi elevi nu se încheie odată cu terminarea antrenamentului. Ca instructor al acestor elevi am încercat, în cei 23 de ani de practică, să le impun o disciplină fizică, psihică, dar şi morală deosebită. Organizez în fiecare an deplasări la mare şi la munte, sub forma unor supravieţuiri în natură. E ca şi cum te‑ar prinde un cutremur, fără nimic pregătit", spune Vasile Volanschi.

Elevii pleacă de acasă doar cu hainele de pe ei şi sunt testaţi fizic şi psihic de către natură şi capriciile vremii. Forţaţi să-şi procure singuri hrană din natură, tinerii învaţă să se descurce singuri şi acumulează pe parcursul celor câteva zile tehnici de supravieţuire necesare dezvoltării lor ca oameni.Ciprian Gheorghiu, zis şi „câine rău", este unul dintre cei care a participat de-a lungul timpului la astfel de „şedinţe tehnice". „Am stat cinci zile fără sac de dormit, cuţit sau mâncare. Am pescuit împreună cu ceilalţi colegi de-ai mei şi am împărţit totul. Am ajuns chiar să fugărim un câine care avea în gură un cârnat, pentru că eram rupţi de foame", îşi aminteşte Ciprian. 

Sportivii Akikai n-au vicii

Antrenorul organizează de câteva ori pe an stagii şi examene, unde îşi testează elevii psihologic, fizic, teoretic, tehnic şi practic. „Mă asigur astfel că în momentul în care vor avea nevoie de cunoştinţele pe care le dau, vor putea să se folosească de ele. Îi pun în situaţii în care să ştie să folosească elemente de autoapărare pentru a se proteja pe ei şi cei apropiaţi", mai spune Vasile Volanschi.

Ţinând cont de faptul că practicanţii de arte marţiale au un mod de viaţă diferit de al celorlalţi oameni - nu fumează, nu beau alcool, nu folosesc limbaj vulgar - odată cu trecerea anilor s-au legat relaţii de prietenie şi în câteva cazuri s-a lăsat chiar cu căsătorii. Demonstraţiile sunt un mijloc de a-i uni ca familie. Vasile Volanschi a ales să meargă la „Românii au talent" dintr-un motiv sentimental. „M-am săturat ca fotbalul şi oamenii din acest sport să deţină 99% din spaţiul ştirilor sportive. N-am nimic cu acest sport, chiar sunt şi eu un susţinător la echipei naţionale, dar trebuie să mai vedem ştiri şi despre alte sporturi. Avem performanţe în arte marţiale, dar nimeni nu ne bagă în seamă, pentru că nu umblăm prin cluburi cu bombe sexy", spune ironic Vasile Volanschi.

Dacă va câştiga marele premiu de la „Românii au talent", o parte din bani va fi folosită de către club pentru îmbunătăţirea condiţiilor de pregătire în sală, iar cealaltă parte (care nu va fi mai mică de 50%) va merge către membrii trupei. Akikai a luat naştere în anul 1987 în localitatea gălăţeană Tecuci şi înseamnă „Asociaţia Toamnei" (AKI-toamnă, KAI-asociaţie, şcoală), după anotimpul în care s-a născut fondatorul ei, Sempai Iku Volanschi, deţinătorul centurii negre, trei dan. În cei 23 de ani de existenţă, Clubul Sportiv Akikai a realizat peste 80 de spectacole demonstrative.

"Am stat cinci zile fără sac de dormit, cuţit sau mâncare. Am pescuit împreună cu ceilalţi colegi de-ai mei şi am împărţit totul."
Cristian Gheorghe
membru Club Sportiv Akikai

"Avem performanţe în arte marţiale, dar nimeni nu ne bagă în seamă, pentru că nu umblăm prin cluburi cu bombe sexy."
Vasile Volanschi
fondator Club Sportiv Akikai

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite