VIDEO Dr. House cântă blues

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hugh Laurie, interpretul celebrului şi genialului doctor nonconformist House, urmează să lanseze un album de muzică blues. Artistul, în vârstă de 51 de ani, continuă şirul din ce în ce mai lung al actorilor care simt nevoia să testeze şi teritoriul muzical.

Este cel mai bine plătit actor de serial de la Holly­wood, cu toate că este englez. Joacă rolul doctorului mizantrop, sarcastic şi genial Gregory House, dar nu pare să fie de ajuns pentru Hugh Laurie. Actorul britanic, premiat cu Globul de Aur şi Emmy, a semnat recent un contract cu Warner Music Group pentru primul său album muzical. Mai mulţi muzicieni de renume vor colabora la primul material discografic al actorului, care va fi inspirat de muzica tradiţională a cluburilor de blues din New Orleans.

Continuă să fie House

„M-am îmbătat cu fericirea generată de această posibilitate care mi s-a oferit. Ştiu că lista actorilor care se impun şi în muzică este una foarte scurtă, însă vă promit că de această dată nimeni nu va avea de suferit", a declarat Hugh Laurie la momentul anunţului.
Britanicul spunea că este conştient de soarta şi de
succesul actorilor care se implică în muzică, fără a renunţa, însă, la cinematografie. Deşi Laurie va lucra cu producătorul Joe Henry, despre care spune că „a produs unele dintre albumele cele mai bune din toate timpurile", iar albumul are toate şansele să fie bun, criticii rămân sceptici.

Eşecuri muzicale

Exemplele numeroase ale actorilor care s-au apucat de muzică arată că atât publicul, cât şi specialiştii îi apreciază mai mult în ipostaza în care s-au consacrat: pe ecran. Iar asta se întâmplă pentru un motiv anume: sunt mai buni actori decât cântăreţi.

Înainte de anii '70 a avut loc o adevărată „epidemie" a actorilor care nu se puteau hotărî între muzică şi cinematografie. Până şi actorul Clint Eastwood a avut câteva tentative, aproape necunoscute publicului de astăzi. În 1963, Eastwood a lăsat rolurile de cowboy pentru a cânta despre nopţi singuratice şi femei frumoase. Actorul a renunţat la scurt timp în urma reacţiilor neprietenoase ale publicului.

„Se simte cum trebuie", şi-a spus Kevin Costner după ce a coborât prima dată de pe scenă. Interpretul „Bodyguardului" s-a lansat în muzica country în 2008, revenind cu un al doilea album un an mai târziu. Criticii de specialitate l-au descris drept „o crimă" comisă de actor.

Nici românii nu s-au înghesuit să-l audă cântând când acesta a vizitat România, în 2010. Keanu Reeves a rămas întipărit în memoria publicului după roluri în filme precum „Matrix", „Avocatul diavolului" şi „Constantin". Încercările sale în muzică, în schimb, au rămas anonime. Cu o sinceritate debordantă, actorul american a explicat motivul pentru care s-a alăturat trupei grunge Dogstar. „Îmi place să compun cântece. M-a atras camaderia şi atmosfera de turneu cu băieţii. Îmi place să cânt la bass. Dar cel mai mult îmi place berea gratuită", spunea
amuzat Reeves.

Una dintre cele mai de succes tentative îi aparţine actriţei Scarlett Johansson care, în 2008, a lansat albumul „Anywhere I Lay My Head". Tânăra, în vârstă de 24 de ani atunci, a preluat zece piese ale lui Tom Waits şi le-a cântat într-un album care a fost bine primit de
criticii muzicali. Materialul actriţei a primit locul 23 în topul celor mai bune albume ale anului 2008, clasament realizat de publicaţia de specialitate „NME".

Scarlett Johansson, în duet cu Sir Michael  Caine

image

Români care au dat filmul pe muzică

Lista internaţională poate fi continuată şi cu exemple autohtone. Ştefan Bănică jr şi-a început cariera ca actor în filmul „Liceenii", în care a oferit şi câteva mostre din talentul său. Cântăreţul a decis să-şi continue drumul pe notele muzicale care îi sunau mai bine, dar din când în când poate fi văzut şi pe marele ecran, în diverse producţii. Tudor Chirilă, în schimb, a devenit cunoscut publicului drept solistul trupei Vama Veche, deşi artistul a studiat actoria.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite