VIDEO Diana Bişinicu, în vogă cu formaţia Makidonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana, alături de membrii formaţiei
Diana, alături de membrii formaţiei

Fosta membră a trupei Pops a lansat împreună cu trupa un album intitulat „Aromâni din România“. Diana (25 de ani) a aşteptat şase ani ca să realizeze acest proiect, din cauza contractului pe care l-a avut cu casa de discuri, care îi interzicea o carieră solo.

Cântăreaţa de origine aromână a lansat un nou album, împreună cu formaţia Makidonia. Acesta cuprinde 11 piese, dintre care trei sunt preluate din folclor. Ideea acestui proiect i-a venit în 2004, însă nu s-a putut concretiza din cauza contractului pe care aceasta încă îl mai avea cu Pops, fosta formaţie.

Diana spune că e o modă ca artiştii să cânte muzică aromână, care are succes pentru că publicul îşi doreşte să asculte şi alte genuri muzicale. „Cred că lumea s-a săturat de house sau, dacă vorbim de latura opusă, de manele. Pentru că asta se ascultă şi pe asta se pune accentul acum. Şi-atunci cred că oamenii au simţit nevoia de ceva nou. Tocmai din acest motiv, muzica armânească a prins atât de bine", consideră artista.

În opinia ei, sunetul complex, diferit faţă de stilurile cu care este obişnuit publicul, face specială această muzică. Diana spune că, deşi intenţiona să-i contacteze ea pe cei trei băieţi pentru a le propune această colaborare, ei au fost cei care au sunat-o primii. „Am acceptat imediat pentru că am vrut să realizez un album cu nişte oameni care să cânte cu adevărat bine", adaugă aceasta.

Pe albumul pe care l-au lansat împreună, Diana cântă singură piesa „Iubitule nu mă sperii", iar trei melodii le aparţin celor de la Makidonia. „Fata mamii alintată" sau „Dulcea mea dulce" sunt două dintre melodiile pe care artiştii le interpretează împreună. Despre aromâni, Diana spune că sunt uniţi, se ajută între ei, sunt familişti şi se pricep la afaceri.

Aromânii au fler la afaceri

Diana Bişinicu se ocupă  de afaceri pentru  a-şi susţine proiectele muzicale

Diana Bişinicu se ocupă de afaceri pentru a-şi susţine proiectele muzicale

În pauza muzicală pe care a luat-o, Diana şi-a deschis un magazin de perdele, iar recent, un magazin exclusivist de bijuterii, în zona Dorobanţi.

„Pe dinafară nu este încă terminat, l-am deschis înainte de Crăciun, însă înăuntru este gata. Am vândut bine înainte de Sărbători, am adus 50 de inele şi 20 de perechi de cercei din Italia şi am vândut tot până de Crăciun. Chiar nu mă aşteptam. Am toate produsele la jumătate de preţ faţă de ceea ce există pe piaţă, d-asta nu prea am concurenţă", susţine cântăreaţa.

„Când mergeam la emisiuni toată lumea mă întreba cum fac de îmi tot deschid câte ceva. Se ştie, machedonii sunt afacerişti, iar eu născându-mă din doi părinţi care au şi ei simţul afacerii, nu puteam să ies altfel. Noi avem totul sau nimic. D-aia se şi spune că facem averi", adaugă Diana. Totuşi, marea pasiune a artistei rămâne muzica, iar afacerile de care se ocupă le face pentru a-şi susţine proiectele muzicale. Pe de altă parte, cântăreaţa acceptă invitaţii la nunţi şi la botezuri, cu condiţia să nu cânte mai mult de o oră.

Valori tradiţionale

Deşi o parte dintre membrii comunităţii din care face parte Diana Bişinicu încă mai păstrează valorile tradiţionale şi au o viziune conservatoare legată de felul în care trebuie să se îmbrace fetele, artista consideră cu lucrurile nu trebuie amestecate.

„Şi eu iubesc aceste tradiţii, dar nu sunt călugăriţă şi nu aş putea să nu-mi pun o bluză cu decolteu dacă am ce arăta sau să nu port o fustă scurtă vara, când mă duc la plajă", mărturiseşte ea. Cât despre viaţa personală, Diana preferă să evite subiectul până în momentul în care va fi ceva oficial.

„O să vorbesc despre viaţa mea personală în momentul în care voi avea ceva oficial pe deget. La noi, la aromâni, în momentul în care te logodeşti, nu poţi să mai dai înapoi", conchide ea.

A concurat la „Alege A.S.I.A."

Diana Bişinicu s-a născut la 5 ianuarie 1985 şi provine dintr-o familie de aromâni. A devenit cunoscută după ce a participat la emisiunea-concurs „Alege A.S.I.A.", în 2002, în urma căreia a devenit membră a trupei Pops, alături de alte trei fete.

După trei ani şi jumătate, formaţia s-a destrămat, iar fiecare dintre cele patru componente s-a implicat în proiecte separate. După un an, Diana a lansat albumul „Dance with Daiana", împreună cu Connect-R.

Diana Bişinicu




Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite