VIDEO Deepside Dejays şi Voltaj au un „copil“ pe Lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În videoclipul celei mai noi piese semnate de cele două trupe, „I Wanna Be Free“,  joacă şi Tudor, băieţelul lui Călin Goia. Pentru a realiza decorul selenar din videoclip, regizorul Dan Petcan a folosit pietre pe care le-a cules de pe marginea unei autostrăzi din Austria.

Peisaj cu un copil care trăieşte pe Lună: roci masive printre cratere milenare şi o lumină de un albastru electric, de început de lume, care radiază spre noi. Prin ochii băieţelului încă nenăscut, Pământul este o minge colorată. Parcă este un vis: copiilor, când le este frică să se nască, se opresc pe Lună şi privesc de acolo Pământul să vadă ce îi aşteaptă. Un copilaş refuză să se nască şi sora lui mai mare merge pe Lună ca să îi spună că pe Pământ sunt şi lucruri pentru care merită să trăieşti. Copilul este convins şi dintr-o dată lumea noastră, văzută de el în alb şi negru, prinde culoare.

Citiţi şi:

Topul celor mai bine plătiţi interpreţi români
Ce sume cer artiştii pentru a cânta la Balurile Bobocilor

Un mesaj pozitiv şi „terapeutic"

Aceasta este povestea videoclipului „I Wanna Be Free", single-ul recent lansat de trupele Voltaj şi ­Deepside Dejays. Un videoclip realizat cu efort financiar „normal" dar cu un efort uman deosebit, la care şi-au adus contribuţia regizorul Dan Petcan şi directorul de imagine Andrei Băltăreţu. „Mesajul este ca fiecare dintre noi să-şi trăiască viaţa aşa cum vrea şi să nu se lase manipulat de politicieni, şefi, părinţi. Am păstrat mesajul optimist şi aici ne-am potrivit foarte bine cu băieţii de la Deepside Dejays. A fost o continuare a mesajului pe care l-am avut dintotdeauna: pozitiv, aproape terapeutic", a declarat Călin Goia, solistul trupei Voltaj.

„Suntem mândri de ceea ce a ieşit. Au fost cinci zile de filmări şi o lună şi jumătate de post-producţie. Începutul şi finalul clipului a fost filmat la un spital, iar personajele secundare în diverse locaţii din Bucureşti. A fost un efort uman considerabil, echipa de producţie a adus echipament de acasă", adaugă solistul trupei Voltaj. Copilul care apare în videoclip este Tudor, mezinul în vârstă de doi ani al lui Călin, iar „sora" lui este o adolescentă cu numele Andia, în vârstă de 17 ani.

Pietrele „selenare" au fost aduse din Austria

„Ca să se acomodeze cu băieţelul meu, la sfârşit de săptămână, în loc să fie cu băieţi de vârsta ei, Andia era în parc cu Tudor, la tobogane. A fost  şi pentru ea greu, dar a ieşit OK. A jucat bine, are potenţial de actriţă", constată Călin Goia.

Peisajul selenar din videoclip este o machetă realizată cu ajutorul unor pietre culese de pe marginea unei autostrăzi din Austria de către regizorul care se întorcea de la un shooting. A zis că arată bine, le-a luat cu el, le-a aşezat în diferite poziţii, le-a filmat şi a încadrat printre ele „personajele" decupate. Ideea colaborării celor două trupe a venit din partea băieţilor de la Deepside Dejays: „Era un vis al nostru să facem un material cu Voltaj. Pentru noi, Voltaj a însemnat foare mult ca brand, ca fenomen, ca stare. Ei sunt pe piaţă din 1982, noi doar de doi ani... Ei aveau fanii lor, noi avem fanii noştri. Am făcut o schiţă de piesă care avea un pasaj care suna foarte «Voltaj», ca inspiraţie, ca sonorităţi, şi atunci ne-am gândit să-i abordăm pe băieţi", povesteşte Victor De La Pena, liderul trupei ­Deepside Dejays, despre începutul colaborării lor. 

Turneu în primăvara lui 2011

Deocamdată, fiecare trupă are propriile concerte. „Ideea este ca în primăvara anului viitor să începem un turneu împreună în zece oraşe din România, aşa cum am cântat vara trecută pe scenă la Costineşti. Pentru fanii noştri, vrem să facem şi un de making of al lansării (care a avut loc săptămîna trecută, cu un miniconcert şi proiecţii pe faţada Magazinului Cocor, n.r.)", a mai precizat Călin Goia.

"Era un vis al nostru să facem un material cu Voltaj. Pentru noi, Voltaj a însemnat foare mult ca brand, ca fenomen, ca stare."
Victor De La Pena solist Deepside Dejays

"Ca să se acomodeze cu băieţelul meu, la sfârşit de săptămână, în loc să fie cu băieţi de vârsta ei, Andia era în parc cu Tudor, la tobogane. A fost  şi pentru ea greu, dar a ieşit OK. A jucat bine, are potenţial de actriţă."
Călin Goia solist Voltaj

Fast-music în epoca download: nu se mai creează idoli

Aşa cum au anunţat, membrii trupei Voltaj au renunţat la ideea de a lansa albume în favoarea single-urilor. „Efortul pe care îl faci nu mai este justificat în cazul unui album. Există doar colecţionari de albume, restul şi le iau de pe net, le downloadează legal sau ilegal", spune Călin Goia. Comparaţia cu piaţa muzicală de acum zece ani este inevitabilă: „Consumul de muzică este mult mai mare astăzi, o melodie într-o lună este terminată şi vine alta care îi ia locul. Informaţie multă, download la greu... În urmă cu 10 ani, lucrurile se mişcau mai lent, aveai timp să te promovezi. Acum sunt o mulţime de trupe care există doar pe internet şi au o mulţime de fani. Piaţa este mai dinamică şi mai interactivă. Pe de altă parte, nu se mai creează idolii de altă dată. Rămân nişte linkuri, nişte muzici, mai bune sau mai puţin bune", remarcă solistul Voltaj. În spatele declaraţiilor lui există un argument care le susţine: băieţii şi-a făcut promovarea prin canale proprii, pe facebook.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite