De ce este iubit prinţul Harry

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mezinul prinţului Charles şi al prinţesei Diana atrage ca un „magnet“ presa şi simpatia publicului datorită stilului nonconformist. Harry de Wales va împlini miercuri, 15 septembrie, 26 de ani. Până acum a fost văzut consumând alcool, a fost acuzat de nazism, dar a luptat şi în războiul din Afganistan.

În timp ce fratele lui, William (28 de ani), respectă rigorile Casei Regale, fiind cel de-al doilea în ordinea succesiunii la tron, după tatăl său, prinţul Henry Charles Albert David, cunoscut ca prinţul Harry, îşi permite „luxul" de a fi rebel.

Mai citeşte şi:

Coroana Britanică, în imagini

Personaj contrastant, nepotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a făcut deliciul presei, fiind implicat deseori în scandaluri, dar arătându-şi şi latura sensibilă în faţa persoanelor cu probleme.

La fel ca mama lui, Diana, fiul cel mic al acesteia a fost considerat un obraznic pentru că nu s-a aliniat rigorilor impuse de nume. La prestigiosul colegiu Eton era bufonul clasei, făcea pozne şi intra deseori în bucluc. Tânărul Harry a atras atenţia mass-mediei în adolescenţă, când a „scăpat de sub control". A fost surprins fumând canabis şi, deseori, consumând alcool prin cluburi.

Acuzat de nazism

În 2005, la petrecerea unui prieten, prinţul s-a îmbrăcat în uniformă cu însemne naziste. Presa a tipărit pe primele pagini fotografii de la eveniment. Ulterior, Harry şi-a cerut scuze în mod public, spunând că n-a avut intenţii rele. Câteva luni mai târziu, Harry a intrat, la 20 de ani, în academia militară din Sandhurst. În 2007 a fost surprins de paparazzi bând votcă împreună cu câţiva prieteni. Una dintre fotografii îl arată pe Harry când îi linge sfârcul unuia dintre amici.

Acte de caritate

Până la urmă, disciplina din armată l-a ajutat să se maturizeze. La sfârşitul lui 2007, când prinţul avea doar 23 de ani, a fost  trimis în Afganistan în mare secret. Harry a luptat 10 săptămâni în prima linie de pe frontul din regiunea Helmand, până când a aflat presa.

 A fost devastat când a trebuit să se retragă pentru propria lui siguranţă. După întoarcerea de pe front, adolescentele au început să-şi lipească în dormitoare postere cu Harry îmbrăcat în haine de soldat şi dezbrăcat până la brâu.

În prezent, Harry vizitează frecvent oameni răniţi în războaie, merge în centrele pentru copii orfani sau bolnavi de HIV. Nu se fereşte să-i îmbrăţişeze pe cei mici şi nici să se joace cu ei.

Chiar dacă a trecut în scurt timp de la titulatura de „prinţ rebel" la cele de „erou de război" şi „militant pentru caritate", Harry este departe de a fi un „sfânt". Încă îi place să petreacă prin cluburi, doar că a învăţat să fie mai discret.

Relaţie de şase ani

Din 2004, prinţul Harry are o relaţie cu Chelsy Davy (24 de ani), fiica unui milionar din Zimbabwe. Deşi s-au mai despărţit de câteva ori, relaţia la distanţă a celor doi a rezistat.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite