Dansatorii români, apreciaţi de coregrafi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Del Mak, un tânăr britanic cu un portofoliu artistic de invidiat, a susţinut un workshop în România Coregraful a lucrat până acum cu nume mari din showbiz-ul american, precum Fergie de

Del Mak, un tânăr britanic cu un portofoliu artistic de invidiat, a susţinut un workshop în România

Coregraful a lucrat până acum cu nume mari din showbiz-ul american, precum Fergie de la Black Eyed Peas, All Saints, Jamelia sau Gwen Stefani, fosta solistă a trupei No Doubt.

Timp de trei zile, Del Mak a fost prezent în România, la o şcoală de dans din Bucureşti, unde a dezvăluit dansatorilor trucurile lui în materie de breaking, popping, locking, house, hip-hop şi commercial street jazz, dans folosit în special în videoclipuri.

Del Mak a mărturisit că nivelul dansului din ţara noastră este scăzut faţă de cel din Statele Unite ale Americii, dar a rămas impresionat de numărul de oameni prezenţi la acest eveniment. În plus, coregraful este optimist fiindcă a observat că românul se implică foarte mult.

Cariera de profesionist a lui Del Mak a început în urmă cu aproape patru ani, când a câştigat premiul al doilea la cea mai importantă competiţie de street dance din Marea Britanie, Street Dance Weekend.

Un an mai târziu, tânărul îşi face propria sa companie de dans, Funkology, care este pe primul loc în Marea Britanie. Experienţa şi plăcerea de a împărtăşi tainele dansului cu ceilalţi l-au purtat pe Del la nenumărate workshop-uri, emisiuni tv, studiouri sau şcoli din întreaga lume.

După Del Mak, Yeya

Workshopul susţinut de britanic în România, intitulat Urban Dance Shop, s-a ţinut la StreetBeat Dance School, unde au participat peste 50 de tineri pasionaţi de dans, fie ei amatori sau profesionişti.

Printre aceştia s-a numărat şi Aurelia Ciurea, campioană mondială la gimnastică aerobică, care s-a arătat deosebit de încântată de acest workshop. "Este greu să găseşti ceva de calitate în România în ceea ce priveşte dansul… dar sunt foarte mulţumită de ce s-a întâmplat zilele acestea", a mărturisit gimnasta.

StreetBeat este una dintre cele mai apreciate scoli de street dance din ţară, care a fost înfiinţată în urmă cu doi ani. Este singurul organizator de workshopuri profesioniste de street dance de la noi. Următorul eveniment de aceeaşi factură, intitulat "Check my style", va avea loc în luna ianuarie a anului viitor, iar invitatul special va fi Yeya, o coregrafă deosebit de apreciată din Suedia.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite