VIDEO Daniela Mîrzac, o moldoveancă la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manechinul din Republica Moldova trăieşte de doi ani în Statele Unite şi are contracte cu cele mai mari agenţii de modelling. Daniela Mîrzac (22 de ani) a absolvit un liceu situat la periferia Chişinăului. Astăzi prezintă modă pentru nume mari din industrie, la Paris, Londra, Milano, New York sau Tokyo.

Daniela Mîrzac este una dintre puţinele fete din Moldova care se pot lăuda cu o carieră de top pe podiumurile de modă internaţionale. Tânăra din Chişinău a intrat în modelling la vârsta de 17 ani şi tot atunci a avut şi prima prezentare în afara ţării, pentru o colecţie a Casei Armani. Cea care a convins-o că are alură de top-model şi trebuie neapărat să „iasă în lume" a fost chiar sora ei, care îşi făcea studiile la Iaşi. „Acolo am fost descoperită. Am avut norocul să ajung imediat pe mâna agenţilor din străinătate, datorită directorului MRA Models, Liviu Ionescu. Aşa au început contractele cu cele mai prestigioase agenţii din Paris, Londra, Milano, New York sau Tokyo", povesteşte Daniela Mîrzac.

Particularităţile fizice ale Danielei Mîrzac combinate cu seriozitatea şi profesionalismul ei a fost combinaţia care a convins creatorii marilor case de modă precum Calvin Klein, Armani sau Oscar de la Renta să le poarte creaţiile. O zi oarecare de lucru din viaţa ei arată ca un carnet de bord al unui pilot de avion „transcontinental": dimineaţa îşi bea cafeaua la New York, prânzul îl serveşte în avion, iar cina - mereu frugală - o serveşte la Paris.

O viaţă sclipitoare

Fosta elevă a Liceului „Natalia Dadiani", unitate de învăţământ situată la periferia oraşului Chişinău, Daniela nu uită de greutăţile inerente începutului. „În ultimii ani de şcoală, eram practic absentă de la cursuri. Învăţam pentru examene prin aeroporturi sau în pauzele dintre prezentări. Nu ştiu ce m-aş fi făcut fără susţinerea profesorilor şi a colegilor", recunoaşte Daniela. Chişinăul a rămas oraşul ei de suflet, iar New York-ul este cel în care locuieşte de aproape  doi ani.

image

Greul nu s-a terminat odată cu absolvirea liceului. Stresul călătoriilor şi al agendei foarte încărcate,  diferenţele de fus orar şi nopţile nedormite sunt partea nevăzută şi foarte solicitantă a acestei profesii. „Modellingul pare o lume frumoasă pentru cei din afară, însă necesită multă tărie de caracter pentru a rezista unui ritm de viaţă alert. Eşti mereu pe drumuri, nu prea ai timp de familie, sănătate şi somn. Tot stresul acumulat îşi lasă apoi amprenta", mărturiseşte Daniela. Pentru a deveni un model de top este nevoie de acel „dat" natural 90-60-90, de multă perseverenţă, dar şi de acel „ceva" care să te scoată din anonimat, susţine tânăra moldoveancă.

Atitudine, îndrăzneală, curaj şi puţin umor

„Desigur, nişte dimensiuni potrivite se cer din start. Un chip interesant, nu neapărat atractiv, ci doar diferit, se caută la toate castingurile, deoarece concurenţa este extraordinar de mare. Trebuie să ai atitudine, îndrăzneală, curaj şi puţin umor", le sfătuieşte Daniela pe fetele care vor să înceapă o carieră în acest domeniu.

Daniela a înţeles deja că profesia ei nu este una de cursă lungă, ci una intensă, rapidă, care arde etapele şi apoi se stinge de la sine. Ştie că nu va defila toată viaţa pe catwalk, de aceea vrea să facă studii superioare de Economie. Crede mai mult în ziua de azi decât în cea de mâine şi lasă lucrurile să vină de la sine. „Soarta e plină de surprize, nu ştii în ce colţ al lumii vei fi mâine. Cred că tot ce am realizat până astăzi se datorează unei munci asidue, cu un pic de noroc", mărturiseşte moldoveanca.

image

''În ultimii ani de şcoală, eram practic absentă de la cursuri. Învăţam pentru examene prin aeroporturi.''

"Modellingul pare o lume frumoasă pentru cei din afară, însă necesită multă tărie de caracter pentru a rezista unui ritm de viaţă alert.''
Daniela Mîrzac model

Profil de top-model

- Nume: Daniela Mîrzac
- Locul naşterii: Chişinău, Republica Moldova
- Vârstă: 22 de ani
- Dimensiuni: 1,80 metri, 83-62-86
- Agenţii: MRA - Bucureşti, Why Not - Milano, Select - Londra, Marilyn - New York şi Paris, Group Model Management - Madrid, Barcelona, AMT - Viena.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite