VIDEO Dani Klein: „Sunt un om complicat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dani Klein va concerta pentru a patra oară  în România
Dani Klein va concerta pentru a patra oară în România

Solista grupului belgian Vaya Con Dios, celebru în anii ’80 şi ’90, recunoaşte că viaţa de artist i-a schimbat personalitatea. Cântăreaţa a povestit pentru „Adevărul“ despre concertul pe care îl va susţine mâine seară în Bucureşti, despre noul album şi despre lansarea unei autobiografii.

În 1987, piesa „Just a Friend Of Mine" îi transforma peste noapte pe belgienii de la Vaya Con Dios în nişte vedete. Un an mai târziu, albumul care purta numele formaţiei avea să aducă publicului alte hituri, printre care şi piesa „Puerto Rico". Au urmat apoi „What's a Woman?", „Don't Cry for Louie" şi „Don't Break My Heart", single-uri incluse pe albumele „Night Owls", „Time Flies" şi „Roots and Wings", toate premiate cu discuri de platină în ţări ca Olanda şi Germania.

Un concert în club, mai relevant pentru public

Astăzi, la mai bine de 20 de ani de la lansare, Vaya Con Dios încearcă să ţină pasul cu schimbările din muzica internaţională. Dacă înainte de 2000 Dani Klein concerta pe stadioane sau în săli de concerte, acum, cântăreaţa, în vârstă de 56 de ani, cântă şi în cluburi.

Aflată la a patra vizită în România, Klein va susţine mâine un spectacol în clubul Fratelli Studios din Bucureşti. „Experienţa unui concert în club este infinit mai relevantă pentru public decât într-o sală mai mare. Datorită apropierii de artist se creează o comuniune mult mai puternică între spectator şi cel de pe scenă", spune solista Dani Klein.

Melanj între vechi şi nou

Deşi nu a avut niciodată timp să viziteze ţara noastră, cântăreaţa spune că este foarte încântată că va urca iar pe o scenă românească: „Show-ul de mâine va fi o combinaţie de melodii noi, printre care piese de pe ultimul album, dar şi hituri pe care le iubesc toţi fanii mei: «Puerto Rico», «What's a Woman? » şi «Nah neh nah»".

Album în franceză

Deşi piesele care au adus celebritatea formaţiei rămân în continuare pe primul loc în preferinţele publicului, Vaya Con Dios a reuşit să ajungă din nou la inima fanilor săi cu cel mai recent album, lansat în toamna anului trecut, după o pauză de cinci ani, „Comme On Est Venu...". Materialul, realizat integral în limba franceză, a fost foarte bine primit în Europa. „Iniţial m-am gândit să fac acest album pentru piaţa locală din Belgia, însă albumul a prins foarte bine şi în alte ţări, lucru care mă bucură enorm. Am decis să fac albumul în totalitate în franceză pentru că e limba mea maternă şi m-am gândit că a venit vremea să lansez şi un astfel de proiect", povesteşte artista.

După mai bine de 20 de ani pe scenă, Dani Klein recunoaşte că viaţa de artist nu e tocmai una uşoară. „Un artist are o viaţă agitată, are concerte, turnee... De-a lungul carierei mele am devenit o persoană complicată, cu o viaţă complicată şi nici nu poate fi altfel, când eşti pe drumuri tot timpul nu poţi spune că duci un trai normal", spune solista. Tocmai de aceea, la mijlocul anilor 2000, ea a renunţat la muzică pentru viaţa personală: „Am spus stop pentru că eram foarte obosită, stresată, deprimată şi chiar aveam nevoie de o pauză. Şi mi-am reluat viaţa socială, am călătorit foarte mult. Iar acum nu-mi maiplace să stau departe de familia mea şi de prieteni pentru perioade mari de timp", îşi motivează artista decizia.

Legume, miere şi lapte pentru Klein

Membrii trupei Vaya Con Dios vor ajunge astăzi în Capitală şi vor fi cazaţi la un hotel de cinci stele. Pentru spectacolul din România, cântăreaţa a cerut în spatele scenei un platou cu legume asortate, fructe, miere, ceai şi lapte proaspăt. Artista este adepta unui stil de viaţă sănătos. „Îmi place foarte mult să gătesc", spune Dani Klein. Când nu este plecată în turnee, cântăreaţei îi place să citească, să-şi viziteze prietenii, să meargă la film, să facă „lucruri normale pe care le fac toţi ceilalţi oameni".

Pe viitor Dani Klein vrea să scoată pe piaţă o carte autobiografică şi un nou album, artista fiind încurajată de succesul pe care l-a avut materialul „Comme On Est Venu...". „În această perioadă scriu o autobiografie şi probabil că voi intra în studioul de înregistrări la începutul anului viitor, pentru un nou material discografic", conchide solista.

"Când m-am retras de pe scenă am făcut-o pentru că eram obosită, stresată, deprimată şi chiar aveam nevoie de o pauză, timp în care mi-am reluat viaţa socială şi am călătorit foarte mult."
Dani Klein cântăreaţă

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite