Dan Negru, despre o noapte albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezintă pentru a opta oară consecutiv Revelionul la Antena 1. Timp de opt ani, a fost lider de audienţă în noaptea dintre ani. Consideră că norocul îl ţine în vârful preferinţelor publicului şi că succesul înseamnă profesionalism.

Adevărul: Este cel de-al optulea an în care prezinţi Revelionul. Ce anume te ţine captivat de acest „obicei”?

Dan Negru: Revelionul e o seară grea, e poate cel mai greu show din an pentru că publicul e atipic şi dispoziţia lui e alta decât în zilele normale.

Trebuie să-i laşi omului libertatea de a vorbi cu prietenii de la masă, dar totodată să-l ţii în show, să nu-l pierzi. E un soi de Cupa Campionilor în divertisment şi am reuşit să ridicăm cupa asta de opt ori până acum.

Timp de opt ani ai fost lider de audienţă în noaptea de  Revelion. Cum  îţi explici asta?

În opt ani de zile am schimbat adeseori echipele de producţie, de la un an la altul. Am lucrat mereu cu alte case de producţie, cu alte echipe, dar toţi au fost profesionişti. Cred că aici e succesul. Profesionalismul celor cu care am lucrat la aceste revelioane.

Publicul e schimbător, acum opt ani nimeni nu auzise de manele, de exemplu. Îmi amintesc că atunci am fost lider cu un show „Academia Vedetelor”, cu Maria Olaru, Gina Gocean, Andreea Răducan, lotul de gimnastică.

Preferinţele se schimbă de la an la an. Am încercat mereu să ţinem pasul cu ce se întâmplă pe piaţă, să fim actuali. E o meserie în care trebuie să speculezi momentul. Atât. Până acum am reuşit.

Cărei calităţi personale consideri că i se datorează această performanţă?

E noroc pur, nimic altceva. S-a întâmplat ca eu să fiu atunci şi acolo. Apoi bulgărele a luat-o la vale. Sunt sigur că există zeci de alţi prezentatori cu mult mai buni, mai spontani, mai simpatici, dar eu am avut şansă.

E ca-n fotbal. Câţi alţi fotbalişti valoroşi nu s-au pierdut în echipe de divizia C, care n-au avut şansa să prindă trenul. Totul ţine de şansă. Să-ţi zâmbească o dată Dumnezeu şi apoi cu zâmbetul ăla poţi să trăieşti toată viaţa.

Ai pleca  mâine din televiziune, convins că ai facut îndeajuns? Eşti mulţumit?

Fac televiziune cu pasiunea unui colecţionar de timbre. Nu poţi să te laşi de pasiunea asta doar pentru că ai adunat câteva timbre de colecţie. M-am obişnuit să trăiesc sub stresul examenelor, al audienţelor. Nu poţi explica o pasiune. Ea există, pur şi simplu.

Care crezi că ţi-a fost aportul în showbiz-ul românesc?

Gândirea mea e inversă: televizunea mi-a schimbat mult viaţa, aportul televizunii în viaţa mea a contat mult.

Cum ar arăta emisiunea ideală pentru tine?

Un show de televizune e cel mai perisabil lucru, e asemeni unui ziar. Ziarul de ieri e cel mai învechit obiect. Publicul e mereu schimbător, aşa că emisunea ideală ar avea o viaţă foarte scurtă.

Ce te nemulţumeşte în divertismentul românesc?

Apariţia unor personaje bizare, oameni cu traume psihice care sunt aduşi în faţa reflectoarelor şi cărora li se dă senzaţia că fac parte din „lumea vedetelor”. Până acum câţiva ani, oamenii bolnavi psihic nu erau promovaţi şi cred că cei care o fac în ziua de azi îşi asumă o mare responsabilitate.

Cine îţi place din acelaşi domeniu?

Cred că fiecare are ceva de spus, dar am un mare respect pentru „maratonişti”. În meseria asta, trecerea anilor îţi dă valoare.

Planurile tale includ o schimbare de direcţie  a carierei?

Nu sunt un mare făuritor de planuri în meseria asta. Mereu am senzaţia că totul se termină mâine şi senzaţia asta mă ţine în priză.

Ai obiceiul să-ţi urmăreşti emisiunile? Priveşti cu un ochi critic, pentru a-ţi  îmbunătăţi prestaţia?

Înregistrez toate show-urile de divertisment de pe piaţa tv, de la toate posturile româneşti, şi stau apoi şi le analizez. Încerc să fur lucrurile bune sau să învăţ ce să nu fac eu în show-urile mele.

Nu pierd niciodată nimic din ce se întâmplă pe „felia” mea. Pentru că sunt veşnic foarte nemulţumit de prestaţia mea, îmi întreb mereu colegii ce NU fac bine, unde NU merge treaba.

Crezi mai mult în spontaneitatea sau în strategia show-ului?

Spontaneitatea e un condiment, dă savoare mâncării, dar ea trebuie pregătită bine înainte.

image

Fac televiziune cu pasiunea unui colecţionar de timbre

image


Dan Negru
prezentator TV

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite