VIDEO Crăciun latino cu Analia Selis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artista cântă astăzi, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti. Spectacolul Analiei Selis (32 de ani), „Feliz Navidad“, organizat cu ocazia Sărbătorilor, promovează albumul „Cântece de Crăciun pentru cei mici şi cei mari“.

Pentru artista argentiniană, care a fost „adoptată" de România, şi care, la rândul ei, a găsit aici o a doua casă, albumul lansat luna trecută este rezultatul unei munci de aproape 11 luni.

„Ideea mi-a venit înaintea concertului de Crăciun de anul trecut, când am compus o piesă la care am avut reacţii bune din partea oamenilor", spune cântăreaţa, care a acordat opt luni compoziţiei albumului şi două luni înregistrărilor efective.

Albumul, după cum sugerează şi titlul, este dedicat şi copiilor, şi adulţilor şi este primul cu specific de sărbători. „Cântece de Crăciun pentru cei mici şi cei mari" este cel de-al patrulea material discografic lansat în România şi unul pentru care Analia Selis a conceput muzica, textele şi aranjamentele muzicale, dar pe care l-a şi produs.

„Piesele de pe album sunt cântece tradiţionale de Crăciun, cu ritmuri latino-americane, dar cu versuri în limba română, cu care se pot identifica cei care le ascultă", spune Analia.

Fiecare melodie are o poveste. De exemplu, piesa „Trichi, Trichi" vorbeşte despre reacţiile pe care le-a avut Iosif în momentul în care a aflat de naşterea lui Iisus, iar piesa preferată a artistei este „Daruri pentru Iisus".

„Respect colindele româneşti"

„Albumul face parte din proiectul Latino-America, pe care l-am lansat anul acesta. Concertul va fi ca o prezentare a noului album, iar piesele în română vor fi mai multe ca de obicei", spune cântăreaţa.

Spectacolul din această seară este al cincilea concert anual de Crăciun pe care îl susţine Analia Selis la Bucureşti. „Concertul va fi diferit de cele din anii trecuţi. Am o formaţie nouă, pe care abia aştept să o prezint publicului, iar la sfârşit voi susţine şi o sesiune de autografe", a declarat artista.

„Faţă de anii trecuţi, când am avut mai mulţi invitaţi sau am adus un cor de copii pe scenă, de data aceasta vom avea un concert clasic, ca să zic aşa, în care noi, muzicienii, vom intra mai mult în contact cu publicul", completează Analia.

Din setlistul spectacolului nu vor lipsi alte melodii îndrăgite de români, dar nici hiturile Analiei. „Respect foarte mult colindele româneşti, am şi cântat câteva în anii trecuţi, pentru a echilibra piesele în spaniolă. Însă, de această dată, concertul va fi 100% în limba română", explică interpreta.

Analia Selis este originară din Argentina şi a studiat muzica clasică în oraşul american Boston. În 2003 s-a stabilit în România, alături de soţul său, violoncelistul Răzvan Suma. Un an mai târziu, cântăreaţa a obţinut un contract cu o casă de discuri, în urma succesului de la Cerbul de Aur, unde a participat în 2004 şi a obţinut locul al treilea.

În afară de cel mai recent album, Analia a mai lansat trei materiale discografice: „Aqui, hoy", „Aqui, manana" şi „Suenos - Vise". Printre artiştii internaţionali la concertele cărora a cântat în deschidere se numără Natalia Imbruglia, în 2005, şi Buena Vista Social Club, în 2006. Luna trecută, cântăreaţa a aflat că este însărcinată cu primul său copil.

Bilete disponibile

Biletele pentru concertul de diseară mai pot fi achiziţionate de la Magazinul Muzica şi librăriile Libris. Preţurile acestora sunt cuprinse între 30 şi 50 de lei.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite