Courteney Cox revine, cu prietenii ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansare Noul serial al actriţei, „Cougar Town“, are premiera miercuri, pe AXN, de la ora 21.00. În SUA, serialul va avea din toamnă şi un al treilea sezon. Dintre invitaţii speciali de până acum merită menţionate Jennifer Aniston şi Lisa Kudrow.

Deşi la început nu prea a avut succes la critici, iar titlul a ajuns să nu mai reprezinte serialul, „Cougar Town" („Oraşul pumelor") este considerat un sitcom de top 5 în Statele Unite. În „Cougar Town", Courteney este Jules, o femeie care a împlinit 40 de ani, recent divorţată, care începe să-şi trăiască viaţa la maximum. La început, ea nu se jenează să seducă „tinerei" (de aici şi titlul serialului), dar tot nu este liberă, din cauza fiului de 18 ani, fostului soţ care este încă îndrăgostit de ea, dar şi a vecinului de alături, un afemeiat sexy, de vârsta ei. Acesta este conceptul iniţial al serialului, înainte ca producţia TV să-şi găsească o voce nouă, proaspătă, cu ajutorul căreia, până la urmă, i-a cucerit şi pe durii critici americani. „Cougar Town" este creaţia scenaristului de succes Bill Lawrence, responsabil pentru un alt sitcom longeviv: „Stagiarii".

Pe măsură ce se scurg episoadele, poveştile din „Cougar Town" nu se mai concentrează atât de mult pe vârsta protagonistei sau pe aventurile cu tineri, ci pe dinamica grupului de prieteni ai lui Jules. Din această „gaşcă de suburbie" fac parte: Bobby, fostul ei soţ, Grayson, vecinul atrăgător, Ellie şi Laurie, cele mai bune prietene ale femeii, care n-ar putea fi mai diferite una de cealaltă, dar şi cel mai important bărbat din viaţa lui Jules: fiul ei, Travis. Pe acesta din urmă îl cam sufocă cu afecţiunea ei, mai ales că băiatul trebuie să plece în curând de acasă, pentru a studia la colegiu.

Invitate speciale

Pentru a ajuta la stabilirea unei audienţe, două „prietene" ale lui Courteney Cox au fost invitate să joace roluri episodice în serial. Prima este Lisa Kudrow, interpreta lui Phoebe din „Prietenii tăi", care apare în primul sezon. Kudrow joacă un medic dermatolog care n-o poate suporta pe Jules şi care iese la câteva întâlniri cu fostul soţ al eroinei. Jennifer Aniston apare la începutul sezonului al doilea, în rolul terapeutei nebune a lui Jules.

Din cauza schimbării de registru a serialului, titlul „Cougar Town" nu se mai potrivea cu poveştile spuse. Deşi Jules are în continuare probleme cu faptul că este o femeie de 40 de ani, ea reuşeşte să-şi accepte vârsta şi să se bucure de ea. Criticii au considerat de la început că titlul sitcomului nu este deloc reuşit, şi chiar vedetele ei, Courteney Cox şi Busy Phillips (interpreta lui Laurie), au declarat că este „îngrozitor" în emisiuni televizate de mare audienţă, precum show-ul lui Ellen DeGeneres. Producătorii au luat în calcul schimbarea numelui, însă acesta devenise o marcă, ironizată chiar în genericul de deschidere.

S-au întors „Joey" şi „Chandler"

Pe lângă „Cougar Town", care are deja doi ani de viaţă, în ianuarie-februarie 2011 au mai avut premiera în SUA două noi seriale cu protagonişti din „Prietenii tăi". Matt LeBlanc, interpretul lui Joey, colaborează din nou cu producătorii „Friends" la serialul „Episodes", în care LeBlanc se joacă pe sine - o variantă exagerată a sa. LeBlanc cel fictiv este alcoolic, afemeiat şi superficial, este considerat prost de către toată lumea şi rugat să spună la nesfârşit replica lui Joey: „How You Doin'?" („Ce mai faci? "). De asemenea, în serial, penisul lui are dimensiuni mitologice: „cât un monstru marin", spune un personaj-martor ocular. „Episodes" este povestea a doi scenarişti britanici talentaţi, care sunt chemaţi în Los Angeles pentru a-şi adapta serialul pentru piaţa americană. Ajunşi acolo, ei îşi pierd libertatea de creaţie şi sunt obligaţi să-l angajeze pe Matt LeBlanc, pe care-l consideră un retardat. Actorul le va da vieţile peste cap.

Noul serial al lui Matthew Perry, „Mr. Sunshine", este la fel de cinic. Acesta a avut premiera în urmă cu o lună. Perry, ex-Chandler, joacă rolul principal: managerul narcisist şi egoist al unui stadion unde au loc tot felul de evenimente, de la concerte pop, la întreceri sportive. În „Mr. Sunshine", personajul lui Perry, Ben Donovan, este îndrăgostit de Alice, o blondă drăguţă interpretată de Andrea Anders. Această actriţă este iubita din viaţa reală a lui Matt LeBlanc, alături de care a jucat în „Joey", serialul-continuare al „Prietenilor tăi". 

Primul succes după „Prietenii tăi"„Cougar Town" este primul serial al unui erou din „Prietenii tăi" care are succes şi ajunge la cel de-altreilea sezon. Producţii precum „Joey" (cu Matt LeBlanc), „Dirt" (tot cu Courteney Cox), „Revenirea" (cu Lisa Kudrow) şi „Studio 60" (cu Matthew Perry) n-au rezistat peste două sezoane.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite