Corina Caragea vrea fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea tv spune că preferă baschetul

Nu a jucat niciodată fotbal, dar prezintă, la Pro TV, ultimele noutăţi despre sportul rege şi nu numai. Ştirista Corina Caragea a vorbit pentru „Adevărul“ despre tabloidizarea ştirilor sportive şi a făcut câteva previziuni în ceea ce priveşte principalele competiţii ale anului 2008: Campionatul European de fotbal şi Jocurile Olimpice.

Adevărul: Ce părere ai despre tabloidizarea ştirilor sportive?

Corina Caragea: Presa de genul tabloid a fost comentată îndelung, dar întotdeauna a fost citită/vizionată. Oamenii îşi mai descreţesc frunţile după o zi de muncă, află informaţii de culise de la meciuri, dar întotdeauna şi ştirea propriu‑zisă. Pro TV a adus prima prezentatoare de ştiri sportive, Raluca Arvat, a alcătuit un jurnal care conduce de­ta­şat în audienţe, iar reţeta succesului a fost copiată şi de alte televiziuni.

- Îţi place să pătrunzi în viaţa privată a oa­menilor din sport?

- Tuturor ne place să tragem cu ochiul. Oamenii din sport sunt la fel ca toţi ceilalţi: unii celebri prin declaraţii, comportament, alţii prin rezultatele din teren, prin medalii.

- Dacă, pentru o zi, ai putea să decizi, ce fel de ştiri sportive ţi-ar plăcea să prezinţi?

- Aş vrea ca sportivii români să se poată antrena în condiţii normale - doi dintre românii calificaţi la Jocurile Olimpice n-au bazine în care să sară şi se antrenează cu... saltele. Este un singur exemplu. Aş vrea să fie un meci fără violenţe, fără acuzaţii de blat. Dacă eliminăm aceste lucruri rămâne sportul aşa cum este el – spectacol.

- Pentru România, ce crezi că se va întâmpla semnificativ la Campionatul European de fotbal şi la Jocurile Olimpice?

- Aştept să trecem de grupă la Euro, ar fi ceva, având în vedere că am picat într-o grupă foarte dificilă, dar nimic nu este bătut în cuie. Nici Grecia nu era favorită şi iată că a câştigat Euro. Şi de la Jocurile Olimpice mă aştept să ne întoarcem cu medalii multe.

- Care este sportul tău preferat?

- Baschetul.

- Ai jucat fotbal vreodată?

- N-am jucat niciodată.

- Cât la sută din ratingul ştirilor crezi că se datorează zâmbetului tău?

- Cred că produsul în sine sparge audienţele. Este o muncă colectivă - eu doar îl ambalez, la final, aşa cum cred eu că este mai bine. Citesc ştirile ca şi cum le-aş povesti unor prieteni. În realitate, zâmbesc la fel de mult – când este cazul, bineînţeles.

- Ce presupune munca ta  înainte de a intra în direct pe micul ecran?

- Am un program normal, nu mă plâng, mai ales că am ocazia să lucrez pe toate turele – dimineaţa, prânz, seara. O dată la două săptămâni am şapte zile în care sunt redactor. Îmi ajut colegii la scris, la montaj, dau idei de ştiri şi particip la tot ceea ce presupune alcătuirea unui jurnal.

- Cum te înţelegi cu Raluca Arvat? Ce ai învăţat de la ea?

- Sunt mândră că lucrez în redacţia Ştirilor Pro TV din sport, inclusiv cu Raluca. Fără discuţie stilul ei de a interpreta ştirile este cel mai bun în acest moment.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite