Copilăria austeră a Madonnei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilăria austeră  a Madonnei
Copilăria austeră a Madonnei

Volumul „Viaţa cu sora mea, Madonna“, scris de Christopher Ciccone (48 de ani), fratele Reginei pop, este lansat astăzi în România de către editura Humanitas.

Christopher  Ciccone, care a colaborat cu sora sa la mai multe turnee ale acesteia, în calitate de regizor, povesteşte în primul capitol al cărţii despre perioada în care erau copii, iar situaţia lor financiară era mai mult decât austeră. Familia Ciccone consta din tată, Silvio, mamă vitregă, Joan, şase copii din prima căsnicie a lui Silvio şi încă doi fraţi vitregi.

Cină în familie, cu zece membri

„Am unsprezece ani şi sunt doar unul dintre cei opt fraţi Ciccone care vor lua cina cu tata şi cu mama noastră vitregă, Joan, în bucătăria de un galben închis a casei noastre de pe Oklahoma Avenue, în Rochester, Michigan. (...) Toate cele patru surori ale mele poartă rochii aproape identice, de catifea maronie, cu gulere de dantelă, croite de Joan după acelaşi tipar din revistă. Madonna nu suportă rochia asta, dar Joan i-a spus «taci din gură şi îmbrac-o» şi a obligat-o s-o poarte. În altă seară poate că Madonna ar fi dat fuga la tata, care probabil ar fi cedat şi i-ar fi dat voie să poarte altceva, dar azi tata a fost la o întrunire a organizaţiei catolice Knights of Columbus şi s-a întors fix la ora cinei.

Ca întotdeauna - nu că am fi săraci, dar face economii - Joan n-a gătit decât doi pui pentru cele zece porţii. (...) Sora mea mai mare, Madonna, cască lung şi sonor.“

Resentimente faţă de bunica

Christopher Ciccone povesteşte că ruda sa preferată era bunica pe linia maternă, poreclită Nanoo (99 de ani), faţă de care Madonna avea resentimente. „Casa lui Nanoo era paradisul pe pământ, pentru noi, copiii familiei Ciccone: acolo toţi eram egali şi Madonna nu era vedeta, ca acasă.

Faptul că Nanoo a refuzat s-o ridice pe Madonna la rangul de zeitate ar putea explica, în parte, următoarele: când Madonna a început să câştige serios, i-am sugerat să-i plătească lui Nanoo ratele la casă, să-i cumpere o maşină, să-i angajezez un şofer şi un bucătar care să-i stea mereu la dispoziţie, în fine, să facă tot posibilul ca să-i uşureze viaţa. În fond, mai toate starurile rock care se îmbogăţesc au grijă de familiile lor, nu-i aşa? Dar sora mea - care acum, în 2008, are o avere de peste 600 de milioane de dolari şi despre care se spune că a donat 18 milioane cultului Cabala - a ales să-i trimită bunicii doar 500 de dolari pe lună şi să-i plătească facturile lunare, ceea ce pentru Madonna e o picătură în ocean. Când mă gândesc la averea ei, nu mă pot abţine să nu-mi spun că e prea zgârcită cu cea care a avut atâta grijă de noi. Dar Nanoo nu e de aceeaşi părere. Îi este recunoscătoare Madonnei că o ajută şi nicio clipă nu i-ar trece prin minte să aştepte sau să ceară altceva.“

Madonna îi sperie pe comuniştii ruşi

Reprezentanţii Partidului Comunist din Rusia au trimis presei o scrisoare deschisă în care îi cer Madonnei să renunţe la dansurile provocatoare cu ocazia concertului pe care solista îl va susţine la Sankt Petersburg, la 2 august, potrivit AFP. De asemenea, ei o mai „roagă“ să nu se îmbrace frivol şi să includă un cântec revoluţionar, rus sau internaţional, în repertoriul ei din seara respectivă. La concertul care avea loc în Piaţa Palatului din Sankt Petersburg sunt aşteptaţi peste 50.000 de spectatori. Madonna va cânta şi la Bucureşti, în parcul Izvor, la 26 august.

Nu rataţi!

image


„Adevărul“ vă prezintă în fiecare zi fragmente din cartea în care sunt incluse detalii personale despre viaţa şi personalitatea cântăreţei.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite