Copiii, miza divorţurilor celebre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obţinerea custodiei copiilor duce deseori la scandaluri de proporţii în rândurile celebrităţilor. Astăzi, Columbenii îşi dispută la Judecătoria din Buftea custodia Irinei, fetiţa lor în vârstă de 4 ani, până la pronunţarea divorţului.

Grăbiţi să obţină încredinţarea micuţei până la 21 martie, când va avea loc prima înfăţişare a divorţului, protagoniştii celui mai excentric cuplu din România, Irinel şi Monica Columbeanu ies din nou la rampă, într-o nouă rundă. Lupta a început vineri, 25 februarie, la Tribunalul din Buftea, dar verdictul a fost amânat până azi, din cauza absenţei fotomodelului din sala de judecată.

Mai citeşte şi:

VIDEO EXCLUSIV de la proces / Avocata lui Irinel: «Moni e nesimţită. Vrea custodia fetiţei şi nici măcar n-a venit la proces!»

Asemenea lor, multe alte cupluri celebre au trecut şi trec prin furcile caudine ale instanţelor de judecată, unde îşi dispută, înainte de orice, moştenitorii. Scandalurile care se nasc în timpul procesului de judecată fac deseori deliciul presei, iar hotărârile judecătoreşti sunt rareori mulţumitoare pentru toate părţile implicate în proces.

Mai mulţi copii la mijloc

Mădălin Ionescu, prezentatorul emisiunii „Drept la ţintă", de la Kanal D, a cerut recent, pentru a doua oară în instanţă, divorţul de soţia sa, Mihaela. Cei doi au împreună doi copii, Ştefania în vârstă de 14 ani şi Filip, în vârstă de 8 ani.

Prima tentativă de separare a avut loc în toamna anului trecut, când niciuna dintre părţi nu s-a prezentat în instanţă la primul termen, nemulţumite că nu li s-a aprobat judecarea dosarului în şedinţă secretă. De aceea magistraţii de la Judecătoria Sectorului 3 au fost nevoiţi să suspende divorţul, conform procedurii.

Chiar dacă trăieşte o poveste de dragoste cu Cristina Şişcanu (reporter Kanal D), cel puţin până la o decizie finală, vedeta TV se ocupă de îngrijirea fiicei sale şi plăteşte deja fostei soţii o sumă consistentă pentru creşterea lui Filip. 

Cei doi vor fi reprezentaţi în instanţă de celebrul avocat Cristian Sârbu, cel care i-a mai apărat şi pe Adrian Mutu, Adrian Iovan, Claudiu Niculescu şi Giovani Becali.

Un alt caz celebru este cel al hip-hoper-ului Cheloo, de la Paraziţii, pe numele său adevărat Ştefan Cătălin Ion. Daniela, nevasta artistului, a cerut divorţul, dar şi custodia copilului, micuţul Ştefan, acum în vârstă de 2 ani şi jumătate. Ea a hotărât să pună punct căsniciei după mai multe scandaluri şi a depus actele de divorţ la Judecătoria Sectorului 2, la începutul lunii februarie. În cererea de divorţ, aceasta se plânge de infidelităţile soţului, dar mai ales de neimplicarea în creşterea şi îngijirea copilului.

„Precizez faptul că din mai 2010 pârâtul a părăsit domiciliul conjugal, revenind doar de câteva ori pentru a face scandaluri soldate cu violenţe verbale şi fizice. După apariţia copilului, coroborat cu moartea mamei sale, comportamentul soţului meu s-a schimbat şi a început să lipsească tot mai des de acasă. Am descoperit ulterior că a început să umble într-un anturaj dubios, consumând totodată un volum exagerat de băuturi alcoolice. Avea un comportament neadecvat atât faţă de mine, cât şi faţă de copil", se arată în cererea de divorţ depusă de Daniela.

În ciuda gravităţii acuzaţiilor, prima înfăţişare va avea loc abia pe 20 ianuarie 2012, o perioadă necesară pentru ca protagoniştii să înţeleagă mai bine ce vor şi dacă mai au vreo şansă în a-şi reface mariajul. Anul trecut, soţia membrului trupei Paraziţii a fost internată la Spitalul Floreasca, deoarece devenise dependentă de heroină.

Proces cu surprize

Mihaela şi Elan, alături de fiul lor, Ayan, pe când formau o familie   Foto: Mediafax



Mihaela Rădulescu a avut parte de un proces cu răsturnări de situaţie. La 8 martie 2009, după o relaţie de 10 ani şi o căsnicie de patru ani, vedeta a decis să divorţeze de omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

image

Iniţial, ambele părţi au declarat că este vorba despre o despărţire amiabilă. Totul părea civilizat la prima înfăţişare, la sediul Judecătoriei Sectorului 1 din Bucureşti, când cei doi s-au şi prezentat de altfel ţinându-se de mână. Pe tot parcusul procesului, Ayan, fiul Mihaelei şi al lui Elan, a stat în grija mamei, cea care a şi obţinut în final custodia.

Lucrurile au mers pe un făgaş civilizat, Mihaela şi Elan anunţând că-şi vor creşte împreună copilul în ciuda separării. „Mama copilului meu şi prietena mea de viaţă din ultimii zece ani nu are şi nici nu va avea probleme financiare", declara Elan la acel moment.

Când totul părea în regulă, apele se învolburează, căci Elan se răzgândeşte şi intentează o cerere de obţinere a custodiei minorului, un nou proces ce avea să fie finalizat la 31 martie 2009. De data aceasta, omul de afaceri a acuzat-o pe Mihaela Rădulescu că îşi neglijează copilul şi că acordă mai multă atenţie noului ei iubit (Dani Oţil), precum şi evenimentelor media, lăsându-l pe Ayan să petreacă ore întregi în camerele de hotel.

Mihaela a ripostat, acuzându-şi fostul soţ că n-a plătit pensia alimentară fiului lor timp de trei luni. După un scandal mediatic asemănător celui creat de divorţul Columbenilor, când şi-au aruncat vrute şi nevrute prin presă, lucrurile s-au mai calmat, iar micuţul Ayan a rămas în custodia mamei sale. Tatăl s-a ales cu posibilitatea de a-şi vizita fiul oricând.

Procese pe rol

Gabriel Coveşeanu, cunoscut drept Cove, a divorţat de soţia sa, Maria Movileanu, anul trecut. Cove a fost de acord ca mama să aibă custodia copilului, dar acum bătălia are loc la tribunal pentru programul de vizită al tatălui, care vrea copilul două zile pe săptămână.

Se întâmplă şi la case mari

Kim Basinger şi Alec Baldwin, înainte de divorţ  Foto: Reuters

Divorţurile de la Hollywood ating punctul culminant abia când începe „bătălia pentru custodie", cum denumeşte presa internaţională procedeul. Exemplele sunt numeroase, în prezent au loc câteva procese pentru custodie ale unor celebrităţi.

În lupta pentru moştenitori, vedetele folosesc toate armele disponibile, în frunte cu o armată de avocaţi, pregătiţi pentru acuzaţii de tot felul. Cel mai recent caz este al actriţei laureate cu Oscar Halle Berry care vrea custodia unică a fiicei sale, Nahla, refuzând orice drept al tatălui copilului, Gabriel Aubry. Actriţa şi-a acuzat fostul iubit de rasism şi abuz şi a declarat în faţa Curţii că Nahla, în vârstă de 2 ani, nu este în siguranţă lângă tatăl său.

Un divorţ celebru la Holly-wood, dar mai ales un proces pentru custodie care continuă şi în prezent, aparţine fostului cuplu Alec Baldwin şi Kim Basinger. Protagonista „9 săptămâni şi jumătate" şi actorul american au divorţat în 2001, dar de atunci se „luptă" cu încrâncenare pentru custodia fiicei lor, Ireland.

Baldwin susţine că fosta soţie îl împiedica să-şi viziteze copilul şi că în mod constant „o monta" pe Ireland împotriva lui. Actorul a acuzat-o pe Basinger că ar avea probleme patologice şi a cerut o evaluare psihologică a acesteia. În contrapartidă, avocaţii actriţei au declarat că actorul are „grave probleme emoţionale".

Şi în familia cântăreţei Britney Spears, bătălia pentru custodie a acaparat vieţile membrilor. După ce diva pop a pierdut custodia băieţilor săi în faţa fostului soţ, a venit rândul surorii acesteia, Jamie Lynn Spears, să lupte cu fostul ei soţ pentru singurul copil al cuplului. Jamie a născut la vârsta de 16 ani şi a divorţat la 18 ani de soţul său, Casey Aldridge.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite