Concursul Hariclea Darcl

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine va avea loc un concert inspirat din capodoperele lui Donizetti Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclee continuă cu ultima etapă, în care au intrat 47 de artişti din 13

Mâine va avea loc un concert inspirat din capodoperele lui Donizetti

Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclee continuă cu ultima etapă, în care au intrat 47 de artişti din 13 ţări - 19 soprane, şapte mezzosoprane, nouă tenori, un contratenor, cinci baritoni,
un bas-bariton şi cinci başi.

Conform tragerii la sorţi, o parte din concurenţi s-au prezentat ieri în faţa juriului şi a publicului, ceilalţi urmând să cânte în această seară, începând tot de la ora 17,00, la Teatrul Municipal din Brăila. Artiştii vor fi acompaniaţi de Orchestra Festivalului Darclee, dirijată de Maestrul Marco Balderi.

Mulţi dintre concurenţi trăiesc pentru prima dată experienţa acompaniamentului de orchestră, în loc de pianoforte, iar publicului i s-a cerut să nu aplaude în timpul reprezentaţiilor. După deliberările Juriului Internaţional al Concursului Darclee, din care fac parte preşedintele de onoare Mariana Nicolesco, preşedintele Nicolae Herlea, Marco Balderi şi Claudio Gallina din Italia, Jacques Fournier din Franţa, Stephan Poen din Israel, Clauspeter Koscielny şi Dieter Topp din Germania, la ore târzii va fi afişată lista laureaţilor ediţiei 2007 a marii competiţii.

Chiar de a doua zi, aceştia vor începe să pregătească Gala Laureaţilor, care va avea loc duminică seara. O surpriză plăcută pentru public a constituit-o reprezentaţia cu drama comică "Taina Cerşetorului" de Costin Manoliu, în interpretarea remarcabilului actor Mihai Bica, semnatar al scenografiei şi al regiei.

Ajuns în zonele inferioare ale societăţii, cerşetorul descoperă că în fond toţi trăim din ce ne oferă ceilalţi, oameni cărora le "cerşim" dragostea. Mâine seară, la Sala Studio a Teatrului Municipal se va desfăşura un nou mare eveniment, "Concertul dedicat Reginelor donizettiene", de la ora 19,00, iar sâmbătă va avea loc Concertul de pe Esplanada Dunării, intitulat "Europa cântă cu noi", de la ora 21,00.

Nicolae Herlea, aplaudat la 80 de ani

Un entuziasm de nedescris a caracterizat seara de duminică, dedicată marelui bariton Nicolae Herlea, care a împlinit 80 de ani. "Există voci pe care le recunoşti din prima fracţiune de secundă" - a spus Mariana Nicolesco tinerilor concurenţi şi publicului - "iar vocea lui Nicolae Herlea, cu timbrul ei unic, nobil, de o incomparabilă bogăţie, generozitate şi strălucire, este una dintre acestea. Poate cel mai frumos timbru pe care l-am auzit vreodată".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite