Concurs de scenarii pentru filmul "Elodia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> MediaPro Pictures propune un subiect de film ce are ca temă cazul avocatei dispărute. Sub sloganul "Adevărul e dincolo!", protv.ro îi provoacă pe românii care cunosc cazul celebrei

>> MediaPro Pictures propune un subiect de film ce are ca temă cazul avocatei dispărute.

Sub sloganul "Adevărul e dincolo!", protv.ro îi provoacă pe românii care cunosc cazul celebrei avocate Elodia să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să intre în concursul naţional de scenarii "Enigma Elodiei".

Competiţia se desfăşoară on-line, pe site-ul www.enigmaelodiei.ro, unde participanţii pot completa variantele lor referitoare la misterioasa dispariţie a avocatei. Voturile vizitatorilor aleg secţiunea la care se încadrează postarea. Astfel, sunt două categorii de concurs: "hazlio-sf" şi "sado-maso".

Scenariile primesc note de la 1 la 5

După postarea scenariului, participanţii trebuie să aleagă o personalitate de pe site (la alegere, nume precum Nicolae Ceauşescu, Rambo, George Bush, Bugs Bunny, Moş Crăciun sau Angelina Jolie), care să promoveze materialul. Scenariul trebuie completat pe un formular standard, iar notarea se face de la 1 la 5.

La finalul competiţiei, următorii 10 clasaţi după marele scenariu câştigător vor primi invitaţii la film, precum şi alte cadouri. Concursul a început luni, zi în care a fost lansat şi site-ul www.enigmaelodiei.ro, şi se va încheia pe 31 ianuarie 2008. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 1 februarie.

enigmaelodiei.ro, pentru amatori

Iniţiativa acestui concurs interactiv le aparţine oamenilor din divizia on-line a Pro Tv, iar subiectul a fost ales "după criterii strict jurnalistice, fiind unul dintre cele mai mediatizate şi controversate subiecte ale momentului", a declarat, pentru "Adevărul", Cristina Popov, Internet Business Unit Brand Manager.

"Fie că a fost vorba de o ştire sau de articole mai ample, toate materialele privind această dispariţie s-au bucurat de audienţă, indiferent de canalul care le-a difuzat", a adăugat ea. Protv.ro oferă publicului un "loc" prin care fiecare spectator îşi spune propria variantă despre cazul avocatei Elodia, totul printr-un mod inedit de abordare.

Una dintre rigorile impuse de organizatori este ca scrierile să nu conţină cuvinte sau expresii obscene. Fiindcă site-ul a fost lansat de doar două zile, nu s-a putut face o statistică legată de scenariştii amatori care participă la deosebita competiţie.

"Dă, mamă, cu biciu-n mine, că Elodia nu vine"

Până în acest moment, pe site au fost înregistrate peste 30 de scenarii, cu titluri mai mult sau mai puţin sugestive: "Elodia, Românii şi Cartea de Istorie", "Audienţa lui Diaconescu", "Dă, mamă, cu biciu-n mine, că Elodia nu vine", "Elodia sunt eu", "Evadarea eşuată a Elodiei", "Elodia, mereu surprinzătoare" sau "Super Elodia". "Enigma Elodiei" se înscrie în seria concursurilor "Gândeşte liber", iniţiate de ProTv şi www.protv.ro de-a lungul timpului: "Propune-i o valentina", "Fă-ţi-o mie (1 martie)", "Ia-ţi 1 MaiEU de ProTeVeu!" şi "Vara în topless".

Dacă Elodia n-o să fie găsită, vie sau moartă, emisiunea de la OTV despre acest caz va reuşi să atingă performanţa serialului "Tânăr şi neliniştit".

Diaconescu a sedus-o pe avocată

Nici Dan Diaconescu de la OTV nu lipseşte din scenariile postate în concurs. Dana, una dintre "scenariste", este de părere că acesta a sedus-o pe avocată pe motiv că interesul cel mare este creşterea audienţei postului din Bd. Magheru. Un alt candidat şi-o imaginează pe Elodia vorbind la telefon cu Diaconescu. În acelaşi timp, ea primeşte un vizitator-surpriză: Iepuraşul Lazarus, care îi propune afacerea vieţii. A acceptat pentru audienţă, celebritate şi bani, conform scenariului imaginat de Iulian.

Drogată de "Gig Becali"

În fruntea topului, la secţiunea hazlio-sf, se află un scenariu semnat de Tibi, a cărui imaginaţie a ţesut o poveste cu Elodia care a fost drogată de "Gig Becali" pe când cei doi fumau o Pipă a Păcii. Conform amatorului scenarist, avocata şi-a găsit sfârşitul împinsă pe geam de Gig. Elodia s-a pierdut undeva în... stratosferă. Alice, o tânără aspirantă la marele premiu oferit de organizatori, a "ucis-o" pe Elodia cu acid, într-o grotă. O altă variantă ar fi, conform unui anume Dono, că avocata a fugit cu un fotbalist pentru că nu voia să-şi petreacă restul vieţii alături de un "miliţian român".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite