Competiţia viselor începe la „Dansez pentru tine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel de-al şaselea sezon al emisiunii începe în această seară, la 20.30, pe Pro TV. Gina Pistol, Alina Dumitru, Marius Urzică, Pavel Bartoş, Marius Nedelcu, Vlad Miriţă, Florin de la Hi-Q şi partenerii lor iau startul în competiţie.

Telespectatorii Pro TV vor alege din nou perechea câştigătoare a marelui premiu de 60.000 de euro. Şi această ediţie va fi prezentată de Ştefan Bănică Jr şi de Iulia Vântur, iar juriul va fi compus din aceiaşi cinci membri: Mihai Petre, Wilmark, Beatrice Rancea, Cornel Patrichi şi Emilia Popescu. 

Juriul nu va renunţa la exigenţă şi promite că prioritatea în acordarea notelor va fi momentul de dans, nu visul pentru care luptă concurenţii. „Mi se par foarte drăguţi concurenţii de anul acesta, dornici de a câştiga, îi ştiu pe toţi din caravană şi au aptitudini pentru dans”, spune juratul Mihai Petre despre perechile din acest sezon.

Juratul Mihai Petre spune că verdictele juriului trebuie să fie dure, pentru că miza finală a concursului este împlinirea unui vis important. „Nu le putem da tuturor nota 10, din păcate. Apreciem efortul lor, însă numai cine merită ia nota maximă”, conchide Petre.

Slow fox şi folclor internaţional

Numerele de dans din prima ediţia vor face înconjurul lumii, pentru că prima probă se referă la dansuri diferite din folclorul internaţional, printre care se numără dansuri indiene, egiptene, chinezeşti, ruseşti, country, scoţiene sau irlandeze. A doua probă constă într-un dans care a mai fost prezent în emisiune: slow fox.

O formulă care funcţionează bine

Inaugurată în 2006, emisiunea s-a impus rapid în intervalul său orar, lucru vizibil şi în audienţe. Pentru unul dintre prezentatorii ei, Ştefan Bănică Jr, reţeta succesului o reprezintă „îmbinarea fericită între o emisiune umanitară şi un show de televiziune”.

El adaugă că „au mai încercat şi alţii această formulă în ultimul timp şi se pare că în cazul lor îmbinarea nu a fost atât de fericită. Evident, contează emoţia care se produce acolo în platou, în direct, şi contează curiozitatea telespectatorului care urmăreşte evoluţia în dans a unui om obişnuit, din prima şi până în ultima săptămână a concursului”.

Şi percepţia cântăreţului-prezentator despre dans s-a schimbat în ultimii doi ani şi jumătate. „De când cu «Dansez pentru tine», am început să văd cu alţi ochi dansul, văd anumite detalii la execuţii, dacă sunt corecte, dacă au eleganţă, şi asta datorită faptului că am stat acolo, în platou, şi m-am uitat la sute de dansuri”, spune Bănică despre revelaţia sa.

Evoluţii spectaculoase pe scenă

La „Dansez pentru tine”, oamenii simpli pot deveni vedete. Ei luptă pentru a-şi ajuta un apropiat, dar în acelaşi timp pot ajunge la un nivel de profesionalism ridicat în ceea ce priveşte dansul sportiv. „Unele evoluţii pot fi spectaculoase, altele mai puţin, dar în orice caz, cei care vin la «Dansez pentru tine» sunt nişte oameni curajoşi care vor să facă un pas înainte în viaţa lor”, spune Ştefan Bănică Jr.

Cât despre motivele pentru care luptă concurenţii, acestea dau naştere unor momente emoţionante în platou. Prezentatorul emisiunii nu poate alege un moment care l-a impresionat mai mult decât altele. „Poveştile cu părinţi şi copii îmi vin în minte mai repede pentru că încerc să mă pun în locul acelor părinţi care au probleme cu copiii lor şi îmi imaginez prin ce trec, eu la rândul meu având doi copii”, spune Ştefan Bănică Jr. Momentele emoţionante apar şi atunci când publicul asistă la un număr de dans aproape perfect.

 „Uneori, când se lasă magia sau, cum spunem noi la teatru, «când coboară Dumnezeu pe scenă», atunci totul se petrece ca într-un basm, este ceva de vis. Când vezi un dans impecabil, realizat cu emoţie, cu graţie, cu tehnica bine pusă la punct, ai senzaţia că te-ai uitat la ceva ireal de frumos”, povesteşte Ştefan Bănică Jr despre asemenea momente.

Iubirea este în aer

De-a lungul celor cinci sezoane încheiate, emisiunea „Dansez pentru tine” a funcţionat şi ca un Cupidon pentru cupluri precum Victor Slav şi Anda Adam sau CRBL şi proaspăta lui soţie, coregrafa Elena.

„Se pare că dragostea a fost în aer pentru ei. Oamenii se cunosc, petrec mult timp împreună aici şi este normal să se nască prietenii şi relaţii”, explică  Ştefan Bănică Jr magia de pe platourile emisiunii.

Nici muzica interpretată live nu va lipsi din această nouă ediţie a emisiunii.

„Pentru momentele mele de show, voi avea câteva duete inedite cu artişti importanţi care n-au mai fost până acum la «Dansez pentru tine»”, povesteşte cântăreţul.

Lili Sandu, accidentată

Cea de-a opta vedetă care trebuia să participe la show, Lili Sandu, şi-a rupt o coastă în timpul antrenamentelor pentru prima ediţie. Medicii i-au interzis să participe la emisiune, dar Lili va fi sufleteşte alături de partenerul ei, Andrei Ştefan. „Mă doare sufletul pentru tot. Visam să lupt cu graţie şi ambiţie pentru visul lui Andrei, nu aş fi vrut să-l dezamăgesc, nu vreau să-i provoc şi eu suferinţă”, a declarat vedeta.

image

Când vezi un dans impecabil, realizat cu emoţie, cu graţie, cu tehnica bine pusă la punct, ai senzaţia că te-ai uitat la ceva ireal de frumos

image


Ştefan Bănică Jr
prezentator TV

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite