VIDEO Cleopatra, vedetă în clasa întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica lui Pavel Stratan va lansa cel de-al treilea album din carieră, „Colinde magice“, care va fi distribuit cu ghidul TV „Adevărul“, la 23 decembrie. După un an, Cleo revine cu un nou album şi cu un nou concert. Discul de colinde va fi lansat la 23 decembrie, în ziua în care micuţa va susţine şi un spectacol la Sala Palatului.

„Albumul conţine 12 dintre cele mai cunoscute şi mai îndrăgite colinde româneşti, printre care «Steaua sus răsare», «Domn, domn să-nălţăm», «Florile dalbe » şi «Deschide uşa, creştine». Piesele sunt reorchestrate şi interpretate de Cleopatra în maniera ei proprie", povesteşte Pavel Stratan despre albumul de colinde al fiicei sale.

Concertul de la Sala Palatului, în care va fi promovat noul material, va fi în aceeaşi notă şugubeaţă consacrată de Pavel şi Cleopatra Stratan: câteva interludii, glume, dialoguri ale micuţei cu tatăl său. „Va interpreta toate colindele de pe album, dar va cânta şi patru-cinci melodii mai vechi, îndrăgite de public. Concertul va dura cam o oră şi jumătate", spune Pavel, care recunoaşte că succesul fetiţei îi copleşeşte uneori până şi pe organizatorii de spectacole.

„La concertul trecut, ne-am oprit 15 minute după prima melodie, pentru că erau foarte mulţi spectatori care voiau să-i ofere flori. Dacă am fi continuat aşa, ar fi durat patru ore. A trebuit să-i rog pe cei de la pază să restricţioneze oarecum accesul", îşi aminteşte cântăreţul.



Succes nebănuit

La doar şapte ani, Cleopatra Stratan are un palmares rar întâlnit chiar şi la unii artişti ajunşi la apogeul carierei. Succesul de care se bucură n-a fost bănuit nici chiar de tatăl său, care a lansat-o în muzică.

„Ca orice părinte, mi-am dorit să aibă succes, dar nu m-am gândit la şase recorduri mondiale, la triplu disc de diamant, nu m-am gândit la trei albume, la premii MTV sau la concerte ţinute cu casa închisă. Abia mai târziu mi-am dat seama că nu e o glumă", mărturiseşte Pavel Stratan.

„Pentru succesul ei sunt «de vină» fanii. Cleopatra nu a făcut ceva special. După lansarea piesei «Ghiţă» şi după primul concert, cu care, de altfel, a intrat şi în Cartea Recordurilor, n-a făcut altceva decât să întreţină acest succes. Lumea a dorit-o în continuare pentru ceea ce a făcut când era micuţă", explică artistul basarabean.

„Cleo nu-şi dă încă seama ce înseamnă premiile MTV sau albumele pe care le lansează. Ori că i-ar apărea poza pe o cutie de bomboane, ori pe coperta unui CD, n-ar conştientiza ce e mai bine sau ce aduce mai mulţi bani.


Eu trebuie să gândesc în locul ei unde trebuie să apară, dacă e bine să facă ceva. Oferte de concerte am în fiecare zi", mărturiseşte cântăreţul.

Cleo nu-l mai aşteaptă pe Ghiţă la portiţă, căci a crescut, iar acum este elevă în clasa întâi, la o şcoală privată din Chişinău. Pavel Stratan a optat pentru o formă de învăţământ privat nu pentru că şcolile de stat nu ar fi bune, ci pentru că cea la care a înscris-o pe fiica sa oferă multe activităţi extraşcolare: înot, teatru şi şah. „Ne-au chemat să privim şi circul. A venit un clovn aşa de haios", intervine micuţa.

Cleopatrei îi place la şcoală şi, chiar dacă nu e pe scenă, tot ea rămâne vedeta. „Colegii sunt foarte drăguţi. Când vin la şcoală, se reped la mine, vor să le cânt", spune fetiţa. Dacă anul trecut îşi dorea de la Moş Crăciun „o cosmetică" de jucărie, anul acesta Cleopatra e nehotărâtă. „Am să-i scriu mai multe scrisori", mărturiseşte Cleo, care, până la Crăciun, se va bucura de o vacanţă de vis la Disneyland Paris.  

"Pentru succesul ei sunt «de vină» fanii. Cleopatra nu a făcut ceva special.''
Pavel Stratan
cântăreţ

"Cleo nu-şi dă încă seama ce înseamnă premiile MTV sau albumele pe care le lansează. Ori că i-ar apărea poza pe o cutie de bomboane, ori pe coperta unui CD, n-ar conştientiza ce e mai bine sau ce aduce mai mulţi bani.''
Pavel Stratan
cântăreţ

Recordurile Cleopatrei

Cleopatra Stratan  a devenit un adevărat fenomen pe piaţa muzicală din România în scurt timp de la lansare. Succesul fetiţei de trei ani şi jumătate, care îl aştepta pe „Ghiţă", a trecut imediat graniţele ţării, astfel că micuţa cântăreaţă a devenit cunoscută în Japonia, Spania şi Italia.

Au urmat şase recorduri omologate de celebra Carte a Recordurilor (printre care cele pentru cel mai tânăr artist care a susţinut un recital live de două ore în faţa unei largi audienţe, cel mai bine plătit tânăr artist şi cel mai tânăr artist care a înregistrat un hit devenit number 1), albume vândute în sute de mii de exemplare, onorarii fabuloase pentru concerte.

Cleo a lansat ulterior cel de-al doilea album, „La vârsta de cinci ani", dar şi o păpuşă care îi purta numele, de asemenea foarte bine vândută.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite