Claudiu Mirică, în săptămâna Retro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul a ales o metodă originală de promovare. Mirică s-a plimbat prin Bucureşti cu Retrobuzul, un microbuz ca în perioada flower-power, şi a împărţit trecătorilor copii ale albumului său.

Săptămâna Retro a fost încununată ieri cu un concert la Băneasa Shopping City, în care Claudiu a fost acompaniat de realele fete Retro, Marlene Magdis, Simona Dumitru şi Simona Anghel, care formează trupa lui de backing vocals şi sunt şi instrumentiste.

„M-am împotmolit cu Retrobuzul prin oraş, în care Catinca Roman, Irina Reisler şi Raluca Moianu s-au întors în trecut şi au cântat, două dintre ele, pentru prima dată în viaţă, sub numele The Retro Girls. Catinca s-a costumat în designerul Coco Chanel, Raluca a interpretat rolul solistei trupei The Ronettes, iar Irina a împrumutat din înfăţişarea Margaretei Pâslaru.

Am început printr-o şedinţă foto cu fetele, care au devenit, odată cu machiajul şi coafurile, personaje. Întoarcerea în timp ne-a fascinat pe toţi. Îmi amintesc şi acum că nu-mi puteam desprinde privirea de la Catinca Roman, care era de undeva din Parisul anilor ’50. Îi lipsea doar portţigaretul”, povesteşte Claudiu Mirică.

Retrobuzul care şi-a dat duhul

„Retrobuzul l-am găsit undeva pe lângă Universitate, într-o noapte, când mă întorceam de la o petrecere. Aşa jigărit cum era, părea funcţional”, povesteşte Mirică despre descoperirea sa, un microbuz hippie din anii ’60. „Am lăsat un bilet cu «sunaţi-mă dacă îl închiriaţi», iar după o săptămână îl aveam deja. A fost funcţional până când şi-a dat duhul în mijloc de Bucureşti”, spune, amuzat, cântăreţul.

Nostalgia trecătorilor a fost stimulată de vederea Retrobuzului şi a vedetelor din el. „Oamenii de pe stradă au fost extraordinari.

Cei mai în vârstă mi-au mulţumit că le amintesc de muzica de altădată, de tinereţe”, povesteşte solistul, care a avut parte şi de reacţii mai speciale la iniţiativa lui.

„Unii au fost discreţi, alţii m-au crezut puţin nebun. Unii mi-au spus: «Dumneata nu eşti ăla de cânta la Direcţia 5?» Încă puţin şi-mi spuneau că sunt Mircea Radu cu caravana lui!” Cele mai frecvente însă au fost invitaţiile în oraş ale unor domnişoare care făcuseră pasiune pentru Claudiu încă de când acesta era solist la Stigma. 

image

«Retro» este una dintre cele mai bune idei din peisajul muzical din ultimii 20 de ani

image


Catinca Roman,
vedetă TV

image

Retro înseamnă vremuri în care romantismul şi iubirea reprezentau adevărate valori

image


Irina Reisler,
vedetă TV

image

Acum a venit momentul să ne amintim de muzica de altădată

image


Raluca Moianu,
vedetă TV

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite