Claudia Neghină, vedeta Bucharest Fashion Week

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia Neghină, în culisele festivalului de modă
Claudia Neghină, în culisele festivalului de modă

Top-modelul de origine română se întoarce în fiecare an în ţară pentru a participa la prezentările de la festivalul de modă din Capitală. Declarată „Modelul anului“ în România în 2006, Claudia Neghină are peste zece ani de experienţă în modeling, meserie pe care acum o practică peste hotare.

Singurele motive pentru care top modelul Claudia Neghină se întoarce în România în fiecare an sunt Bucharest Fashion Week şi gala Fotbalului Românesc. Pe amândouă le prezintă de ani buni.

La Bucharest Fashion Week, festival de modă care s-a încheiat în weekendul trecut, participă propriu-zis la aproape fiecare prezentare de modă. Anul acesta, timp de patru zile, Claudia a schimbat rochia de gală pentru prezentare cu ţinuta de defilare de şase -şapte ori pe seară, într-un ritm familiar ei de la ultimele ediţii.

Modelingul ca meserie

„Bucharest Fashion Week este un festival de suflet pentru mine, pentru că datorită lui m-am consacrat", spune cea care în 1999 a câştigat concursul Top Model România, premiu obţinut şi de Valentina Pelinel în 1996 şi de Monica Columbeanu în 2005.

„Mă bucur că, de la an la an, înregistrăm progrese în ceea ce priveşte festivalul. Chiar dacă în România meseria de manechin este încă privită ca un hobby şi nu ca un job, aşa cum este în străinătate, reuşim să promovăm manechinele la agenţiile internaţionale ai căror reprezentanţi sunt întotdeauna invitaţi la eveniment", explică Neghină unul dintre motivele pentru care rămâne fidelă acestui eveniment.

Claudia spune că mai este mult de lucru şi de perfecţionat la modelingul din România. Crede însă că prin intermediul acestui festival de modă se pot face remarcate nume noi pe podiumurile internaţionale. Astfel, spune ea, faptul că festivalul a devenit o tradiţie şi că are atâtea ediţii la activ este un lucru bun.

„Festivalul reuşeşte să reunească designerii autohtoni consacraţi, să promoveze tinerii creatori, cât şi să aducă invitaţi de renume din străinătate", adaugă aceasta, nominalizându-i pe creatorii de modă italieni Roberto Cavalli şi Rocco Barocco, invitaţi la ediţiile anterioare.

Preferă ţările calde

În România petrece în jur de trei luni pe an, iar restul timpului şi-l împarte între Italia, Spania şi Germania, în funcţie de contractele pe care le are. „Viaţa mi se pare mult mai relaxată afară, iar în ceea ce priveşte modelingul, totul se face mult mai profesionist", explică ea.
A testat pe pielea ei ce înseamnă un show de modă organizat ca la carte şi acesta este unul dintre motivele principale pentru care o atrage cariera de peste graniţe.

„În străinătate ai de-a face cu un alt nivel profesionist, sunt mult mai multe persoane implicate în organizarea unui show de modă, fiecare îşi cunoaşte foarte bine rolul. Dacă stai să te gândeşti, este normal, deoarece acolo există o adevarată industrie a modei", povesteşte Claudia. A acceptat să reprezinte mai multe produse, în prezent fiind imaginea unui automobil de lux în România. „Reclamele pe care le accept trebuie să aibă legătură cu zona de fashion şi glamour, pentru că primează seriozitatea şi notorietatea brandului", spune Claudia.

„Trebuie să fii îndeajuns de pragmatic ca să poţi reuşi în modeling"

Descoperită la 17 ani, modelul român s-a remarcat în timpul defilărilor pentru designerii autohtoni. A ajuns apoi să prezinte pe podiumul marilor case de modă precum Chanel, Valentino şi Donna Karan.

Acum vorbeşte, din experienţă, despre clişeele care înconjoară acest domeniu şi despre veşnicele interpretări greşite asupra acestui job. „Lumea modei este strălucitoare, de aceea toate tinerele care se uită la televizor la show-uri de modă îşi doresc să arate şi sa ajungă ca cele de pe podium. Ar trebui să ştie că nu întotdeauna ceea ce se vede pe micul ecran este şi ceea ce reflectă realitatea. Consider că trebuie să fii îndeajuns de pragmatic ca să poţi reuşi în această lume.

Totul depinde numai de tine", le sfătuieşte Claudia Neghină pe tinerele dornice de afirmare.

Pentru că meseria de model impune prin natura cerinţelor o pensionare timpurie, adeptele sunt forţate de împrejurări să-şi regândească chemarea. Claudia se gândeşte că pe viitor i-ar plăcea să interacţioneze mai des cu camerele de filmat.

„Am tot cochetat cu televiziunea chiar de la începuturile mele în modeling şi nu exclud să mă axez pe acest domeniu în viitor. Nu-mi place însă să-mi fac planuri pe termen lung deoarece nu ştii niciodată ce-ţi rezervă viitorul", spune ea.

Întrebată dacă ar accepta un rol într-o telenovelă, ea spune că nu se simte atrasă de acest gen: „Mai degrabă un film artistic, însă niciodată nu spun niciodată".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite