Claudia Schiffer o susţine pe Andreea Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Top-modelul german se numără printre celebrităţile care sprijină Gala UNICEF, transmisă de TVR 1 la 1 iunie, de la ora 21.00. Ajuns la cea de-a treia ediţie, evenimentul va beneficia de sprijinul unor personalităţi din străinătate, dar şi de susţinerea oferită de celebrităţi din România.

Dacă anul trecut invitatul special al Galei a fost cântăreaţa Nana Mouskouri, sosită la Bucureşti în calitate de Ambasador Internaţional al Bunăvoinţei pentru UNICEF, la această ediţie vor fi prezenţi, prin intermediul mesajelor video, Claudia Schiffer, Vanessa Redgrave, Liam Neeson, Ralph Fiennes.

„Vom avea parte de susţinere din partea unor mari vedete din afara ţării, prin materiale care au fost realizate special pentru noi. Tocmai am primit mesajul pentru români al Claudiei Schiffer“, spune Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România.

Acestor celebrităţi li se vor alătura, la Gala UNICEF, peste 300 de personalităţi din România - actori, muzicieni, politicieni, oameni de afaceri, de radio sau televiziune, jurnalişti de presă scrisă, sportivi de renume, care vor fi prezenţi în studioul TVR 1.

„Sunt sute de confirmări, la fel ca în anii trecuţi. Nu ţinem cont de concurenţă, nu există concurenţă când e vorba să punem umărul să facem un lucru bun împreună“, spune Andreea, precizând că vedete ale unor televiziuni comerciale - dar nu numai - au realizat, pro bono, spoturi publicitare.

image

Claudia Schiffer va transmite un mesaj video la Gală   Foto: EPA



Teledonul de la 1 iunie, care îi va avea ca prezentatori pe Andreea Marin Banică şi pe Dan Bittman, are ca scop strângerea de fonduri pentru continuarea programelor de educaţie parentală, ce se desfăşoară deja în România, dar doar la nivel de proiect - pilot, în prezent. Totodată, teledonul dă startul unei campanii care va dura o lună.

„Până acum, UNICEF a ajutat peste 120.000 de copii din ţară să aibă o viaţă mai bună în urma programelor de educaţie parentală, introduse în 22 de judeţe şi în 43% dintre grădiniţele din România. Gala din acest an îşi doreşte ca donaţiile adunate să permită continuarea îmbunătaţirii calităţii vieţii pentru încă 480.000 de copii, extinderea programelor în alte 19 judeţe, în special în mediul rural“, explică Andreea Marin.

Subiecte tabu

Asupra căror probleme va atrage atenţia în această Gală? „Să nu uităm că vedem mult prea des în programele de ştiri cazuri extreme, copii lăsaţi să se descurce singuri, să aibă grijă de fraţii lor mai mici, în lipsa părinţilor care fie vin acasă doar câteva ore pe noapte, fie aleg să plece în străinătate. Copiii nu sunt întotdeauna destul de puternici încât să reziste presiunii, stresului, neajunsurilor şi dorului. S-a ajuns până la situaţii dramatice, în care copiii n-au mai vrut să trăiască fără părinţii lor, simţindu-se prea singuri pe lume“, mai spune Andreea.

Gala va aborda mai multe probleme, printre care abandonul şcolar sau necazurile cauzate de lipsa bunei comunicări între copii şi părinţi, şi va pune accentul pe un subiect tabu - violenţa în familie - lucru despre care Andreea vorbeşte şi în spotul promoţional, care rulează deja pe TV.

Crede în generozitatea românilor

Mentalităţile pot fi schimbate, afirmă Andreea, care crede că principiul „Bătaia e ruptă din rai“, aplicat în multe familii, din diverse medii sociale, este unul greşit.

Deşi recunoaşte că a primit, în copilărie, câte o palmă „părintească“, ea nu este adepta acestui mod de educare. „Am primit, fireşte, dar fără exagerări care să mă afecteze, ci controlat, cât să înţeleg că nu e indicat ca greşeala să se repete. Părinţii mei preferau comunicarea.

Pedepsele nu erau o practică în familia mea, nici măcar cea cu statul la colţ, dar îmi amintesc faptul că minciuna nu era o variantă acceptată şi riscam să plătesc printr-o săptămână petrecută în casă, fără acces la prieteni, ceea ce nu era tocmai o bucurie pentru mine, dimpotrivă, era mai usturător decât să primesc o palmă“, îşi aminteşte vedeta.

„Dacă palma nu e într-adevăr părintească, ci una care să se apropie de ceea ce numim violenţă domestică, atunci ne îndepărtăm foarte mult de glumă, de dragoste, de lecţia de corectitudine pretinsă de părinţi. La Gala UNICEF ne vom opri şi asupra obiceiurilor tabu, moştenite de la o generaţie la alta şi acceptate drept legi nescrise în creşterea copilului, dar care îl pot afecta negativ pe termen lung şi părinţii nici măcar nu sunt conştienţi de asta. Vom avea în Gală reportaje cu exemple emoţionante pe temele amintite“, adaugă ea.

Teledonul din 2008 a adunat 250.000 de euro, iar Andreea este încrezătoare că, în ciuda dificultăţilor generate de criza financiară, românii vor fi generoşi şi vor dona bani. „Nu am nicio îndoială asupra generozităţii românilor, am destulă experienţă încât să pot spune că mă bazez pe ei fără probleme.

Bilanţul poate fi influenţat de mulţi factori, cum ar fi criza financiară, prin care trecem cu toţii, sau dramatismul temei alese, care influenţează emoţia şi reacţia publicului. Noi nu ne propunem să facem rating cu orice preţ, ci să facem o treabă corectă, civilizată, profesionistă şi constructivă pentru copiii şi părinţii din România.

Ratingul este, de regulă, mai scăzut în emisiunile de vară decât în cele din sezonul rece, dar ne-am asumat riscul, pentru că am vrut să sărbătorim anul acesta Ziua Copilului, 1 iunie“, precizează Andreea.

image

Ratingul este, de regulă, mai scăzut în emisiunile de vară decât în cele din sezonul rece, dar ne-am asumat riscul pentru că am vrut să sărbătorim anul acesta Ziua Copilului, 1 iunie.

image


Andreea Marin Bănică
ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite