VIDEO „Ciocârlia din Bacău“ a spulberat concurenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Narcis Ianău s-a situat pe primul loc în preferinţele telespectatorilor care au votat în prima semifinală şi s-a calificat în finala concursului „Românii au talent“. Trupa de gimnaşti Ballance, clasată pe locul al doilea ca număr de voturi, şi cuplul de dansatori Emil şi Viorica Luca, votat de juriu, au şi ei un loc asigurat în marea finală.

Emoţiile au fost mult mai puternice în prima semifinală a concursului „Românii au talent", deoarece lupta pentru cei 120.000 de euro a devenit mult mai strânsă. Talentul primilor 12 semifinalişti a fost potenţat de „maşinăria" de showbiz numită Pro TV, care şi-a pus amprenta pe momentul artistic al fiecărui participant.

Presiunea asupra concurenţilor a fost mult mai mare şi pentru că show-ul a fost live, iar calificarea în finală a fost decisă de public. În cazul lui Narcis Ianău, contratenorul de 16 ani din Bacău, lucrurile au fost fără echivoc, iar adolescentul a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor.

VIDEO Patru braşoveni de excepţie merg în finala „Românii au talent"!

Şi exerciţiile foarte dificile ale gimnaştilor din trupa Ballance (Braşov) au impresionat publicul, astfel că şi ei s‑au calificat direct în finală. Cel de‑al treilea finalist a fost stabilit de juriu, care a avut de ales între ocupanţii locurilor trei şi patru dintre cei votaţi de telespectatori.

Trupa Ballance



Au „ameţit" juriul

image

Viorica şi Emil Luca



Lupta s-a dat între Bernadette Szep şi căţeluşa Vanda şi soţii Emil şi Viorica Luca (Cluj). Au mers mai departe aceştia din urmă, după ce au „ameţit" publicul şi juriul cu 400 de piruete. Show-ul de vineri seara a fost urmărit de cinci milioane şi jumătate de telespectatori în minutul de aur (21.44), când pe întreg publicul din mediul urban Pro TV înregistra 27,8 puncte de rating, potrivit informaţiilor furnizate de postul de televiziune. Audienţa medie a emisiunii a fost de 20,0 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 47,3%, pe publicul din mediul urban, în timp ce Antena 1, clasată pe locul al doilea, obţinea de opt ori mai puţin: adică 2,6 puncte de rating şi 6,2% cotă de piaţă.

image

Bernadette Szep şi căţeluşa Vanda

image

„Am avut propuneri de a pleca în străinătate"

„Adevărul": Cum te-ai simţit aseară, pe scenă?

Narcis Ianău: A fost extraordinar. Nu credeam că o să ajung în finală. Mă vedeam pe locul trei sau patru, dar când am auzit că sunt pe prima poziţie am fost foarte surprins. Sunt fericit.

La un moment dat s-a vorbit despre faptul că vocea pe care o ai acum se va schimba. Ce crezi despre asta?

Am mers la profesori, la specialişti de la Conservator şi mi-au spus că nu mi se va mai schimba vocea, va rămâne aşa pentru totdeauna. Asta dacă nu mă apuc de fumat sau de alte lucruri. Mulţi se îndoiesc de asta şi spun: vai, este băiat şi i se va schimba vocea. Eu cred că sunt răutăţi şi descurajări din partea multora. Am trecut de perioada pubertăţii, vocea mea s-a schimbat în bine, am căpătat mult mai multe tonuri, mai multe note în plus.

Cu ce gânduri mergi în finală?

Nu vreau să câştig. Am vrut să ajung în finală, mi s-a îndeplinit visul. De câştigat, nu ştiu... Sunt alţii mult mai buni decât mine.

Cât de mult ţi s-a schimbat viaţa de când ai intrat în concurs?

Viaţa mi s-a schimbat radical de când am participat la concurs. Oameni care nu mă cunosc mă opresc pe stradă sau vorbesc despre mine. Dar eu mă comport normal, îi salut dacă mă salută şi merg mai departe, atâta tot. Nu vreau să mă dau în spectacol, pentru că nu s-a terminat concursul şi nu pot să spun că sunt mare vedetă.

Dacă ţi s-ar oferi şansa, ai pleca din România?

Deja am avut nişte propuneri de a pleca în străinătate, după ce am apărut la televizor. Dacă nu voi face ceva în România în următoarele luni, nu în următorii ani, voi pleca cu siguranţă. În străinătate, mentalitatea e diferită, oamenii ascultă mai multă muzică bună, operă.

Pe lângă talentul pe care îl ai, munceşti foarte mult.

Fac trei ore de canto pe săptămână la şcoală, dar în afara acestor cursuri muncesc mult mai mult. Minimum două ore pe zi fac numai vocalize, plus melodii, ajung cam la cinci - şase ore, un timp care mie nu-mi prea ajunge, pentru că trebuie să împac şi muzica, şi şcoala.

Cum te pregăteşi pentru finală?

Voi pregăti altă melodie, nu ştiu deocamdată care. Vreau ceva mai spectaculos în orice caz. Am văzut reluarea din semifinală şi cred că aş putea cânta şi mai bine. 

"Dacă nu voi face ceva în România în următoarele luni, nu în următorii ani, voi pleca cu siguranţă."

Şi-a surprins profesoara de canto

Narcis Ianău a interpretat bucata muzicală „Adagio", scrisă de compozitorul italian Tomaso Albinoni. „De fapt, aceasta este o lucrare instrumentală, însă apoi a fost pusă pe versuri pentru voce.Narcis şi-a ales piesa pentru că ştia că se potriveşte calităţilor sale vocale. Este vorba despre disperarea unui bărbat care nu-şi mai găseşte iubita, pe care o caută în zadar", a explicat Claudia Vasilache, profesoara de canto a lui Narcis.

Tânărul a pregătit trei săptămâni interpretarea piesei, iar prestaţia sa din concurs a surprins-o chiar şi pe profesoara lui. „Recunosc, am avut emoţii când am văzut acel fum în jurul lui, deoarece îmi era teamă ca, la un moment dat, să nu-i cedeze vocea. Narcis nu m-a dezamăgit nici de data aceasta", a spus dascălul.

Felicia Ianău, mama finalistului, afirmă că este copleşită de succesul fiului ei. „Nu mai plec prea curând în Italia, acolo unde am muncit opt ani. Vreau să stau lângă el, să-i fiu aproape în această perioadă", a spus Felicia Ianău. Olimpia Filip

Românii au emoţii în spatele camerelor

Vineri seară, hala unui studio imens de la Buftea. Fum, lumini puternice, agitaţie. După ce urcăm nişte scări întunecate şi reuşim să surprindem câţiva dintre semifinalişti alergând de la o cabină la alta, ajungem în studioul de la „Românii au talent". Smiley şi Pavel Bartoş îşi repetă discursurile de început, pupitrul juriului este încă gol, iar spectatorii îşi caută cele mai bune locuri.

Show-ul urmează să înceapă în mai puţin de o jumătate de oră. Spectatorii se înghesuie afară la o ultimă ţigară, echipa pune la punct ultimele detalii, în public îşi fac apariţia câteva dintre vedetele MediaPro, printre care Adela Popescu, Laura Cosoi şi Dana Rogoz.

Glume pe seama lui Măruţă

Baletul emisiunii a parodiat juriul



În culise, Titanii Funky Fresh, primii concurenţi, exersează mişcările de dans. Fraţii Păunescu, alţi semifinalişti, se plimbă dintr-un loc în altul. Sunt mulţi oameni adunaţi aici: rude, susţinători, cei care se ocupă de recuzită.

Andra, în rochie albastră de voal, şi Măruţă vorbesc în capătul scării pe unde artista urmează să-şi facă intrarea în scenă. Arată bine, deşi a născut în urmă cu mai puţin de o lună. În colţul opus se află Mihai Petre şi Andi Moisescu, scorţoşi, la patru ace.

În studio este foarte cald din cauza celor peste 5.000 de leduri. Bartoş îl înghionteşte pe Smiley, râd unul de altul, dar îşi recapătă imediat aerul serios. Suntem în direct. În colţul din stânga scenei îşi fac apariţia Titanii Funky Fresh. Se dă semnalul la aplauze şi trupa intră val‑vârtej în scenă. După ce-şi fac numărul, ies repede pe unde au intrat. Se strigă „Publicitate" şi urmează o pauză de şase minute. Juriul se ridică de la masă. Andi Moisescu face glume pe seama lui Măruţă: „I-ai făcut băiţă lu' ăla micu'?".

Pavel Bartoş se plânge că nu vede să citească la una dintre camere, iar Mihai Petre stă de vorbă cu Adela Popescu. Se spală repede scena, iar secundele zboară. Narcis Ianău apare în stânga scenei, în timp ce pe ecranele de acasă curge povestea lui. Concurentul este schimbat faţă de preselecţie. Îşi freacă mâinile, după care intră în scenă. Dacă-l vezi în realitate, este doar un copil firav, nu te-ai aştepta la ce urmează. Când a început să cânte, toată sala a avut parcă aceeaşi tresărire. Live, vocea lui sună categoric mai bine decât la televizor. „Mi s-a făcut pielea de găină", spunea cineva din public. Probabil, tuturor li s-a întâmplat asta.

Surprize pentru juriu

Pe scenă îşi fac apariţia rând pe rând toţi ceilalţi concurenţi din prima semifinală. Unii i-au impresionat pe membrii juriului mai mult decât la preselecţii, alţii mai puţin. Când a intrat însă în scenă trupa de balet condusă de Edi Stancu, juriul a fost luat total pe nepregătite.

Măştile amuzante, supradimensionate, cu chipul lui Cătălin Măruţă şi al Andrei şi-au făcut apariţia de undeva din spatele scenei, direct în platou, fără ca cineva să le observe înainte. Când pe scenă au intrat şi celelalte personaje, Mihai Petre, Andi Moisescu, Smiley şi Bartoş, juriul a fost în delir. La fel şi publicul. Seara s-a terminat cu trei finalişti fericiţi şi nouă concurenţi care au plecat acasă.

image

Vezi mai multe pe Romanii au talent


Vezi mai multe pe Romanii au talent
Vezi mai multe pe Romanii au talent
Vezi mai multe pe Romanii au talent
Vezi mai multe pe Romanii au talent
Vezi mai multe pe Romanii au talent
Vezi mai multe pe Romanii au talent

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite