Cele mai profitabile filme din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peliculele „Avatar“ şi „Titanic“, ambele regizate de James Cameron, ocupă primele două poziţii ale unui top al celor mai profitabile filme din istorie.

„Avatar" a avut încasări de 2,78 miliarde de dolari, iar „Titanic" de 1,84 miliarde, potrivit site-ului boxofficemojo.com, singurul care contabilizează încasările peliculelor din toată lumea. „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi", cu Johnny Depp şi Penelope Cruz, al patrulea film al francizei, a intrat direct în top 10 al filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, la doar o lună de la lansare.

Dacă joi încasările sale clasau producţia pe locul al zecelea (cu 956,7 milioane de dolari încasări), ieri, pelicula urcase pe locul al nouălea, cu 963,6 milioane de dolari. În top 10 mai sunt două filme din seria Piraţilor: „Piraţii din Caraibe: Cufărul Omului Mort", pe a patra poziţie a clasamentului, cu încasări de 1,06 miliarde de dolari în lumea întreagă, şi „Piraţii din Caraibe: La capătul lumii", clasat în prezent pe locul al zecelea (a fost depăşit ieri de „Piraţii 4"), cu încasări de 963,4 milioane de dolari.

Specialiştii de la boxofficemojo.com sunt de părere că cel mai nou film din serie încă mai are de crescut la încasări, pentru că a fost lansat doar de o lună în cinematografe. „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi" a intrat în clasament în locul lui „Harry Potter şi Talismanele Morţii, Partea I", a şaptea peliculă din seria cu vrăjitorul adolescent. Johnny Depp, interpretul Căpitanului Jack Sparrow, este unul dintre cei mai profitabili actori din istorie. El are nu mai puţin de patru pelicule în top 10 - pe lângă cele trei filme cu piraţi, mai este şi „Alice în Ţara Minunilor" (poziţia a şasea), cu încasări de 1,02 miliarde de dolari.

2,78 miliarde de dolari a încasat până acum „Avatar“, cel mai profitabil film din istorie.

Mai e puţin, mai e un pic... până la marele nimic

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite