VIDEO Cele mai proaste filme din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul britanic „The Telegraph“ a realizat top 10 al filmelor care au dezamăgit în 2010. Mai multe filme faţă de care existau mari aşteptări au dezamăgit fie prin scenariu, fie prin viziunea regizorală sau chiar prin prestaţia unor mari actori.

Citiţi şi: VIDEO Jessica Alba, patru şanse la Zmeura de Aur

Primul loc în clasamentul dezamăgirilor cinematografice îi aparţine, cu brio, spun sarcastic jurnaliştii de la „The Telegraph", regizorului Woody Allen. Prezent în lumea filmului de peste şase decenii, excentricul american a avut parte de numeroase aclamaţii. Filmul „Whatever Works/Ce-o fi, o fi", lansat în 2010, pune capăt dezbaterii legate de cel mai prost film al lui Allen. „Regizorul a avut partea lui de comedii îngrozitoare (Hollywood Ending), de filme despre bătrâni morocănoşi şi misogini şi multe altele, despre cum să omori romantismul la întâlniri cu parteneri pe jumătate din vârsta ta, dar asta este pentru prima dată când cele trei categorii se contopesc în una singură, insuportabilă de altfel", este concluzia criticilor englezi de film, care au hotărât că pelicula „merită" locul fruntaş al topului.

image

Susan Sarandon, bunica Lynn din „Lovely Bones“

Umor învechit

Boris, un evreu ateu, singuratic şi ursuz, jucat de Larry David, creatorul serialului Seinfeld, este un geniu în fizică despărţit de soţia sa. O întâlneşte pe Melodie (Evan Rachel Wood), o provincială ingenuă care se îndrăgosteşte de el în ciuda insultelor şi a vieţii blazate pe care acesta o duce. Cei doi se căsătoresc în scurt timp, iar nuanţele comediei ar trebui să apară odată cu sosirea soacrei în oraş. Deraierea filmului de la scopul său original, acela de a amuza, devine evidentă încă de la început. Scenariul peliculei a fost scris în anii '70, dar a fost amânat atunci din cauza lui Allen, aşa că poantele neracordate la prezent nu ajută statutului de comedie.

„The Lovely Bones/Din raiul meu" este a doua peliculă vizată de cotidianul britanic, descrisă în final drept un „kitsch nesfârşit". Regizorul Peter Jackson, responsabil pentru trilogia „Stăpânul Inelelor" şi „King Kong", s-a reîntors pe marele ecran „cu un eşec". Obsesia pentru efectele speciale a transformat povestea unei fete omorâte la 14 ani şi rămasă între două lumi într-o paradă digitală colorată. Deşi din distribuţie au făcut parte Rachel Weisz, Mark Wahlberg, Susan Sarandon şi Stanley Tucci, adaptarea după romanul lui Alice Sebold nu reuşeşte să transmită drama cazului.

Actori mari picaţi în plasă

image

John Travolta (Charlie) şi Robin Williams (Dan), parteneri de afaceri şi tovarăşi în „Old Dogs“

Nici Robin Williams şi John Travolta nu scapă de observaţii usturătoare, ocupând al treilea loc în clasamentul celor mai proaste filme din 2010. Comedia „Old Dogs/Vechi tovarăşi", care îi are ca protagonişti pe cei doi, este genul de film „pentru care le mulţumeşti criticilor că au suferit ei şi n-a mai fost nevoie să înduri şi tu". Un divorţat ghinionist îndrăgostit şi un burlac amator de distracţii se trezesc că vieţile lor sunt întoarse pe dos când trebuie să aibă grijă de doi gemeni în vârstă de 7 ani, tocmai când erau la un pas de a încheia cea mai mare afacere din viaţa lor.

Se pune în mişcare un şir întreg de mici dezastre şi poate o nouă înţelegere a celor doi, referitor la lucrurile cu adevărat importante în viaţă. Scenariul, reproşează criticii de film, are o mare hibă: creativitatea. Lui Robin Williams, regele comediei de la Hollywood, nu i se scuză participarea în film, în timp ce John Travolta pare că se chinuieşte să-şi găsească locul după zeci de ani de carieră.

image

Johnny Depp, Pălărierul cel nebun din „Alice in Wonderland“

„Alice în Ţara Minunilor", un film pe cât de aşteptat, pe atât de controversat, ocupă a patra poziţie în top. Părerile sunt clar împărţite între public şi critici, prima categorie fiind cucerită de poveste, în timp ce a doua este necruţătoare cu „producţia haotică" a lui Tim Burton. După „Edward Mâini de Foarfece", „Charlie şi Fabrica de Ciocolată" şi „Sweeney Todd", poeticul Tim Burton se reuneşte cu Johny Depp încă o dată. Povestea ştiută din copilărie nu este deloc aceeaşi cu cea pe care o spune Burton în pelicula sa fantastică, dar nu acesta este motivul clasării filmului în top. Aglomerarea efectelor speciale şi graba de a-l realiza 3D l-au costat calitativ prea mult pe Tim Burton.

Top filme slabe în 2010

1. „Whatever Works"
2. „Lovely Bones"
3. „Old Dogs"
4. „Alice in Wonderland"
5. „The Last Airbender"
6. „Dinner for Schmucks"
7. „The Girl Who Played with Fire"
8. „The Last Station"
9. „Motherhood"
10. „Knight and Day"

„Whatever Works/Ce-o fi, o fi“

„The Lovely Bones/Din raiul meu“

„Old Dogs/Vechi tovarăşi“

„Alice in Wonderland”

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite