„Ceauşescu“, învingător şi la Best Film Fest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 11-a ediţie a Galei „Best Film Fest – Cele mai bune filme ale anului“ îşi va anunţa câştigătorii în această seară, începând cu ora 19.00, la evenimentul festiv de la Cinema Studio, la care sunt invitate 300 de personalităţi din domeniile legate de film, dar şi diverse VIP-uri.

În cadrul Galei se vor prezenta topurile anului 2010, alcătuite pe baza voturilor presei de specialitate, şi se vor înmâna trofeele aferente.

Cel mai bun film care a rulat pe ecranele româneşti în 2010 a fost desemnat thrillerul „Reţeaua de socializare", în regia lui David Fincher. Marele câştigător al acestei ediţii este, însă, filmul lui Andrei Ujică,

„Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", plasat pe podium la nu mai puţin de trei categorii: locul I la Cel mai bun film românesc, locul I - pentru Andrei Ujică - la cel mai bun regizor român, plus prezenţa în top 3 la Cel mai bun film, alături de thrillerul „Shutter Island", de Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio.

Scenă din filmul câştigător „Reţeaua de socializare“ 

image

Cel mai bun film european al lui 2010 a fost socotit „Panglica albă", de Michael Haneke, iar actorii români ai anului sunt Ozana Oancea („Felicia, înainte de toate") şi Victor Rebengiuc („Medalia de onoare").

După decernarea premiilor se va proiecta filmul „Patrula de graniţă", regia Rajko Grlic. Filmele câştigătoare vor fi proiectate la Cinema Studio, până joi, 3 februarie, iar, în premieră, festivalul se va desfăşura şi în alte două oraşe: Vaslui (4-10 februarie) şi Râmnicu Vâlcea (11-17 februarie). 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite