VIDEO Cea mai frumoasă femeie din lume vine din Gibraltar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kaiane Aldorino câştigarea concursului Miss World 2009
Kaiane Aldorino câştigarea concursului Miss World 2009

Kaiane Aldorino, în vârstă de 23 de ani, este câştigătoarea finalei Miss World 2009, desfăşurată sâmbătă, la Johannesburg, în Africa de Sud. Competiţia a adunat 112 candidate. Reprezentanta României, Loredana Salanţă, nu a reuşit să se califice nici în semifinală.

„Mulţumesc, Africa de Sud, este cel mai frumos moment din viaţa mea!", a spus încântată, Miss Gibraltar, în timp ce primea coroniţa din partea rusoaicei Ksenia Suchinova, câştigătoarea ediţiei de anul trecut.

Kaiane Aldorino a fost dansatoare amatoare, iar înainte de a participa la concurs a lucrat ca funcţionar la un spital. Este prima concurentă din Gibraltar care nu numai că a ajuns în finala competiţiei dar a şi câştigat marele trofeu.

Pe locul al doilea s-a clasat reprezentanta Mexicului, Perla Beltran, în timp ce Thatum Keshwar, concurenta din Africa de Sud, a ocupat locul al treilea.

Miss India, Pooja Chopra, a fost extrem de apreciată de public şi a câştigat premiul pentru regina frumuseţii care a avut cele mai importante activităţi caritabile în ţara ei. Miss Marea Britanie, Katrina Hodge, în vârstă de 22 de ani, a fost supranumită de presa din ţara sa „Barbie luptătoarea", pentru că este înrolată în armata britanică din Irak. Ea a obţinut o lună de permisie pentru a participa la competiţia ce s-a desfăşurat la Midrand, o suburbie din nordul oraşului Johannesburg.

Miss Indonezia, eliminată Kerenina Sunny Halim, Miss Indonezia, a fost eliminată din concurs după ce numele ei a fost implicat într-o bătălie judiciară de ultimă oră. Presa sud-africană a adus la cunoştinţa opiniei publice apartenenţa acesteia la biserică americană The Family International, acuzată de abuzuri sexuale asupra copiilor.

Organizaţia Miss World a încercat fără succes să obţină în justiţie interzicerea publicării articolului, pe site-ul ziarului sud-african „Mail and Guardian".

Ceremonia din acest an, găzduită de prezentatoarea chineză Angela Chow, a inclus dansuri ritmate, coruri şi orchestre locale, şi a fost urmărită de aproximativ un miliard de persoane din întreaga lume.

Ediţia din 2010 va avea loc în Vietnam

Candidatele intrate în concurs cu speranţa de a câştiga titlul de cea mai frumoasă femeie din lume au sosit în Africa de Sud la 14 noiembrie. Pe parcursul şederii în în această ţară, ele au vizitat parcurile naturale şi alte importante atracţii turistice.

Capitala sud-africană Johannesburg a cheltuit 12 milioane de dolari pentru a organiza concursul. Următoarea competiţie pentru alegerea Miss World 2010, va avea loc în Vietnam. Prima Miss World din lume a fost suedeza Kiki Hakansson, în 1951. La prima sa ediţie, concursul Miss World s-a desfăşurat sub numele „Festivalul Bikini" şi avea ca scop promovarea costumului de baie nou apărut pe piaţă.

Câştigătoarea a fost numită, în final, Miss World, iar din 1959 postul de televiziune BBC a preluat difuzarea concursului. Ţările care se pot lăuda cu cele mai multe câştigătoare sunt India şi Venezuela, cu câte cinci titluri Miss World fiecare, Marea Britanie cu patru titluri, Islanda, Suedia şi Jamaica cu câte trei, iar Argentina, SUA, Rusia şi Austria cu câte două titluri. În palmares, au un câte un titlu Turcia, Polonia, Germania şi Grecia.

Loredana Salanţă, o Miss abandonată

Reprezentanta României, bistriţeanca Loredana Salanţă (17 ani), nu a intrat în semifinala Miss World 2009. Totuşi, prezenţa româncei nu a trecut neobservată, iar unii comentatori au remarcat zâmbetul ei extraordinar şi numărul mare de susţinători de pe diverse site-uri.

Miss World România este o bistriţeancă de 17 ani

„Loredana nu a avut parte aproape deloc de promovare în timpul competiţiei şi din cauză că în centrul atenţiei s-au aflat concurentele din ţările calificate la Campionatul Mondial de Fotbal din 2010, sub semnul căruia s-a desfăşurat concursul de frumuseţe“, explică Oana Georgescu, PR al Platinum 2009 Agency Infofashion, titular al licenţei Miss World în România.

Ajutată de dirigintă

Loredana a avut parte doar de susţinere morală, pentru că a plecat în Africa de Sud fără pregătire şi fără însoţitor. „Din păcate, reprezentanţii agenţiei nu au avut posibilitatea să o însoţească, pentru că era vorba de costuri foarte mari. Noi abia am găsit bani anul acesta să organizăm finala naţională, care s-a ţinut la Buşteni şi nu la Bucureşti“, a explicat Oana Georgescu.

„Din păcate, Loredana nu a avut nici experienţa unor concursuri anterioare. A fost prima dată când a ieşit din ţară“, adaugă aceasta. Totodată, niciun creator de modă cunoscut nu s-a oferit să-i facă Loredanei o ţinută, aşa că tânăra a purtat o rochie pusă la dispoziţie de un tânăr designer din Oradea.

Loredana a avut parte doar de suportul familiei şi al profesorilor de la Colegiul „Liviu Rebreanu“ din Bistriţa, unde învaţă. Diriginta fetei, profesoara Doina Petrean, povesteşte că atunci când a constatat că nimeni nu se ocupă de pregătirea Loredanei, a rugat o colegă, profesoară şi ea, să o înveţe câteva lucruri. „A învăţat-o cum să zâmbească şi i-a scris discursul în engleză. Mă tem că a fost prea puţin“, presupune profesoara.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite