Câştigătorii "Proms of Delight Music Fest", desfăşurat sub egida Jeunesses Musicales International: Cel mai greu e când apropiaţii ne cer să fim nişte oameni “normali”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri din centrul Transilvaniei au pus la cale formarea unei trupei. Până acum scenariul nu are nimic ieşit din comun, probabil că in fiecare zi, nişte adolescenţi talentaţi se gândesc să-şi facă o formaţie. Ce face ca ParadigmA să fie o trupă altfel? Pe lângă premiile câştigate, cei patru se pot lăuda cu respectul celor care le-au ascultat muzica, indiferent dacă sunt iniţiaţi sau amatori.

Lansarea primul lor album "Stai aproape" va avea loc în18 februarie, iar protagoniştii promit ca aceasta să fie spectaculoasă. Printre focuri de artificii cu accente rock, vor fi demonstraţii de virtuozitate şi invitaţi ca Bodo, solistul trupei Proconsul, Smiley şi Zoli Toth, de la “Sistem”, organizator al singurului concurs privat de compoziţie online “Battle Of Songs “. De altfel, în 2010, băieţii de la ParadigmA au fost declaraţi învingătorii acestei competiţii jurizată de oameni de radio.

Profesionalismul, seriozitatea, carisma şi talentul au fost atuurile prin care ParadigmA s-a impus şi a reuşit să cucerească publicul, juriului şi reprezentaţii Jeunesses Musicales International din Suedia, la Proms of Delight Music Fest. În luna august 2010 a avut loc pentru prima dată la Bucureşti, Festivalul concurs "Proms of Delight Music Fest" care s-a desfăşurat sub egida Jeunesses Musicales International.

Reprezentă România la festivalul Jeunesses Musicales International, la Bruxelles

Au participat zece trupe de rock şi zece solişti de muzică pop, iar la secţiunea “trupe pop – rock” marele premiu a fost luat de ParadigmA. Astfel, cei patru tineri vor reprezenta România în cadrul festivalului Jeunesses Musicales International la Bruxelles, în iunie 2011.

Un alt motiv de mândria în istoria trupei este momentul în care ParadigmA a lansat, pe internet, melodia "Follow Me". În primele două luni de la lansare, piesa a fost accesată peste 15.000 de utilizatori. Se întâmpla la sfârşitul lui 2009.

"Albumul nostru fierbe de nerăbdare. Vrea la lumină!"

Dorin Dancu, din Blaj, este fondatorul, vocalul şi chitaristul trupei şi declară că suportul lui psihologic în menţinerea integrităţii formaţiei stă într-o filozofie de viaţă simplă: “Fără viziune te pierzi în misiune”.

 “În clasa a VII-a când mi-am cumpărat prima chitară am simţit că voi fi fericit în ziua când o să fiu pe scena alături de trupa mea. Muzica este viaţa mea. Simt că am fost creat pentru a crea, iar muzica este alegerea mea. Cu ParadigmA, alături de băieţi ştiu că putem atinge  înălţimi, nebănuite”, mărturiseşte Dorin.

Despre album, el spune că e un “vis frumos” pe care vrea să-l împartă cât mai repede cu publicul. “Imaginează-ţi că vrei să-ţi materializezi un vis frumos într-o jumătate de an şi reuseşti pâna la urmă să-l împlinesti abia în trei ani de zile. L-ai ascunde apoi undeva acasă sau l-ai lansa de pe cel mai înalt bloc din România, să ajungă până la cer? Albumul nostru fierbe de nerăbdare. Vrea la lumină!

Crearea albumului înglobează un ciclu important din vieţile noastre. A fost şi greu, şi frumos. Pentru nişte tineri fără un suport material  deosebit sau fără un nume care să le ţină spatele este greu. Am întalnit însă oameni minunaţi care ne sunt alături şi ne ajută neconditionat, ceea ce înseamnă enorm.”

"Ready or not here I come!"

Andrei Oltean locuieşte la Sibiu şi este stăpân pe clape, acoperă şi backing vocals, iar despre el apropiaţii susţin că ar fi cu un pas înaintea vremurilor, mereu grăbit să trăiască viitorul.

“L-am întâlnit pe Dorin într-o tabără şi mi-am dat seama că semănăm foarte mult când vine vorba de pasiunea pentru muzică. După ataţia ani realizez că a fost unul din cele mai importante momente din viaţa mea. Acum ştiu că drumul acesta este ceea ce îmi doresc şi nu voi abdica de la el”, subliniază Andrei.

Albumul îl consideră “primul copil” al trupei, “gata să arate ce poate”. ‘Ready or not here I come!’ “Te provoc să asculţi albumul nostru, un produs românesc diferit de ceea ce auzi de obicei. La înregistrări am tras clapa... vreau să zic pianul şi synth-ul, după care mi-am zis: doar atat? Mai vreau!”, mărturiseşte Andrei.

"Trupa a fost mediul perfect în care am putut creşte"

Toboşarul se numeşte Sergiu Dicoi şi stă la Alba-Iulia. La început, un puşti de numai 16 ani, a fost integrat şi crescut în spiritul trupei mulându-se perfect pe ideologia grupului.

“Trupa a fost mediul perfect în care am putut creşte şi care a avut un aport considerabil în alegerea drumului meu în viaţa. Am terminat Academia de Muzica şi ParadigmA este practic ceea ce fac şi ce îmi doresc să fac toată viaţa.”

“Cele mai frumoase momente sunt atunci când copiii de diferite vârste învaţă cu uşurinta unele refrene şi încearcă să le fredoneze. Cel mai relevant exemplu ar fi Soni, fiul lui Dorin, care dă dovada de veleităţi artistice deşi are doar  trei ani. Fredonează foarte bine o strofa şi un refren din piesa ‘O mare de oameni’.

Nu a fost deloc uşor să aducem munca noastră într-o formă finală, într-un ambalaj frumos, dar care să aibă substanţă. Eu sunt multumit de rezultat, de forma albumului, sper să fiţi şi voi, când îl veti asculta”, spune Sergiu.

"Uneori chiar părinţii ne spun că ne chinuim degeaba"

Bass-ul, dar şi partea de backing vocals intră în responsabilitatea Nick Muntean. La fel ca Dorin, locuieşte la Blaj. Colegii îl consideră revelaţia născută parcă peste noapte, piesa care prin perseverenţa şi darul său, propulsează întreaga trupa la un nivel de nerecunoscut. El reuşeşte cu uşurinţă să surprindă publicul prin atitudinea şi propriul joc de scenă exploziv în prestaţiile live.

“Îmi plăcea foarte mult ParadigmA, pot zice că eram un fan al lor. Când Dorin mi-a zis că trupa nu mai are bassist şi din acel moment eu voi fi bassistul trupei, mi-am dat seama că mă aflu în faţa unei adevărate provocări. Cele mai grele momente sunt atunci când apropiaţii noştri, uneori chiar părinţii, ne spun că ne chinuim degeaba, că ne pierdem vremea cu muzica, că nu merită şi ne cer să fim nişte oameni ‘normali’. Este ca şi cum cineva ar vrea să ne fure un vis.”

“Dacă aş număra orele care cuprind compoziţia pieselor, toate fazele de negare şi de reacceptare a ideiilor, primele versuri şi versiuni, pasajele, repetiţiile şi încercările nenumărate  de integrare şi selectare a unui element care să “rămână” până la urmă pe album, orele petrecute pe drum în miile de kilometrii parcurşi doar pentru imprimare, apoi livrările pentru postprocesare şi reprocesare, orele pentru realizarea ambalajului şi până la produsul finit, plus promovare, eu cred că ar fi  cel puţin un an din viaţă, care, pentru cei mai mulţi ar fi neimportant. Eu zic doar atât: “Stai aproape”, recomandă Nick.

"De la Phoenix la ParadigmA nu este decât un pas"

PR-ul trupei, Atena Columb, care a promovat şi Phoenix consideră că valoarea acestor tineri este una care au putea fi comparabilă cu cea pe care o aveau şi Phoenix-ii la vârstă lor.

“De la Phoenix la ParadigmA nu este decât un pas. Dacă am da timpul înapoi, am vedea că valoarea baieţilor de la ParadigmA este foarte aproape de cea a Phoenix-ilor  când erau la vârsta lor. Noi încă avem tineri talentaţi şi dornici de muncă şi afirmare. ParadigmA a câştigat în 2010 toate concursurile la care a participat; le-a câştigat prin valoarea pe care o au. 

Nu pot să nu spun că nu am fost uimită să aflu că ei nu stau toţi în acelaşi oraş şi cu toate acestea se întâlnesc săptămânal şi lucrează cu o seriozitate greu de imaginat pentru nişte tineri din zilele noastre. Cel mai important eveniment al nostru de la începutul acestui an îl constituie lansarea primului CD ParadigmA, “Stai aproape”. Pentru că ei sunt deosebiţi şi lansarea albumului va fi la fel.

Deşi locul lansării va fi rămâne încă o surpriză, vă asigur că merită să veniţi şi să asistati la un show de lansare senzaţional. Va urma un concert pentru public într-unul din cluburile din Bucureşti şi apoi lansarea primului clip ParadigmA. Vă aşteptăm cu drag la toate evenimentele noastre. 2011 va fi cu siguranţă anul ParadigmA”, spune Atena Columb.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite