Căsătorie la minus 20 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După filmările la docudrama „Carol I“ în regia lui Sergiu Nicolaescu, actriţa Andreea Măcelaru Şofron este nerăbdătoare să ajungă la Balcic, să viziteze castelul reginei Maria.

Luată pe nepregătite, Andreea a acceptat fără rezerve rolul reginei Maria. Deşi era implicată într-un alt proiect: sitcomul „Nimeni nu-i perfect“, difuzat de Prima TV, şi în care joacă rolul Irina Predescu. Joi a fost chemată la probe, iar duminică, la sfârşit de august, era la filmări, la Sinaia. Nu prea a avut timp pentru documentare.

„Am căutat cărţi despre regină în librăriile din Sinaia şi am mai citit, în timpul filmărilor, timp de două săptămâni, tot ce am găsit pe internet. Faptul că am lucrat cu Sergiu Nicolaescu a fost o experienţă pe care o recomand oricărui tânăr actor: foarte atent la detalii, acordă importanţă oricărui zâmbet, oricărei ridicări de sprânceană.

Practic, filmul acoperă perioada în care tânăra Maria este principesă până ajunge regină, la moartea lui Carol I. Pentru că am jucat acest rol, cei apropiaţi mie au căutat cât mai multe detalii legate de viaţa reginei. După filmări, mătuşa mea a plecat la Balcic, să viziteze castelul.

Abia aştept să prindem o mică vacanţă, pentru ca şi noi să facem acelaşi lucru“, a mărturisit Andreea, făcând referire la familia sa compusă din soţul ei, actorul Cristian Şofron, şi copiii lor, Sara şi Luca, în vârstă de cinci şi, respectiv, trei ani. Amândoi angajaţi ai Teatrului Nottara, au jucat împreună în multe spectacole. Două dintre acestea se joacă în actuala stagiune: „Retro“ şi „Titanic Vals“.

„Cerere în căsătorie“ cu repetiţie

După 12 ani petrecuţi împreună, acasă şi pe scenă, cei doi n-au aflat încă dacă actoria, ca profesie comună, este sau nu un avantaj pentru buna funcţionare a relaţiei.

„N-am avut mari răscruci, n-am avut mari încercări. Dar relaţia funcţionează foarte bine după atâţia ani“, spune Andreea, căreia îi vine în minte totuşi o încercare care i-a pus pe gânduri în ziua căsătoriei: „Ne-am cunoscut la spectacolul «Şantaj» şi ne-am căsătorit la câteva zile după premiera piesei «Cerere în căsătorie», în iarna lui ‘96.

Era un ger cumplit, pe 28 decembrie, iar meteorologii anunţau atunci cea mai geroasă zi a anului. Cred că erau minus 20 de grade! Aveam programare la Primărie la ora 10.30, iar noi, la zece şi-un sfert, eram în faţa blocului, încercând să pornim în zadar motorul îngheţat al maşinii. Cristi a avut norocul să găsească foarte repede un taxi liber, dar îndată ce am urcat în el, ghinion! Când să bage într-a întâia, motorul s-a oprit.

Oare este vreun semn, oare nu ar trebui să ne mai gândim până să facem pasul acesta? - a fost întrebarea care ne-a trecut prin cap în acel moment. În final, am ajuns la sfat, ne-am­ căsătorit civil şi în aceeaşi zi am făcut şi petrecerea de nuntă.

Eu am purtat o rochie subţire, fără mâneci, şi pentru prima dată în viaţă - eu, care strănut la cel mai mic curent de aer - nu am răcit. Şi astăzi îmi spun că incidentul respectiv nu a fost un semn, ci mai degrabă Dumnezeu a vrut să vadă cât de hotărâţi suntem“, îşi aminteşte Andreea Măcelaru.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite