Carla Bruni "Terminator"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Relaţia preşedintelui Nicolas Sarkozy cu fostul fotomodel Carla Bruni a produs un seism mediatic similar cu cel al divorţului de Cecilia, în luna octombrie 2007. Dar "Who… is Carla"?

Relaţia preşedintelui Nicolas Sarkozy cu fostul fotomodel Carla Bruni a produs un seism mediatic similar cu cel al divorţului de Cecilia, în luna octombrie 2007. Dar "Who… is Carla"?

Biografia unui top model de succes devenită cântăreaţă este jalonată de un număr impresionant de bărbaţi influenţi. Presa a denumit-o, mai în glumă, mai în serios, "Terminator", pentru că frumoasei de origine italiană nu-i rezistă niciun bărbat. Imediat după "aventura fotografiilor făcute de paparazzi la Disneyland, pe 15 decembrie, în Paris circula un banc: " - Ai auzit ultima bombă? Sarko s-a cuplat cu Carla Bruni! - Pe bune? Carla s-a despărţit deja de Gadaffi?". Aluzia făcea trimitere la vizita preşedintelui libian în capitala Franţei care i-a dat bietului Sarko bătăi de cap şi la renumele ei de "devoratoare de bărbaţi".

Şirul acestora este lung şi "sonor": Eric Clapton, Mick Jagger (încă de pe vremea când era căsătorit cu Jerry Hall), Donald Trump, Kevin Costner, actorul Vincent Perez sau avocatul sionist de origine franco-israeliană Arno Klarsfeld, actual consilier la Cabinetul lui Sarkozy. I s-a pus pe listă şi o legătură cu fostul prim-ministru francez Laurent Fabius, pe care însă a dezminţit-o.

După ce a trăit cu editorul Jean Paul Enthoven, l-a părăsit pentru fiul acestuia Raphael, cunoscut solist francez, căsătorit la acea vreme cu Justine Levy, fiica filosofului Bernard Henry Levy. Supraviţuitoare demnă a mediatizatului divorţ, Justine a publicat ulterior cartea "Nimic grav".

Ei i-a adus notorietate literară, iar celei care le-a spart casa, injurii din partea femeilor speriate de impactul unei asemenea "torpile" cu fustă scurtă şi păr lung. De Raphael s-a despărţit în iunie, 2003, la doi ani de la naşterea fiului lor, Aurelien, acum în vârstă de şase ani şi jumătate.

Pe numele complet Carla Bruni Tedeschi, a împlinit pe 23 decembrie 39 de ani. Până în 2000, a fost manechin de succes, în epoca de glorie a modellingului. A intrat în muzică (autoare, compozitoare, textieră şi interpretă) realizând unele performanţe notabile: cinci albume şi două premii la "naţionalele" de muzică ale Franţei. Carla s-a născut la Torino, pe 23 decembrie 1968.

Tatăl ei este compozitorul de operă şi prosperul industriaş Alberto Bruni Tedeschi, iar mama, Marisa Borini, actriţă şi pianistă. Sora, Valeria Bruni Tedeschi, este o actriţă cunoscută şi apreciată. Surorile Bruni Tedeschi au avut un frate care a murit de SIDA, în 2005. În 1973, familia s-a mutat în Franţa. De mică, talentata Carla a luat lecţii de pian şi chitară. Muzica o va însoţi toată copilăria şi adolescenţa deşi a fost mereu pasionată de literatură şi de scris. A primit o educaţie aleasă la cele mai scumpe şcoli din Franţa şi Elveţia şi a urmat Facultatea de Arhitectură de la Sorbonna, în Paris.

În al doilea an de facultate, Carla abandonează studiile şi devine manechin la City Models din Paris care i-a oferit imediat un contract pentru marca Jeans. În 1988, accede la rangul de top model şi devine o preferată a marilor case de modă şi a celor mai importanţi editori care îi pun fotografia pe coperta revistelor. În 1995, joacă în primul ei film de cinema "Catwalk", iar în 1997, în "Paparazzi", de Alain Berberian. La vârsta de 29 de ani pune punct carierei de manechin şi decide să se lanseze în muzică. Aceasta este, pe scurt, viaţa femeii care i-a făcut praf inima celui mai puternic bărbat din Franţa, preşedintele Nicolas Sarkozy.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite