Cântăreţul James Blunt: Cum am împiedicat al treilea Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cântăreţul James Blunt
Cântăreţul James Blunt

Cântăreţul susţine că prin refuzul său de a se supune unui ordin pe vremea în care era ofiţer al armatei britanice, în 1999, a evitat un conflict internaţional major.

Bărbatul care avea să vândă 11 milioane de albume, a fost cândva ofiţer în armata britanică, servind pentru NATO în conflictul din Kossovo. James Blunt a povestit, în cadrul unui interviu, că în 1999, a primit ordinul de a doborî circa 200 de ruşi. "Consecinţa acestui motiv politic ar fi fost apoi agresiune împotriva ruşilor", a spus James Blunt.

Deşi generalul american Wesley Clark a emis o comandă pentru ca trupele "să ajungă la aerodrom şi să pună stăpânire pe el", ruşii au ajuns acolo primii. "200 de ruşi stăteau aliniaţi în faţa noastră, ţinând armele îndreptate spre noi agresiv. Comanda directă a generalului Wesley Clark a fost de a-i doborî", îşi aminteşte Blunt.

Dar el nu era dispus să rişte un conflict cu Rusia, motiv pentru care a refuzat să urmeze ordinul, chiar cu riscul de a ajunge în faţa Curţii Marţiale, susţine cântăreţul. Nu s-a ajuns însă la această situaţie, întrucât generalul britanic  Mike Jackson a trimis un mesaj în care spunea:"Nu am de gând să-i las pe soldaţii mei să fie responsabili pentru demararea celui de-al treilea război mondial". "Atunci ne-a sugerat să încercuim aerodromul", a spus James Blunt, citat de The Guardian.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite