VIDEO Buletin de Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul de televiziune aniversează, astăzi, 14 ani de la prima emisie, de la 1 Decembrie 1995. Andreea Esca, Mihai Dedu, Neti Sandu, Radu Cătălin Tănase şi Florin Busuioc sunt la Pro TV de la bun început şi nu au de gând să plece.

„Bună seara, România, bună seara, Bucureşti" este fraza care se aude de 14 ani încoace, la fiecare 1 Decembrie, la Pro TV. Andreea Esca apare îmbrăcată într-un sacou roşu, fapt asumat ca o rememorare a primei sale apariţii, în 1995. Acum 14 ani vorbea lent, purtând grija fiecărui cuvânt rostit şi cu gândul la patronul său, Adrian Sârbu, după cum mărturisea într-un interviu.

Astăzi este recunoscută drept cea mai longevivă şi cea mai de succes prezentatoare de ştiri a perioadei postcomuniste. Recunoaşte că şi acum, înainte de emisie, se gândeşte la „tot la el" (Adrian Sârbu - n.r.). „Şi, bineînţeles, la telespectatorii care sunt alături de mine zi de zi, de atâţia ani", completează Andreea Esca.

De la 23 de ani, „în Post"

„Viaţa mea, în mare măsură, este Pro TV, deoarece am început să lucrez în acest trust media la 23 de ani şi am făcut-o cu mare drag şi multă pasiune", spune aceasta.

Andreea îşi aminteşte prima ei întâlnire cu Adrian Sârbu, pe vremea când era reporter la Soti, „prima micuţă televiziune privată din România postrevoluţionară", iar Adrian Sârbu era ministru secretar de stat. „I-am luat un interviu. El zice că atunci m-a văzut că «eram cu zvâc» şi că aveam potenţial. Nu m-am gândit că, într-o zi, o să lucrez pentru el", mărturiseşte Esca.

„Cel mai important lucru pe care l-am învăţat de la Sârbu este că totul este posibil. Nu există «nu se poate». Şi m-a mai învăţat să fiu responsabilă", explică Andreea.

Mărturiseşte că există nişte cuvinte- cheie care îi vin în minte când se gândeşte la şeful ei, „creativitate", „geniu" şi „inovaţie", dar ultimul de pe listă este definitoriu: „Jules Vernes".

De 14 ani, Andreea Esca aduce ştirile de la ora 19.00, iar lumea nu este confuză în ceea ce priveşte activitatea prezentatoarei, pentru că a avut grijă de imaginea ei. Cu toate acestea, Esca este de o modestie greu de crezut când este întrebată ce-i datorează Pro TV.

„Nu-mi datorează nimic. Eu trebuie să-i mulţumesc că mi-a dat şansa să mă exprim cum am simţit, să fiu fericită, să fac un job care să-mi placă", spune Andreea.

Viaţa pe micul ecran

Alăturarea Pro TV de figura Andreei Esca este la fel de naturală pe cât ar putea fi şi întrebarea „există Pro TV fără Esca?" „Sigur că există Pro TV fără Andreea Esca. Este un brand foarte puternic şi s-a demonstrat în nenumărate cazuri. Dacă sunt oameni care mi-ar duce dorul? Da, cred. Pentru că ne-am obişnuit unii cu alţii.

Tocmai pentru că ne este foarte bine împreună nici nu s-a pus vreodată problema să ne despărţim", spune Esca.

Nu-şi face calcule în ceea ce priveşte viitorul, aşa că nu poate spune dacă peste 10 ani va fi tot la Pro TV, dar crede că „cu siguranţă" o să fie „unde trebuie".

image

Colocatari în televiziune

Neti Sandu aduce veşti de la astre, Mihai Dedu prezintă ştirile dimineţii, Radu Cătălin Tănase este omul de legătură cu exteriorul, iar Florin Busuioc se ocupă de „capriciile" vremii. Cei patru au în comun vârsta buletinului pe care şi-l fac anul acesta la Pro TV, după 14 ani de experienţă.

„Sunt un bun prezentator meteo, un bun coleg, dedicat şi consecvent şi, poate o să vi se pară bizar ce spun, un actor destul de flexibil încât să accepte proiecte de tot felul, în care să se arunce cu toată energia şi priceperea" spune Busu, amuzat, despre ce i-ar fi lipsit Pro TV-ului dacă nu l-ar fi avut.

Pentru Neti Sandu, care nu a schimbat nici platoul, nici coafura, cei 14 ani petrecuţi prezentând horoscopul au fost „un stil de viaţă, nişte studii superioare, ca o super-specializare, un masterat".

Cătălin Radu Tănase se simte ca într-o „căsnicie, şi cu bune, şi cu mai puţin bune". „Au însemnat, fără exagerare, 90% din viaţa mea. Au fost ani frumoşi, că doar nu e nimeni nebun să stea undeva unde nu se simte confortabil", se amuză Tănase.

A prins „trenul succesului" la 22 de ani, când era „foarte crud şi sincer", iar astăzi toată viaţa lui este legată de această televiziune. „Mi-am câştigat faima muncind la Pro TV, dar cred că şi postul a câştigat un jurnalist foarte bun", crede acesta. Mihai Dedu are emoţiile, după 14 ani de apariţii „numai la Pro", unui „alpinist care-şi termină ascensiunea". Crede că „într-o mică măsură" a pus şi el umărul la ascensiunea postului.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite