Mihai Constantinescu, internat la Spitalul Floreasca din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul Mihai Constantinescu, în vârstă de 63 de ani, a fost internat, miercuri seara, de urgenţă, la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Se pare că acesta a apelat la medici după ce a început să se simtă rău în cursul acestei săptămâni.

UPDATE 14.18 Potrivit ultimelor informaţii, artistul suferă de enterocolită agresivă. Starea sa este bună iar medicii spun că va fi externat cel târziu luni.

ENTEROCOLITĂ ACUTĂ este o inflamaţie a intestinului subţire şi gros. Boala este frecventă şi se întâlneşte la orice vârstă, putând să aibă cauze infecţioase, chimice, toxice sau fizice. Cel mai frecvent este de natură infecţioasă; germenii care o provoacă sunt enterobacteriaceele (bacili coli patogeni, enterococi, Proteus, piocianici); stafilococii si streptococii sunt introdusi in intestin odata cu alimentele contaminate, care contin si toxinele microbiene.

Enterocolitele acute cu caracter epidemic sunt provocate de diferite specii de Salmonella, Shigella si Escherichia si fac obiectul de studiu al bolilor contagioase.Boala debuteaza brusc, la scurt timp dupa consumarea unor alimente alterate sau dupa ingerarea substantei toxice.

Este mai frecventa in ano­timpul calduros. in marea majoritate a cazurilor se asociaza si semnele unei gastro-duodenite acute.

11.30 Conducerea spitalului nu a putut oferi deocamdată nicio infomaţie cu privire la starea actuală a artistului şi nici la motivele pentru care acesta a fost internat.


„Soţia a semnat un act, iar noi nu avem voie să dăm nici măcar o informaţie despre starea de sănătate a cântăreţului“, a spus Mircea Beuran, directorul spitalului Floreasca.

Acum aproximativ un an, la începutul lunii noiembrie, artistul a mai fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord la spitalul din Targu Mureş. Diagnosticul a fost destul de grav, artistul fiind in pericol chiar să-şi piardă viaţa dacă operaţia ar fi întârziat. Medicii au anunţat la acea vreme că artistul suferă de  cardiopatie valvulară, stenoză aortică stângă, insificienţă mitrală, insuficienţă tricuspidiană gradul 2 şi hipertensiune pulmonară medie. Din fericire, operaţia a fost un succes, iar tratamentul de după intervenţie şi-a făcut efectul.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite