Soprana Angela Gheorghiu scrie despre Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soprana Angela Gheorghiu scrie despre Bucureşti
Soprana Angela Gheorghiu scrie despre Bucureşti

Capitala României a fost inclusă anul acesta, în premieră, în cea mai recentă ediţie a Louis Vuitton City Guides, o colecţie de ghiduri turistice care prezintă cele mai interesante destinaţii.

Cunoscuta casă de modă Luis Vuitton, faimoasă încă de la jumătatea secolului al XIX-lea pentru genţile şi geamantanele sale, a ales pentru ediţia 2009 a ghidurilor sale turistice să includă şi Bucureştiul. Soprana Angela Gheorghiu a fost aleasă pentru a prezenta capitala ţării din care provine.

Ediţia din 2009 a acestor ghiduri turistice este una aniversară, care marchează împlinirea a zece ani de la primul număr. Colecţia despre oraşele europene conţine 32 de destinaţii, dintre care şase - Bucureşti, Glasgow, Lausanne, Palermo, Manchester şi Saint-Tropez – sunt prezentate în premieră.

În total, treizeci de celebrităţi au fost alese pentru a scrie despre oraşe din ţările lor natale. Pe lângă Angela Gheorghiu, actriţa italiană Monica Belluci va povesti curioşilor despre Roma, specialistul în vinuri Georges dos Santos a scris despre secretele gastronomice din oraşul francez Lyon, iar decoratorul Simon Doonan a povestit despre New York.

Angela Gheorghiu a cucerit deja faima internaţională în lumea operei şi este unul dintre cei mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite