VIDEO Bogdan Ota a cântat pentru prima oară în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Ota
Bogdan Ota

Bogdan Ota (foto), pianistul român care s-a situat pe locul al doilea la concursul „Norvegienii au talent", a fost invitat special duminică seara, la sărbătorirea a şase ani de Antena 3.

El a interpretat piesele, compoziţii proprii, pe care le-a cântat şi la concursul televizat din Norvegia. Pasionat de pian de la vârsta de 7 ani, Bogdan a absolvit Liceul de Artă şi apoi Conservatorul, în 2003, la Iaşi.

România nu l-a vrut

În timpul emisiunii, Bogdan a povestit despre piedicile pe care le-a întâmpinat în România. Pentru că a vrut să se transfere de la Conservatorul din Bucureşti, unul dintre profesori, revoltat de intenţia lui, i-a dat nota 1. Această notă l-a costat scump, trebuind să repete anul.  Rând pe rând, i s-au închis toate uşile la care a bătut. Dezamăgit, în august 2010, şi-a făcut bagajele şi a plecat în Norvegia, unde a făcut de toate: a curăţat curţile şi beciurile oamenilor, a cărat mobile, a cărat copiatore.

De altfel, patronul firmei de copiatoare a fost acela care l-a înscris în concursul de talente: „Sincer, n-aveam niciun plan, dar le-am spus alor mei că am contract să cânt într-un hotel. Mi-am luat pianul electric cu mine, iar ai mei au aflat adevărul după ce s-a făcut public clipul pe YouTube. Eu nu mă aşteptam să se ajungă la o scară atât de mare. În Norvegia sunt 4 milioane de locuitori, speram să rămână acolo", a declarat Bogdan Ota despre „aventura" sa la „Norvegienii au talent". În prezent, Bogdan Ota lucrează la primul lui album. Nu mai cară copiatoare: „E dificil să speli scările cuiva şi apoi să-l convingi pe omul respectiv să vină la concertul tău", a spus el. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite