Barbatii se tem de femeile inteligente si pline de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai celebra ziarista americana considera ca feminismul pierde batalia pentru egalitatea intre sexe. Maureen Dowd este socotita cea mai celebra dintre ziaristele americane. Condeiul ei ascutit,

Cea mai celebra ziarista americana considera ca feminismul pierde batalia pentru egalitatea intre sexe.
Maureen Dowd este socotita cea mai celebra dintre ziaristele americane. Condeiul ei ascutit, sarcasmul muscator al comentariilor sale politice publicate in cel mai important ziar de peste Ocean, ,New York Times", unde are o rubrica permanenta, necrutand pe nimeni, i-au atras porecla de ,roscata aruncatoare de flacari". Articolele ei au, intr-adevar, figurativ vorbind, efectul unor atacuri cu napalm, care parjolesc totul in jur. In varsta de 53 de ani, Maureen Dowd este inca o femeie foarte atragatoare care, beneficiind si de progresele cosmetologiei, face si astazi, cand se plimba pe strada, ca majoritatea barbatilor sa-si intoarca dupa ea cu interes capul. Si totusi, ziarista se plange ca, desi a avut un sir de relatii, inclusiv cu Michael Douglas, nici pana acum nu si-a putut forma o familie, desi si-ar dori acest lucru.
IQ-ul, un dezavantaj in relatia cu sexul tare
Teoria sa este ca femeile inteligente si puternice, pur si simplu, ii sperie pe barbati. Barbatii, cand isi aleg femeia vietii lor, le prefera, scrie ea, pe cele cu un coeficient de inteligenta cat mai redus. Si, pentru a-si sustine punctul de vedere, aduce ca exemplu episoade din viata personala. La o petrecere cu prilejul premierei unei piese de teatru pe Broadway, un producator newyorkez i-a tinut o prelegere despre pretul pe care trebuie sa-l plateasca femeile de succes. El ar fi dorit sa-i dea o intalnire, dar s-a razgandit, deoarece slujba ziaristei, pur si simplu, il intimida, explicandu-i ca prefera femeile care sunt maleabile si supuse. ,El mi-a prezis ca niciodata n-o sa-mi gasesc un sot", afirma jurnalista. In continuare, comentatoarea de la "New York Times" relateaza cum femeile care s-au afirmat in viata i-au povestit ca au fost nevoite sa se intoarca la modelul anilor `50 al perfectei gospodine sau al cochetei frivole pentru a-si face rost de un sot sau chiar numai pentru aranjarea unei intalniri, adesea facand, literalmente, pe proastele pentru a-i ademeni pe reprezentantii sexului opus si a-i impiedica sa-si indrepte privirile spre secretara personala, spre dadaca copiilor sau asistenta de public relations.
Succesul femeilor In cariera ii inhiba pe barbati
Producatorul de pe Broadway, scrie ea, a afirmat marele adevar, aura care inconjoara un barbat de succes actioneaza ca un afrodisiac pentru femei, in schimb cea care inconjoara o femeie de succes actioneaza ca un factor de inhibitie pentru barbati. Maureen Dowd evoca si cazul unei colege care a castigat Premiul Pulitzer pentru jurnalism si apoi i-a telefonat imediat, in pragul unei crize de plans, confesandu-i-se: ,Acum, nici un barbat n-o sa-mi mai dea vreo intalnire". Iar absolventele Facultatii de Afaceri de pe langa Universitatea Harvard se tem ca de foc sa recunoasca acest lucru in fata celor care le fac curte, marturisind ca barbatii considera o asemenea absolventa a Harvard-ului la fel de periculoasa ca bomba H! Asertiunile ziaristei au starnit indignarea reprezentantelor miscarii feministe americane, care o acuza de exagerari voite sau trucarea realitatii. Marie Wilson, presedinta ,White House Project", care se ocupa cu pregatirea femeilor in vederea intrarii in politica, se mira cum Maureen Dowd poate sa fie atat de meschina in a nega progresele inregistrate de femei pe calea egalitatii, in conditiile cand Hillary Clinton sau Condoleezza Rice ar putea candida pentru presedintia Americii la scrutinul din 2008 sau cel din 2012.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite