Iureş şi Antonio Banderas, împreună pe marile ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iureş şi Antonio Banderas, împreună  pe marile ecrane
Iureş şi Antonio Banderas, împreună pe marile ecrane

Pelicula americană „Hoţi de onoare“, cu Antonio Banderas, Morgan Freeman şi Marcel Iureş, va fi lansată mâine în România. Marcel Iureş (57 de ani) deţine un rol secundar în acest film, care nu a fost lansat încă în Statele Unite. El interpretează din nou un erou negativ.

Protagoniştii filmului „Hoţi de onoare“ („Thick as Thieves“) sunt Morgan Freeman şi Antonio Banderas. Keith Ripley, interpretat de Freeman, este un hoţ ajuns la bătrâneţe, care, pentru a-şi plăti datoria către mafia rusească, trebuie să fure două ouă Fabergé celebre, din seiful unei fabrici de bijuterii din Rusia.

Ripley are însă nevoie de un partener, pe care îl găseşte în persoana lui Gabriel Martin (Antonio Banderas), un hoţ amator, dar pe care bătrânul îl poate „şlefui“.

Palmares de personaje negative

Marcel Iureş îl joacă pe Zykov, „un miliardar rus, care pică în lupta dintre FBI şi CIA“, după cum a declarat actorul pentru Mediafax. Pelicula a fost filmată în Bulgaria, la Sofia, şi la New York. Iureş a debutat la Hollywood în 1994, cu faimosul „Interviu cu un vampir“, în care juca rolul uneia dintre creaturile nopţii din Paris. A apărut pe genericul filmului alături de Brad Pitt, Tom Cruise şi Antonio Banderas, cu care joacă şi în „Hoţi de onoare“.  Doi ani mai târziu a apărut în „Misiune imposibilă“, tot alături de Tom Cruise, în rolul unui mafiot.

Rolul care l-a consacrat la Hollywood este cel al teroristului din „Pacificatorul“ (1997), film în care a apărut alături de protagoniştii Nicole Kidman şi George Clooney. Majoritatea personajelor sale sunt eroi negativi de origine sovietică.

image

Antonio Banderas şi Morgan Freeman sunt protagoniştii filmului „Hoţi de onoare“

În „Războiul lui Hart“ (2002) l-a interpretat pe colonelul nazist Werner Visser, cel care îi chinuia pe prizonierii de război jucaţi de Colin Farrell şi Bruce Willis. În acelaşi an, Iureş a jucat şi în filmul „Amen“, al lui Costa Gavras, în care îl interpreta pe Papa Pius al XII-lea.

Rolurile sale ulterioare

s-au diversificat. În „Goal!“ a jucat rolul unui antrenor de fotbal, în ultimul film din seria „Piraţii din Caraibe“ l-a interpretat pe liderul piraţilor francezi, iar în „Tinereţe fără tinereţe“, regizat de Coppola a jucat un profesor.

Unde rulează mâine

Movieplex Plaza România 12.30, 15.30, 18.30, 20.30, 22.30

CinemaPro 12.30, 14.45, 17.00, 19.15, 21.30

Liberty Center Light Cinemas 16.55, 19.00, 21.10, 23.15

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite