BUG Mafia revine cu poveştile de cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BUG Mafia revine cu poveştile  de cartier
BUG Mafia revine cu poveştile de cartier

Trupa lansează mâine al doilea volum al albumului „Viaţa noastră“ şi videoclipul piesei „Cu tălpile arse“.După o absenţă de trei ani, băieţii de la BUG Mafia pregătesc pentru anul viitor lansarea unui album conceptual, despre care spun că va schimba percepţia ascultătorilor faţă de trupă.

Mai citiţi şi:
Satu Mare: Atmosferă incendiară la concertul B.U.G. Mafia(GALERIE FOTO)

„Adevărul“: De ce a apărut aşa târziu albumul, după trei ani de absenţă?


BUG Mafia: Era programat în 2006, la şase luni după primul volum. Au fost multe cauze, unele subiective, unele obiective. Cea mai importantă este că nu a fost un proiect uşor de făcut. Nu am făcut remixuri, nu am schimbat complet liniile muzicale, sunt practic nişte remake-uri.

Piesele trebuiau aduse cel puţin la aceeaşi energie cu cele iniţiale. În plus, s-a schimbat studioul chiar când eram aproape să terminăm o primă variantă a albumului şi, pentru că studioul cel nou era mult mai bine dotat, am hotărât să refacem tot.

Am schimbat şi solista, pe primul album a fost Adriana Vlad şi pe acesta este Jasmine, care este o tânără foarte foarte talentată. Este unul dintre artiştii români de la Cerbul de Aur de anul acesta.


Care e povestea videoclipului piesei „Cu tălpile arse“?

Clipul a fost filmat pe data de 29 iunie, în nişte tunele auxiliare ale saline din Slănic Prahova şi a fost regizat de Hipno. Este un clip care iese din tiparele videoclipurilor BUG Mafia. Este mult mai sumbru, abordarea este diferită, piese are un subiect pe care nu l-am mai abordat până acum.

Filmarea a durat 24 de ore, timp în care toată echipa a stat la 5 grade. „Am trecut prin foc, ca să ajungem să mergem pe apă“ este versul care concretizează cel mai bine ceea ce spunem noi în piesa asta.

Melodia descrie foarte bine momentele prin care am trecut noi făcând muzică în România, cât şi starea de spirit a multor români. Sperăm ca piese asta să-i ajute să treacă mai uşor peste momentele grele.

De ce aţi ales să vă distribuiţi albumul alături de un ziar?

Cred că e o întrepătrundere destul de consistent a publicului nostru şi cel al „Gazetei Sporturilor“, pentru că fanii BUG Mafia au fost întotdeauna interesaţi de sport, plus că în piesele noastre au fost foarte multe menţiuni ale unor sportivi români. Distribuţia de muzică din România stă foarte prost şi asta e o modalitate prin care albumul să ajungă foarte repede în toată ţara.

Când apare un album cu piese noi?

În cel mult un an de zile. Va fi un proiect conceptual despre care nu vreau să dau mai multe amănunte. Nu cred că s-a mai făcut aşa ceva până acum, cel puţin în România. A mai făcut o doamnă, prin anii ’40 aşa ceva, dar în muzica modern nu ştim să existe un asemenea album. 

Cred că acest proiect va schimba foarte multe din ideile preconcepute ale celor care nu ne cunosc prea bine. A fost un prioiect pe care l-am gâdit în două ore şi chiar credem că va fi ceva foarte special.


La începuturile voastre cântaţi despre gangsteri, aveaţi nişte poveşti care nu se întâmplau în România. Credeţi că acum se întâmplă lucrurile despre care cântaţi voi în urmă cu mulţi ani?

Noi am spus tot timpul: nu se întâmplă acuma, dar sigur se vor întâmpla în viitor. Noi, românii, suntem cei care facem tămbălău. Mare noroc al ţării noastre e faptul că nu sunt legalizate armele, dacă ar fi legalizate ar fi dezastru, mai ales în sate. În toată treaba asta cu gangsta rapul e mai mult vorba de atitudine.

Ce s-a întâmplat cu rivalitatea dintre trupele hip-hop româneşti?

Noi nu am văzut niciodată celălalte trupa ca pe nişte rivale. Chiar am încercat să-i ajutăm, să-i promovăm. Ei ne atacau în piesele lor, dar acum şi-au dat seama că e o prostie şi s-a stins povestea.

Acum că aţi trecut de 30 de ani v-aţi schimbat?

Într-un fel, da. Maturizarea aduce schimbări oricum, dar muzica noastră o să rămână aceeaşi şi înjurături vom avea tot timpul în piesele noastre.

Mai ţineţi legătura cu oamenii cartierului?

Da, ne întâlnim cu aceiaşi oameni, avem aceiaşi tovarăşi, dar timpul nu ne mai permite să stam aşa mult timp împreună.

Album în două ediţii

„Viaţa noastră, vol. 2“ va fi lansat în două ediţii, una care va fi distribuită mâine cu ziarul „Gazeta Sporturilor“ şi o ediţie de lux, care conţine şi primul volum al albumului şi un DVD cu videoclipurile trupei. Ediţia de lux poate fi comandată pe site-ul Cat Music.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite